in , ,

Azwan Ali Dah Lama Tahu Arwah Fiza Mengidap Kanser Tapi Pilih Untuk Diam

Azwan memberikan ulasan tentang kemahiran Siti Nor Hafiza sebagai seorang wartawan, memuji kualiti profesionalisme dan kebolehan memahami tugas seorang pewarta hiburan.

Selebriti kontroversi, Azwan Ali, atau lebih dikenali sebagai Diva AA, memaklumkan bahawa dia mengetahui tentang keadaan kesihatan wartawan hiburan, Allahyarham Siti Nor Hafiza Kamarudin, yang telah mengidap kanser selama beberapa tahun. Azwan memilih untuk tidak mencampuri privasi peribadi Siti Nor Hafiza dan menyatakan penghargaan terhadap isu-isu peribadi tersebut.

“Saya tahu arwah Fiza (Siti Nor Hafiza) menghadapi penyakit (kanser) selama beberapa tahun. Saya memilih untuk diam dan menghormati privasinya. Saya tidak sangka arwah pergi begitu cepat dalam usia yang muda. Saya sentiasa mengenang kenangan bersama rakan wartawan seperti arwah,”

– Azwan Ali
Wartawan Hiburan, Fiza Kamarudin Meninggal Dunia di Hospital London

Azwan Ali memberikan ulasan tentang kemahiran Siti Nor Hafiza sebagai seorang wartawan, memuji kualiti profesionalisme dan kebolehan memahami tugas seorang pewarta hiburan.

“Arwah hanya akan menulis apa yang kita katakan. Ketika berbual dengan saya, arwah sentiasa memberikan kenyataan yang tepat dan hanya menulis apa yang saya katakan. Sikap seperti ini adalah sesuatu yang saya kagumi,”

– Azwan Ali

Dia juga menyentuh mengenai kenangan bersama Siti Nor Hafiza semasa beliau bertugas sebagai editor di Astro Gempak.

Jenazah Siti Nor Hafiza tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Sepang, pada pukul 7.15 pagi selepas kehilangan nyawa di Hospital Charing Cross, London akibat pendarahan otak. Upacara penghormatan terakhir dan pemakaman di Tanah Perkuburan Islam Raudathul Sakinah, Taman Selasih, Batu Caves, Selangor, dijadualkan pada hari yang sama.

Allahyarham Siti Nor Hafiza meninggalkan dunia pada usia 40 tahun setelah melibatkan diri dalam dunia wartawan dan media hiburan, terakhir sebagai editor di portal Boom Malaysia dan Jurnal Malaysia milik KRU Media.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Samsung Galaxy S23 Series

Jom Beralih ke Ruangan Epik Dengan Samsung Galaxy S23 Ultra

NINOT

Penyair Ninot Aziz Bakal Cipta Sejarah, Puisi Bakal Diterbangkan Ke Bulan