in , ,

“Ibu Cakap Saya Kena Sihir, Tapi Saya Buat Solat Istikharah” – Syamsul

Pengarah sensasi, Syamsul Yusof mengerti ibunya, Datin Patimah Ismail sedih diatas apa yang berlaku dan tidak berkecil hati ibunya menyebelahi isteri pertamanya, Puteri Sarah.

Dalam sidang media semalam, Syamsul berkata ibunya tidak tahu hal sebenar serta berharap hanya masa yang akan menjernihkan kembali hubungan mereka.

“Dia (Patimah Ismail) sebagai ibu saya faham sangat sedih. Saya faham juga ibu terluka, tapi kalau boleh jangan dikongsikan di sosial media.

“It’s okay (ibu saya menyokong Sarah). Ini bukan permainan nak suruh sokong bini kedua, macam saya cakap ibu tak tahu cerita sebenar. Masa akan menentukan segalanya,” katanya.

Dalam pada itu, Syamsul turut memohon maaf kepada ibunya apabila membuat keputusan berkahwin dengan Ira Kazar dan mengatakan bukan Ira yang menganggu sebaliknya dia yang membuat keputusan tersebut.

“Mungkin ibu mahu saya menceraikan isteri saya (Puteri Sarah) sekarang ini, tapi saya tidak boleh buat begitu. Saya minta maaf pada ibu.

“Ibu cakap saya kena sihir dan macam-macam lagi. Tapi saya buat solat istikharah. Orang cakap Ira adalah orang yang buat.

“No! Saya yang buat pilihan (berkahwin dua). Saya lelaki dan saya ada buat istikharah. Bukan Ira yang mengganggu, tidak begitu. Saya yang buat keputusan.

“Sekiranya agama kata meminta kebenaran ibu adalah rukun wajib berkahwin, ya saya akan berbuat begitu. Namun, saya memikirkan antara saya dan Tuhan. Apa yang patut saya buat,” katanya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Nabilahmad | 12

Nabil Ahmad Kesal Simbol ‘Allah Yang Satu’ Dikaitkan Dengan Lelaki Curang

Yusof Haslam

“Tak Kiralah Baik Dengan Keluarga Sana, Tapi Jangan Biar Ibu Menangis,”