in , ,

“Baru-Baru Kahwin Memang Suka Tunjuk Masak, Macam Saya Dulu” – Sarah

Baru-baru ini, ketika sesi siaran langsung ada netizen bertanyakan kepada Puteri Sarah adakah pelakon itu tidak menyediakan juadah masakan.

Menjawab pertanyaan netizen itu, Puteri Sarah berkata setiap hari dia masak namun tidak perlu dia menunjuk kepada umum. Katanya lagi, ketika berkahwin pada 2014 dia ada kongsikan dia memasak.

“Setiap hari saya masak, takkan saya nak tunjuk. Saya kahwin dari 2014. Dari 2014, 2015, 2016, 2017, saya memang tunjuk saya masak tapi bila masuk 2019 tu saya rasa tak payah tunjuklah sebab dah ada anak.
“Tapi 2019, saya mula tunjuk memasak makanan bayi. Apa yang saya masak untuk Syaikhul dengan Sumayyah,”

– Puteri Sarah

Menurutnya lagi, ketika di awal perkahwinan dia mengakui sering menunjukkan dia memasak namun kini tidak lagi apatah lagi ianya perkara biasa buat mereka yang bergelar ibu.

“Bila kita baru-baru kahwin macam saya dulu saya memang suka tunjuk memasak, saya masak air pun saya tunjuk juga. Tapi sekarang saya tak tunjuk la sebab bila kita jadi mak masak tu jadi perkara yang biasa, memang hari-hari buat.
“Macam hari ini, saya masak laksa tapi tak adalah saya nak tunjuk. Saya masak laksa untuk keluarga saya. Tapi penat la setiap hari saya masak saya nak tunjuk,”

– Puteri Sarah

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama iQIYI Original Rampas Cintaku 2 Lakonan Fasha Sandha 

SYADA AMZAH

“Saya Dah Kerja Sejak Usia 13 Tahun, Kongsi Penyata Bank Kata Riak Pula”