in

Hafiz Juara Akademi Fantasia 7

Sekalung tahniah buat Hafiz kerana berjaya bergelar JUARA Akademi Fantasia 7!

Tempat kedua disandang oleh Aril. Tempat ketiga oleh Akim, Tempat ke-4 oleh Yazid dan tempat kelima oleh Isma.

Tahniah Hafiz!

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. nasib baik hafiz yg mng bkn nye aril wlu pn x tgk sgt konsert td…
    tp x de magic pn or someyhing different kt konsert akhir ni dr 1 week until final konsert..ntah laaa

  2. hahaha, sokong obi ke? cam jeles nak jatuhkan c Hafiz tu…sgt la xbaik…memang xsyak & Malaysia sendiri bersuara…HAFIZ JUARA!!! so tok sah doa yg buruk tuk dia…nanti ko lak nyesal…hahahaha

  3. tahniah buat hafiz..kitak nang best..kamek orang nang support kitak dari awal gik..semoga akan terus berjaya..

  4. tahniah buat Hafiz………awak ada lah kebanggaan sarawak.semoga kerjaya hafiz tidak terhenti apa bila berakhir nya Af musim ke 7 ini….kita org tunngu CD hafiz…….GOD LUCK!!!!!

  5. yahoo..hafiz menang…that’s what i’m looking forward to..yela..dah berapa lama sarawak tk penah jadi juara pun..cian sarawak citizen..wa..caya lu hafiz..mengangkat nama sarawak di persada seni tanahair..TAHNIAH!!! sayang awak hafiz…semoga terus menjadi JUARA…untuk selamanye…

  6. yahoo..hafiz menang…that’s what i’m looking forward to..yela..dah berapa lama sarawak tk penah jadi juara pun…cian sarawak citizen…wa caya lu hafiz mengangkat nama sarawak di persada seni tanahair…TAHNIAH!!!! sayang awak hafiz…semoga terus menjadi JUARA…untuk selamanye…

  7. nie nk komen skit,tak kisah lah hafiz owg serawak ka owng laut ka,kita semua adalah satu,ank malaysia….tahniah fizz…..

  8. niza dah lama pencen tengok,undi dan ikuti perjalanan af nie,tapi terbaca komen positif wartawan dgn sorang pelajar nie hafiz,niza buka la you-tube,huhhhh tul ler dia nie ada aura atau sesuatu yg menarik utk di tonton,fuuhhhh masa hafiz bawa lagu p.ramlee,lain dari yg lain…..suara meletop,unik skali………mmg patut dia juara…

  9. i like hafiz…luv u….tahniah….nsb ktk jd juara..mun aril mng mmg kmk xkn diat gk af ya…aril ya cam miak2 kcik jak olah nya…ngada2 jak…

  10. memang hafiz juara tapi yang lain pun tahniah jugak sebab ke final.Hafiz memang layak juara.Dari mana mana pelajar kat af, hafiz sorang je dapat bawak lagu p.ramlee dengan begitu baik.Kita semua tau lagu p.ramlee adalah lagu paras tertinggi.

  11. kalau aril menang rasanya terbakar tak bandar kuching…….aku rasa mau crash chanel 15… kekeke……..astro jadi rumah mayat kot

  12. Tahniah!!…mmg dah jangka dia boleh jd juara…moge berjaya & jgn lupe diri ye Hafiz…

  13. rambut hafiz selekeh sgt bole tak bile dah dpt duit yang banyak tu g salon n tukr sket fesyen….apa2 pun suare memang best…cume lps af nie bole ker dapat job…..blaja la menari…

  14. kalau OBEFIEND masuk rancangan realiti kompom hancur………….apa rasa2 mau crash 15 go ahaed je ler tak yah la menyibuk kat sini……..keturunan tak baik mcm OBEFIEND mmg sah la akan masuk umah mayat hehehe………..jgn mare bah…..well u nak balas i balas gak pwit.

  15. smau yg terbaik tpi rezeki kat HAFIZ.kalau awok dpt no 2 kenape pengundi tak undi awok……kesian nyer.ntx year tak payah akedemi fantasia dtg ke sarawak buat menyemak jer kalau byk yg tak suka org swak menang habis cerita………

  16. huhuhu…
    Nasib Hafiz…
    klu c Aril POYO tu, mmg aku xtgk dh AF!!!
    sian kak Isma…
    dpt TROFI je…
    patutnyer, xyahla ade AF MASUK!!!
    biar 4 org je kat FINAL…
    smue bleh dpt Rm…
    K.Isma bertungkus lumus, ARIL tu senang2 je dpt!!!!
    I HATE THAT!!!!

  17. Hafiz ada semuanya- comel, cute, suara dan gifted.
    Aril-poyo tapi perlu digilap personalitinya.
    Akim…cute, talented..
    Yazid…patutnya bawah Isma
    Isma…anak 5- susah nak jual

  18. ya hafiz TAHNIAH sekali lagi buat kamu ya, dan selamat datang ke industri ini ya, harap kamu dapat jaga personaliti kamu sebagai seorang artis baru.
    from farish 0122202656

  19. TAHNIAH HAFIZ. You’re the first sarawakian win akedemi fantasia. We so proud of u. As you had already break it, So….go for it.Enjoy your fame at it is still there. you deserve to win……..Bravo hafiz…….

  20. Sumer orang tak rela aril menang, sbb tu pakat ramai2 afundi hafiz.
    Thn depan tak nak dah tgk AF ni sbb ada afundi masuk aril poyo tu.
    TAK ADIL, TAK ADIL, TAK ADIL…

    Kesian Isma, pengorbanan 9 minggu berpisah dgn famili, tp dpt trofi astro je? berapa harga trofi tu?

    Astro tak adil, tak adil, tak adil

  21. OBEFIEND masuk blog mana pun tak dak keje lain. nak kutuk orang je, kamu ni org BN ke ? by d way congrats hafiz, aril, akim, yazid n isma. u guyz deserved it. long live malaysian artistes

  22. btl kata ME cian isma.. aril nie mmng pengacau lah.. klu x akim sure no2 dh lah pancit.. mcm na nk jd ikon.. n then adlin x jmpt wedding dia.. shj nk prmot supaya bw dia sekali prsan lah tu..aril tlh menup rezeki org.. dia x akan kemana2,, percaya lah

  23. memang apis layak menang,tupun kalo ARIL tak afmasuk…
    bila dah afmasuk, ARIL yang SELAYAK-LAYAKNYA juaraaaaaaaaaa….
    ARIL JUARA….
    aku suka ARIL than apis meow meowww

  24. Tahniah Hafiz…Hafiz memang layak jd Juara pun..Ignore pd mereka2 y bersikap perkauman tu…Yang penting, ramai y sokong Hafiz…tak kira Semenanjung, Sabah & Sarawak pn..

    SARAWAK in MALAYSIA…
    SARAWAK negeri terbesar di MALAYSIA…

    & istimewanya punya seorang bintang yang punya bakat besar…

  25. Hafiz mmg dh dijangkakan menang..coz suara dia yg mmg best…Aril lak b4 dia tsingkir rs mcm minat la jgk..tp lpas masuk blk dia tak tunjukkn yg terbaik pn..konsert lak..lagu2 x sedap lgsung..hmm..kembalikanlah kegemilangan AF mcm dulu..transformasi sepatutnya kepada yg lebih baik dan hebat..tp x sehebat mana pun..

  26. apa lah peminat si Hafiz ni..memalukan betul cara komen2 anda.
    Hafiz sudah menang jua masih mahu kutuk Aril. kenapa??
    Cukup lar sekadar ucapan tahniah kerana dia menang sudah. tidak perlu bersifat kenegerian kerana kita di Malaysia sudah..

    Tahniah Hafiz dan Aril jua. Saya sokong Aril tapi saya tidak akan kutuk Hafiz atau siapa pun finalist. Semoga mereka murah rezeki dgn bakat yg dikurniakan Nya.

    Saudara dan saudari yg suka kutuk Aril atau sesiapa jua, insaf dan bertaubat lah kerana buruk betul perangai anda suka mengutuk orang lain.

  27. Aku Benci tol la ngan aril POYO nak Mampos….Boikot AF….Kesian kat Isma.Patut aril POYO nak Mampos No 5

  28. Tahniah utk Hafiz.. Saya mula minat persembahan Hafiz dari minggu pertama dan tidak pernah miss sampai ke konsert akhir. Apabila Hafiz mendendangkan lagu I believe I can fly dan lagu kau yang punya very best performance dan vokal. Saya harap Hafiz terus maju ke hadapan dalam industri muzik tanah air. Dan tak lupa juga utk Isma, Claudia dan Aisyah. Good luck to you guys. For Hafiz…..congratulation and good luck in the future.

  29. w/pun x brapa puas hati dgn kemenangan Hafiz tpi congrats laa….bukan apa,ada something yg kurang la…kurang mnyerlah.kalaupun mauk org s’wak menang yng plg sesuai aisyah or claudia.kalau ikut suara, suara mreka dua power lgi…kan…kan…kan.konsrt akhir AF7 tdk best.bgus lg konsrt minggu biasa especially konsert ke 7 & 9.bagus sikit la…apa2 pun g luck….

  30. i tak tengok betul af ni..tapi ade lah tengok ckit..
    anyway i suke kat suara claudia,
    kalau dia jadi juara lagi best..and CONGRATE KAT HAFIZ..
    tapi tak suke sangat-sangat-sangat lah kat aril tu…
    poyo semacam je..
    konon sesuai jadi superstar…tapi tak langsung..

  31. TAHNIAH hafiz. i tgk af dr mula jz nak tgk hafiz je. dye mmg talented & cute. suara pown mmg besh la. i da agak dye mst mng. lagu terbaru dye masih jelas besh gile. tiap masa mst dengar. rndu kat hafiz.. hope dye x sombong lps da popular nie. btw video dye time skul masa nyanyikan lagu i believe i can fly mmg power la.. comel gile.. pada sape2 yg x minat dye, 2 hak korang. x payah la nak kutuk2 o wat. tau la jelez sbb suara korang x setanding dye. haha tp kesian kat k.isma.. tp x blh nak salahkn sape2.. bergantung pada undi gak.. kalau takde AF masuk mst semua dapat duit kan… 🙂 perasan x? AF da miskin kot thn nie. hadiah dpt skt jek. x sama dgn thn lps. kalau x hafiz da dapat apartment free.. n k.isma pon dpt duet..

  32. LIRIK LAGU BARU HAFIZ

    MASIH JELAS
    Beralih……musim ke musim
    Hati tetap serupa
    Tiada yang berubah
    Dari hari dikau pergi, dikau pergi

    Penjara….hidup ini penjara
    Tanpa ada simpati
    Kepada sang kekasih
    Yang dilanda, yang dilanda kehilangan

    Masih jelas setiap garisan halus
    Bila senyuman kau ukirkan untukku
    Masih jelas setiap lekuk penjuru
    Menghiasi wajahmu waktu kau renung aku

    Ratib sendu….Ratib sendu
    Bergetar dalam kalbu
    Hingga menitis linang
    Dari kelopak mata
    Keranaku, keranamu dipisahkan

    Masih jelas setiap garisan halus
    Bila senyuman kau ukirkan untukku
    Masih jelas setiap lekuk penjuru
    Menghiasi wajahmu waktu kau renung aku

    Masih jelas setiap garisan halus
    Bila senyuman kau ukirkan untukku
    Masih jelas setiap lekuk penjuru
    Menghiasi wajahmu waktu kau renung aku

    Sudah suratan takdir begini
    Segalanya sementara
    Selagi hayat ku masih ada
    Kau bertakhta di hatiku

    Beralih…musim ke musim
    Hati tetap serupa
    Tiada yang berubah
    Dari hari dikau pergi, dikau pergi
    Dikau pergi…

  33. hafiz dah balik sarawak

    tp tak lama katanya, just nak buat program astro trek selebriti…pastu lepas gian tuk mkn mee kolok

    anyway gudluck hafiz

  34. saya sangat suka suara anda yang merdu.Awak memang patut menjadi juara Akademi Fantasia 7.

  35. congratulation hafiz,

    AF7 menyaksikan satu tranformasi akan berlaku….ya…memang benar….inilah yang berlaku….hahaha….the first sarawakian winner…you dah kasih pecah semua orang seluruh malaysia….hafiz your vocal is powerful…unique….ini yang kita katakan transformasi….ini yang kita cari….jangan jadi penghibur cuma pandai melompat-lompat macam ARIL & YAZID…..kita masih banyak stock yang macam ini diluar sana….malu lah jadi artis suara low class….tak pandai nyanyi….suara tenggelam timbul….ARIL & YAZID should be in 4th & 5th place….dibelakang kak Isma dan Akim….

    Hafiz kalau nak belajar lompat-lompat macam Aril….kacang tu…senang je Hafiz…yang penting suara itu mana nak cari…ibarat permata…..anugerah tuhan…

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Video Klip Lagu Jika Engkau Pergi Imran Ajmain

Wedding Diana Rafar dan Zamarul Hisham