in , ,

Gossip Tergempar: Norman Hakim dan Memey Ditangkap Basah?

Berita tergempar! Budiey ada mendapat info berita dari sumber yang boleh dipercayai bahawa pelakon Gerak Khas yang ditangkap basah jam 3 pagi tadi ialah Norman Hakim dengan pelakon muda bernama Memey.

Kesian kat Abby Abadi… baru beranak dah meroyan lagi.

Diorang ni… hari tu tak mengaku yang ada hubungan skandal. Siap cakap tunjuk bukti lagi. Terus aje Allah tu bayar cash kat diorang bukti kebenaran

Seorang pelakon lelaki dalam drama bersiri Gerak Khas yang baru sahaja mendapat cahaya mata ditangkap khalwat di sebuah premis perniagaan Jalan UP 1/2, Ukay Perdana, di sini awal pagi tadi.

Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang, Amiruddin Jamaluddin berkata, pelakon itu bersama pasangannya seorang pelakon baru wanita ditahan pada pukul 3 pagi oleh Pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Menurutnya, serbuan tersebut dilakukan setelah JAIS mendapat maklumat bahawa kedua mereka berada dalam keadaan meragukan dalam premis tersebut.

Metika diperiksa didapati kedua-duanya yang berpakaian lengkap berada dalam premis itu.

Mereka kemudiannya dibawa ke Balai Polis Melawati untuk siasatan lanjut, ?katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.

[tags]gambar abby, profile, biodata, photo memey, drama, berita tangkap khalwat, abby abadi, artis melayu, awek cun, basah, darling, gambar memey suhaiza, gerak khas, gossip, kantoi, khalwat, ngasri, norman hakim, wanita, memey tangkap basah, norman hakim tangkap basah, khalwat, gambar memey, gambar norman hakim[/tags]

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. bengong punye jantan
    xguna betul
    bini baru beranakkan ank die
    die bulih plak wat hal
    betina tu pon gatal
    bukan main lg cakap xd pape hubungan
    elok sgt la kalo kawin diorg tu
    gerammmmmmmmmmm
    kesian sgt kt abby
    jantan xguna yg tergoda ngn pmpuan miang

  2. memang jahat la NORMAN HAKIM…..dasar jantan xpenah puas ngan satu…..sian sgt2 ngan ABBY..harap kali ni ABBY x bagi la peluang kt norman tu….abby ada bakat….norman igt abby tu haprak sgt ke ngan dia……..sedih la wei……………

  3. KUALA LUMPUR, 30 OKT 2008 : Pelakon siri Gerak Khas, Norman Hakim atau Mohamed Nurhakim Zaidon, 32, telah ditangkap khalwat bersama pelakon baru, Memey atau Suhaiza Suhaimi, 20 di sebuah premis perniagaan Jalan UP 1/2, Ukay Perdana, Ampang, awal pagi tadi.Penolong Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Mohd Hidayat B. Abd. Rani, berkata pelakon lelaki dan pasangannya itu ditahan pada jam 3 pagi oleh 5 anggota penguatkuasa JAIS dan 2 anggota polis. “Pihak kami telah mendapat aduan daripada orang ramai sebelum membuat serbuan ke atas premis tersebut. Pada mulanya mereka enggan membuka pintu sehingga berjaya mendapatkan kunci daripada seseorang. “Apabila masuk kedalam ruang pejabat itu, kami telah bertemu dengan wanita itu manakala Norman sedang menyorok di bahagian belakang. Ketika itu kedua-dua mereka berpakaian lengkap.

    Sumber: Utusan Online Terkini

    KUATKAN SEMANGAT ABBY..FIKIR ANAK – ANAK

  4. jantan x guna!! x lama lg kone engkau 2 d jangkiti HIV!! tunjuk muke baik je tapi dlm ati 2 busukkkk sangat!!!! kpd abby d hrp banyak la bsabar..n jangan ssekali bg peluang kpd jantan jahanam 2..abby bole jaga anak2 tanpa jantan sial!!!

  5. Norman Hakim tu PLAYBOY… Tak bersyukur dah ada 3 anak & isteri yg cantik tapi masih nak MENGGATAL.. Memey tu PEROSAK RUMAHTANGGA orang. Macam tak ada lelaki lain kat dunia ini suami orang juga yg dia nak kebas. Semoga Abby bersabarlah. We LUV YOU Abby.

  6. Hish,…
    Kesiannya kat abby.
    Bawak bersabar yer, abby.
    Dah 2 kali Norman buat silap.
    Petunjuk tuh….dia tuh mmg tak layak dibuat laki!
    Tak pernah serik! Nyampah aku!
    Pasni jangan lupa ikut jejak langkah syafni….mintak nafkah anak banyak2 dari Norman tuh…
    Jangan bagi dia muka! Biar padan ngan muka dia.
    Romeo must die!

  7. hairan ye Norman ni.Dah terang2an ditangkap khalwat,pun masih tak ndak mengaku (dlm M Star mlm ni). Secara logiknye,pejabat amat berdekatan dgn rumah .Walau mcm mana lambat blk sekalipun,takkan tak blh blk yg dekat sesangat tu!! Bayangkan,seluruh bulan Ramadhan,tak berkesempatan blk.Busynye dia,ya!! Tak logic.Anda masih amatur wahai Norman!!!Renti2kanlah lakonan sedih tu,sbb,penonton yg akan menangis ialah isteri dan anak2 anda,bukan isteri dan anak2 org lain.

  8. FITNAH TU. Silap info.Memg JAIS pegi.aku nampok.,Ikut sekali pun. gI situ memg diorghe ado, tapi ghamai ado lagi oghe laing..gi dok nok shooting..Ado oghe dengki dok repot..

    Dio memg tok kelik krano abby tok layan dari dulu-dulu pun., sumpah!!

  9. Marilah sama-sama kita jadikan pengajaran. Janganlah para artis jadikan popular mereka sebagai lesen untuk berbuat sesuatu terutamanya maksiat.

    Kerana setitik nila rosak susu sebelanga, kata pepatah Melayu. Ingatlah… bidang artis tu jadikanlah hanya pekerjaan untuk mencari rezeki. tak lebih dari itu. Artis jangan sombong, takbur atau rasa tinggi diri. Bakat yang ada pada artis itu adalah anugerah dari Allah. Ingatlah Allah. Buat yang disuruh dan jauhi yang dilarang.

    Kepada yang tersilap, kembalilah ke pangkal jalan. Allah maha pengasih lagi maha penyayang!

  10. sian abby.masa dg rkat radio era ptg td, dh agak ni mesti norman hakim.ya Allah,mintak dijauhkan la dr dpt suami berperangai mcm NH ni..ameeen

  11. tade makne nye nak buat gimik..
    klau dah mmg kena tangkap basah tu kompem lah kan basah..
    klau beramai-ramai tak kan lah jais nak tangkap..
    agak2 lah nak kumen pon YANG TAHU BENAR oii!

  12. salah paham ney…aku pon ade time tue…diaorang bkn berkhalwat…xbt ape2 pon…tp tau jerlah…klu dah ber 2 tue sure org ingat bt maksiat..padahal x bt ape2.lagi2 kul 3pg..lg lah org len ingat bt keje x senonoh…jais biaselah…org report terus bt serbuan..nie sume AUTA…bkn FAKTA…YG PTT DISALAHKAN ORG YG BT REPORT KAT JAIS…BUSUK HATI KO…kwang3……bt NORMAN HAKIM…ingat anak bini kat umah…bt anak pandai…jaga anak bini…maruah family x pandai…even kes nie x btl pon…jage maruah ko,anak bini ko,family2 ko…bt MEMEY…rmi lagi yg bujang…jgn tergila2 ‘KAIN SARUNG’ org len…muhasabah dr tue…askum…

  13. Amboi…si YANG TAU BENAR tu kata Abby tak layan Norman dari dulu? ko bongok ker? kalau Abby tak layan, ada ker sampai tiga org anak? Abby baru jer beranak, tu maknanya kerana puas layan Norman…la ngok. Si PEMBELA LELAKI tu lagi la bBongok, kata fitnah. Ya la…tu, pintu mereka tak nak buka, sampai org lain dari luar yg datang buka pintu apa kene he nye Yop? kalau ko benar…buka jer la pintu tu. Pada yg percaya semua ni fitnah…LU PIKIR LA SENDIRI

  14. kami org y brsimpati dgn abby dan nyampah dgn org hpokrit cam norman 2…craikan jela abby..lau blh talak byk2 cket..bru pdn mke..igt ncem sgt la 2.mke cam auuu…org y dok kat ceruk cam memey 2 je y gilekan ko..org len pdg sblh mate jek..hahahahahahaha

  15. harap abby sabar, buat keputusan yang bijak jangan terburu2. kesiankan anak yang masih kecil..
    Anyway we “solute U lah abby” kerana kesabaran.

  16. Tak faham suami zaman sekarang terutama artis?? apa sebenar yang mereka cari?? Nak kata isteri tak cantik….artis lagi…nak kata tak ada anak….berderet dah?? Nak tarik perhatian??? Hmmm….memang muka depan semua akhbar dah hari ni….
    Perasan tak…Awie, AC Mizal dan Norman Hakim ada persamaan kan??? Dulu semuanya indah ….selepas beranak pinak macam – macam alasan…

    Entahlah…kita hanya melihat…mungkin kesilapan antara mereka juga….Fikir lah demi anak – anak…MASIH BELUM TERLAMBAT BERTAUBAT

  17. wahai pembela lelaki…

    ade ke orang yg suke2 ati wat gimik ghope itu???
    x waras ke? biarkan nama awak dlm rekod JAIS?
    kalu rekod tu yang baik2 xpela jugek, ini K*****T.
    anyway, JAIS pun da kuarkan statement.
    tak bace kerrr???

  18. Utk Abby…Allah sentiasa membantu dan menolong serta memberi kekuatan pada hamba yg dizalimi…
    lelaki mmg bole kawin sampai 4 ….tp ngan cara yang betul…sama kes norman ni…dia bole nak tambah bini…tp bukan ngan cara setelah ditangkap basah…..tidak bermaruah langsung….kepercayaan si isteri akan luntur 100% bila kecurangan berlaku dan terbukti….alangkah sedih dan pilu si isteri tadi dan mangsanya anak2 yg masih kecil yg dahagakan kasih sayang perhatian ibu dan ayah…
    Semoga Abby tabah mengadapi ranjau dan onak serta badai hdup ini…kuatkan semangat ,ingat Allah, sayangi anak2 dan percayalah ibu bapa ,famili,kawan2 dan peminat2 sentiasa mendoakan kesejahteraanmu….
    lelaki…..payah nak cakap….entahlah…pasti ada hikmah disebaliknya….

  19. diharap abby bersabar byk2, kuatkan semangat…..
    ingat, Allah sentiasa ada dipihak yg benar……
    buatlah keputusan yg paling terbaik dlm hidup abby,
    ingatlah masa depan anak2 abby k……
    ramai peminat menyokong abby ….
    sya sendiri nenanti kemunculan kembali abby dalam bidang lakonan….

  20. haku dari dulu lagik x suka dgn norman nih…
    x ensem pon dr mata pandangan haku…
    tp aku suka abby sbb dlm kump elite cuma dia sorg je aku nampak cool…
    seyes cakap, NH ni stupid laa…
    si sememeh ni gak ko nak yg dah tentu2 x lawo pon…
    conclusion, sememeh dgn NH ni same2 BANGANG…

    TUHAN TU ADIL, JGN CKP TIPU…
    KAN DAH KENA….

  21. eeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
    aku geram betol ngan memey nei. harapkan muka je lawa.perangai upe setan…kalau dah tankap basah t mengaku je ler..kompom dah barai….
    ee aku x puas ati betul ar!!!!!!!!!
    pehni carier ko mesti rosak!

  22. e mgaku jele!!!!!!!
    apa punya jantan ar norman hakim ni. pasni xdak orang la nak kat memey tu…….
    betul kata zarul kompn dah barai.hahahahaha
    blahla memey!!!!!! dulu aku minat gak kat engko skang tgok muka ko pn aku meluat.
    cian aby..kawin n aku jela.ok??

  23. To Pembela lelaki..
    x semua pompuan ske bermadu lerrr…
    Madu mmg manis,tp hidup bmadu,pahit mcm hempedu..

    Hope,Kak Abby tabah dengan ujian dr-Nya..
    NormaN Hakim ni mmg x guna..X ngaku konon…
    Memey ni lak,gedix!

  24. cam siot je ko pembela laki…lagik nak bikin panas kat cni…ko jgn lah bt statement mcm tue…pompuan2 kat cni sensitif dgn kata2 neraka ko tue…nah amik 10sen…g main jauh2…suke menyampuk time org2 tua bercite…

  25. apa yg berlaku ni smu ada hikmah di sebaliknyer bkn kah lelaki n wanita di jadikan berpasangan yang baik dgn yang baik yang buruk perangai tu mmg dgn yang buruk jg la…Allah maha mengetahui apa yang terbaik buat hamba Nya. jd bt kak abby kuatkan semangat byk2 kan doa dan zikir semoga Allah memberikan kekuatan dan menunjukkan jalan yg lebih baik dlm kehidupan akak di masa akan dtg.

  26. Itulah artis kita masa kini, laki orang pun dia nak kebas. Awak tu masih muda, carilah lelaki lain yang masih bujang macam saya ni. Kesian kat saya, sorang pun yang saya ngorat tak layan saya, kenapa? Agaknya sebab saya pakai kapchai ! Saya nak ingatkan memey, kalau gatal sangat ajaklah saya kahwin dengan awak, saya masih teruna lagi tau….

  27. mmg bodoh la norman ni.. sian kt abby, baru je habis pantang arini (31oct), tgk2 dpt berita laki buat hal ngn pompuan sememeh tu.. i tau la sbb i pon baru 2 ari hbs pantang, si abby ni bsalin 2 ari lps i bsalin.. haprak pny norman.. eh sememeh sepupu ngn darling ngasri ke? kalo btl, bkn k dlu sememeh ni wt hal ngn darling n smpi skng dorg tak ngam sbb dlm artikel yg i penah bace dr darling katenye ade mslh komunikasi antara die n sememeh sbb sememeh cm tak jaga disiplin n shooting time..takkan plak darling yg wat hal kan sbb die sndiri director dlm drama yg sememeh blakon.. mmg sememeh tak senonoh, lebih kurg cm parah dhiya la nih,dlu kn ade scandal ngn norman gak tp tak ngaku

  28. Norman pujuk Abby (Harian metro)

    KUALA LUMPUR: Selepas 10 jam ditangkap kerana disyaki berkhalwat dengan Memey, awal pagi semalam, Norman Hakim dilihat cuba memujuk isterinya yang juga pelakon terkenal, Abby Abadi, 30.

    Ia berlaku apabila wakil media terserempak kereta Abby atau nama sebenarnya, Arbaieyah Abdul Manan, yang diletakkan berhampiran premis perniagaan di Jalan UP1/2, Ukay Perdana di sini, semalam.

    Awalnya, Abby cuba berdiam diri dan enggan memberi sebarang kenyataan kepada wartawan yang menunggu di luar kereta dinaikinya, sehinggalah cermin kenderaan itu diketuk.

    Mengejutkan, sebaik cermin dibuka, Norman turut berada di sisinya. Situasi tampak tegang apabila Abby dilihat sedang menangis.

    Sebaik menyedari kehadiran jurufoto, Abby cuba mengelak dengan menutup muka, manakala Norman tenang menangani keadaan.

    Diminta memberi penjelasan terhadap kes tangkap khalwat di pejabatnya di lokasi sama, Norman dengan sopan meminta ia dilakukan kemudian sehingga dia selesai memberi keterangan kepada pegawai di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Taman Keramat di sini, pada jam 4 petang.

    Pasangan itu dilihat menghabiskan masa hampir 10 minit sebelum mengubah kedudukan kereta di hadapan pejabat Norman. Selepas berada dalam kereta hampir 20 minit, Norman keluar dan terus ke pejabatnya.

    Sementara itu, ketika ditemui di mahkamah berkenaan, Norman berkata dia cuba menjelaskan apa sebenarnya berlaku pada malam kejadian, selain meminta sokongan isterinya ketika mereka berada dalam kereta.

    “Saya cuba memujuknya dengan memberitahu tiada apa-apa yang berlaku. Malah, saya cuba memeluknya dua kali tapi dia menolak. Saya tahu dia sedang terkejut,” katanya.

    Mengenai kes tangkap basah dengan Memey, Norman mendakwa ia cuma salah faham. Ini kerana sebelum itu, dia bermesyuarat mengenai hal perniagaan bersama seorang rakan kongsi dan pembantu.

    “Saya tidak berdua sebenarnya kerana sebelum ditahan, ada dua lagi rakan bersama kami. Sebaik selesai bermesyuarat, saya menghantar rakan niaga pulang ke rumah dan apabila kembali ke pejabat, tinggal Memey saja kerana pembantu, Nat sudah pulang.

    “Beberapa minit kemudian kami diserbu. Hendak diikutkan kami tidak melakukan apa-apa kerana pejabat saya dua tingkat. Memey berada di tingkat satu dan saya di atas. Kami tidak melakukan perkara tidak baik. Lainlah sekiranya diserbu saya sedang memakai boxer (seluar dalam),” katanya.

  29. semua ni balasan Allah, buat tak elok pada isteri yg sah, camtulah, tak kira ko artis atau org biasa.Ikut nafsu, syaitan menang.Org lelaki biasale, sukakan pompuan yg freshie cam Memey tu,jantan dia kan kira ko asal dari ceruk mana pun, janji benda **** boleh masuk.Ingatle balik, isteri awak dulu pun pernah muda, cantik lagi sampai sekarang, si Memey tu cuba ko tunggu 10 tahun lagi, sure hancus jugak mukanya dahle harapke make-up je, pompuan kalau nak cantik, ko tengok masa bangun tidur…tu ko belum duduk serumah lagi dengan dia Norman, entahe, lagi buruk dari bini ko yg ada sekarang, cayale cakap akak ni Norman.Biasanya pompuan secantik mana pun kalau jenis yg harap make-uple yea, bila sampai umah, larat ke dia nak touch-up sampai tengah malam, aku berani potong jari ayam nye lah, si Memey tu antara biskut kering yg baru masuk kedai je, habis expired date, sama juga ngan biskut yg lain,kang datang yg lain, ko teringin pulak…si Memey oii,ko belajar agama banyak sikit, ingat balik masa ko sekolah dulu, sia-sia gi sekolah agama pagi petang dari sekolah rendah.

  30. norman dpt angerah plakon lelaki terbaik thn ni…sbb pandai tipu anak bini dan pminat. klu x cari pasal x ada sapa nk dngki. cuba tgk pnyanyi kumplan nasyid. x ada sapa nk g serbu sbb depa ada d umah dgn ank bini. bz apa smpai kul 3 pg. meeting kpla hotak apa…masa tu spatutnya ada dgn ank bini. jg kslamatan mreka d umah. bukan jg ank dara org. dara lagi ke?!!! lu pk la sndiri!!!!!!!!

  31. KO NI NORMAN…BARU MINGGU LEPAS BUAT PENAFIAN KAT KOSMO YG TAKDE APA2…SEKARANG KO NAK BERLAKON LAGI? MEETING APA TU SAMPAI 3 PAGI? MEETING KER DATING? MEETING SIANG TAK BOLEH KER? APA KAITAN MEMEY DGN SYT MU? TAK MASUK AKAL. CUBA TENGOK BALIK PENAFIANMU KAT TV DAN AKHBAR MINGGU2 SUDAH, LEPAS TU “LU PIKIR LA SENDIRI”

  32. oi jelly!!! hang kata pkara biasa!!! hang nak sokong benda maksiat ke? hang nak tunggu tsunami kali ke2 ke br hang nk sedar. apalah hang pun pkiran sama mcm norman n memey…..klu jadi kat kak n adk pmpuan hang br hang tau…aku yg x ada kaitan ni pun tau rasa smpati kt abby…jelly o jelly…jelly lendir…he he

  33. Dari Hadith Qudsi: Bagaimana kamu masih boleh melakukan maksiat sedangkan kamu tak dapat bertahan dengan panasnya terik matahari Ku. Tahukah kamu bahawa neraka jahanamKu itu:

    1. Neraka Jahanam itu mempunyai 7 tingkat
    2. Setiap tingkat mempunyai 70,000 daerah
    3. Setiap daerah mempunyai 70,000 kampung
    4. Setiap kampung mempunyai 70,000 rumah
    5. Setiap rumah mempunyai 70,000 bilik
    6. Setiap bilik mempunyai 70,000 kotak
    7. Setiap kotak mempunyai 70,000 batang pokok zarqum
    8. Di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 ekor ular
    9. Di dalam mulut setiap ular yang panjang 70 hasta mengandungi lautan racun yang hitam pekat.
    10. Juga di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 rantai
    11. Setiap rantai diseret oleh 70,000 malaikat

    Mudah-mudahan dapat menimbulkan keinsafan kepada kita semua. Wallahua’lam.

    Al-Quran Surah Al- Baqarah Ayat 159 Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayat, sesudah Kami terangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk.

    nauzubillah…….

  34. norman hakim bkn hensem pun…ayat jer power..aku x heran sbb dulu pn dh ada kes..kesian abby..cantik..ank dia pun sumer kiut2..norman hakim x kenang budi..abby dh pnh maafkn dia..memey tu bdk2…asal org suka, dia layan..

  35. norman ckp “Lainlah sekiranya diserbu saya sedang memakai boxer (seluar dalam),” ??????dah stengah jam baru tu di bukak,mmgla dah sempat fully dress kan….mulut norman ni tau nak ckp besar je…

  36. Moga Abby tabah, ingat anak2. Mmg mudah brcerai, tp JERIS (Jasmani, Emosi, Rohani,Intelek, Sosial) anak2 akan terganggu. Utk Norman, x ada org yg akan buat salah yg sama byk2 kali, pikirlah elok2, ingat anak2. mgkn ini hikmah dr allah utk Norman ingat semula t/jawab dan khilaf. Tp seandainya jodoh x panjang…. ABBY! SILA TUNTUT ANAK2, UMAH, HARTA SEPENCARIAN, NAFKAH JUTA2. Biar si Norman tu bankrup, biar si sememeh tu Jgn senang2 jer nak idup senang! Berlakun pun ala2 jer. klau x kena tangkap, org pun x kenal. Silap2 ari bulan, ti Norman melutut balik nyer kat Abby.
    Cayok2 Abby!

  37. Sudah2lah, tuhan dah tunjukkan kebenaran……
    korang semua x payah la m’hina ataupun kutuk kat dia lagi….
    korang jangan la terlalu emosional sgt…..
    setiap manusia ada kelemahan dan kelebihan…..

  38. sekali menipu selamanya org pikir apa kau ckp apa kau buat semuanya hipokrit mix tipu………..norman kau mmg takda , hati perut…memey kalo nak adjust bawah 2 carikla yg single.bodo la kau harap muka tak lawa mana pun,sial…………….ensem boy kat dunia ni blambak,laki org juga kau nak,bodo tak pandai menikmati kehidupan…pgila mampos…sundal ancit gatal……………………….norman yg bodoh tak sedar diri untung dpt abby.4 abby sabarlah ada hikmah d sebalik smua ini…..

  39. Allah dah kata jauhi maksiat, membiarkan diri dlm keadaan mencurigakan hanya akan mendatangkan fitnah, NH boleh buat berbagai cara utk buat meeting tu……yg penting tidak menimbulkan fitnah, dah tau awak tu public figure yg mungkin ada musuh kenapa tak fikir cara yg terbaik utk elak semua fitnah (kalau betul la ini fitnah)… buat Abby , tahniah kerana ketabahan hati Abby menunjukkan abby adalh ibu yang terbaik didunia ini…

  40. :
    harharhar…sila ulang 8x ..
    norman dah kena hasut kat ex-hubby group ellite.diorang suruh cukup kan sumpahan nak smua pompuan ellite tu jadi janda…yeaa..baru lah bleh clubbing lepas nih norman..kita teguk air setan banyak2..kita kasi itu memey jadi xxxxxx…huhuhu..

    itu lah fenomena dunia artis..yang x tahu hanya mampu megkeji, yang tahu hanya empunya diri..jadi kan sebagai tauladan..semoga mereka mampu selesaikan secara baik..nasihat pada diri aku dan untuk semua: jika kita lihat ada pompuan lawa+seksi+baik+menggoda+lentik..pandang lah semula pada isteri kita.kerana semua itu ada pada diri isteri kita..betul beb!!

  41. SUDAH LAAH….KITER SAMA2 BERDOA AGR TUHAN BUKAK DAN PELIHARAKAN IMAN KITE DAN KELUARGA…. KERANA SYAITAN SENTIASA MENGDAMPINGI KITA….. BUAT2 LAA KAU ORG MENGUCAP. KALU KITE DOK PEKATA LEBIH2 PUNG….KANG ESK2 KITE YG KENA,,,,,TAH UJIAN YG MCM MANA TAK TAHU……
    JANGAN LUPA KALU NAK ORDER GELANG PERUBATAN, PJIMAT MINYAK
    E-DYMIUM,,,,, HUBUNGI SAYA 0123480725… UTK MENJANA EKONOMI UMAT ISLAM TODAY

  42. Tgok je lah smpai bila NH tu nk brlakon d pentas dunia ni ..

    TQ 2 NUR cz sudi brkongsi ilmu.. smoga kita sma2 mngambil iktibar & jadikn pnduan hdup. Ckup2 lah dgn bala Allah swt selama ni ..

  43. abby is a bad wife. truth be told she is a nagging little bitch

    stop blaming norman. you guys have no idea what an insane person abby is. i have much respect for norman for not making a huge issue over their internal squabblings unlike abby who uses the media to defame norman

    you have my back norman. we know who is the victim and who is the real villain in this drama.

    power for the suamis. when things get bad why is it always the suami who is at fault. this is not always the case. in this situation go and ask ABBY what she did to make norman not come back for weeks on end

    if you know what happened you will not bash norman

    stop blaming norman. he is innocent in this case. abby is the real evil genius!

  44. Mungkin doa insan yang teranaiya spt abby dah ditunjukkan oleh Allah. Abby…. lelaki yang baik untuk perempuan yang baik… perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat. Anyway…kalau buat keputusan tu, janganlah dalam keadaan yang marah. Kerana marah itu hampir dengan syaitan…

  45. Saya sangat suka dgn pasangan ni…betul-betul suka. tetapi Norman telah menghancurkan hati setiap insan yg menyayangi mereka. Kepada perempuan umpama buah gatal tu…ingat2lah diri kamu tu…yg kamu tu juga pompuan..Cilaka hang ya..brani betul mengacau rumahtangga orang… kalau nak sangat laki orang tu…pergilah cari Datuk ke, Tan Sri ke…ini teman seartis punya suami pun you nak kebas….aku tumbuk baru tau!! nyway, to Abby…tabahkan lah hati ya…Be strong..your families, fans & friends are out there to give you full support. Berdoa banyak2 demi anak-anak. And to Norman…jangan cepat lupa daratan..selain berkat Tuhan yg awak dapat rezeki, jangan lupa berkat dan dorongan isteri juga yg menaikkan nama kamu. Kamu dah ada anak-anak anugerah Tuhan yg tidak dapat dinilaikan, kenapa nak buat perkara yg akan menghancurkan rumahtangga kamu? Dan kepada Norman, jangan berani beri alasan lagi ya…kalau dah lalai dan nafsu setan dah masuk ke kepala hang tu…tanggunglah sendiri..apa-apapun Kami semua berharap Norman & Abby akan dapat menyelesaikan masalah ni. Kepada Memey yg gatal tu..jauhi suami orang…ingat batas2 sebagai seorang perempuan. You ingat u cantik sangatkah? Umur Abby jauh lebih tua dari kamu tetapi..Abby masih kelihatan cantik dari kamu…jangan perasaan. Bukannya jahat..tetapi saya berharap suatu pengajaran akan berlaku ke atas hidup anda untuk membuat kamu sedar bagaimana hati seorang perempuan yg terluka kerana seorang insan yg dipanggil perempuan. Sekali lagi..kepada Abby..tenangkan fikiran, ingat anak-anak…lelaki bukanlah segalanya didunia untuk membiarkan kamu bersedih terus dan menghancur kebahagiaan anda…kepada Norman…bertaubatlah..jika anda sayang dengan keluarga kamu….minta maaf dan bertaubat. Saya juga ok saja..jika Abby nak tampar si memey tu…cayalah…

  46. jangan salahkan sebelah pihak je…biasanya bila berlaku masalah dalm rumahtangga…dua-dua pihak kena muhasabah diri..kalau si isteri tak buat hal..takkan suami nak cari lain…kalau si suami tak buat hal…takkan siteri tak layan suami…lu pikirlah sendiri…

  47. Jenn, aku xstuju la klo abby pg tmpar c memey tuh. Memey 2 dh bodoh, jgn la kte ajar c abby jd bodoh gk. Lantak dia la. Biar dia trjun ngan labu dia. For abby, u hv 2 b firm. Jgn bg muka dh..

  48. Btul tu bleumoon.. x kita sesakkn lgi keadaan Abby. Utk kes NH n Mmy tu.. biar Allah swt tu je yg bgi balasan yg stimpal kpd mreka. Mgkin depa leh brlakon dpn kita ni tpi depa x kn leh nk brlakon @ brdolak dalih lgi dgn Allah swt.. sbb itulh dkatakn dunia ni adalah pntas khidupan.. wallahualam..

  49. kesian abby… harap abyy tabah dengan dugaan ini. Banyak kan beristifar dan berdoa agar Allah tenangkan hati. Fikirkan masa depan anak-anak.

  50. Sian Abby, diharapkan Abby banyak bersabar… Lepaskan je Si Norman Hakim tu… bukannya hensem pun, berlambak lagi lelaki yang lebih baik dari dia…. besarkan anak2 tu… Abby pun ada bakat, bijak dan cantik… memang tak padan dengan Norman Hakim.. tak payah balik dengan dia tu… berapa kali dah tipu Abby… Jantan tak guna, nak mampus… baik tembak dia dengan senapang gajah, hehehe… Abby, bersabar… saya sentiasa sokong keputusan Abby…

  51. Abby sabar bny2…… aper kater kau lempang jer memey tu…….Norman tu kau tak yah peduli……..pergi mampus dia……..abby kami sokonng kuat kau….jgn risau…

  52. (korang cuba baca komen obefiend kat atas tu..cam gampang!)

    kepada OBEFIEND,

    ni aku nak cakap skit ngan ko…tapi aku tak pandai nak cakap omputih cam ko..tp tak guna jgk kalo pandai ckp omputih pon kalo otak tu letak kat kepala lutut…
    yg ko dok kutuk2 n salahkan abby tu pasal apa?? masalah ni pon timbul sapa yg buat???norman ke abby???buta ke??? kalo btul lah abby tu seperti yg ko cakap..awat yang norman tu tak ceraikan aje si abby tu…BODOH la jantan camtu…
    jgn jadikan alasan kalo abby tu jahat, norman tu bleh buat perangai…
    ko ni sama species ngan norman kot..tak pon cam memey tu…eee bodo punya manusia…da terang2 salah norman mangkuk tu still nak salahkan abby..
    aku rasa mmg Tuhan nak tunjuk perangai sebenar norman tu..biar org smer tau..nampak je cam baik..rupa2nye kaki pompuan…dah terbukti dari dulu lagi..skali kantoi ngan faradhiya..ni plak ngan memey…mmg sah2 norman tu mata keranjang…kalo aku jadi abby, aku da tak percaya da kat norman…kalo die kate die nyesal pon, tunggu la 2 atau 3 tahun lagi…mesti ade lagi…
    dulu yg pertama ngan faradhiya pasal sms, ni ngan memey dasyat skit kena tangkap basah..lepas ni ape plak…
    kalo btul pon die ade hubungan ngn memey tu, tak tahan lame nye…memey tu bukannya lawa pon..abby yg lawa dari memey pn die cari lain..sok da dapat memey, 3, 4 bln lepas tu die blah ler carik yg lain plak…

  53. entahlh obefiend nie..ngada ngada betul..dh betul si norman tu bersalah buat apa nak perthnkan dh memang betul salah dia…or u like si norman tu..eee!!mcm lh si norman and si memey tu bagi duit kat kau bila kau sokong diaorang..dasar jantan tak pandai nak menghargai..kalau si memey tu dlm situasi si abby enth enth dh GILA agaknya..menyampah!!

  54. Hmm .. SUE & QARMIL.. knowing Obe kt sni.. mmg ‘payah’ nk jmpa komen dia yg ok @ sealiran dgn pndapt org ramai.. bior le trjun dgn dynamite mcm NH tu .. nk wat cmna .. dh mmg cmtu orgnya..
    🙂

  55. Jais ada asas dakwa (Hmetro)

    KUALA LUMPUR: “Kami mempunyai asas kukuh untuk mendakwa dia dan pasangannya di mahkamah atas tuduhan berkhalwat,” kata Ketua Unit Tindakan Khas Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), Shahrom Maarop, semalam.

    Katanya, bagi mendapat bukti tambahan, pihaknya sudah kembali semula ke lokasi Norman Hakim ditahan bersama seorang pelakon muda, Suhaiza Suhaimi atau Memey, kelmarin, bagi meneliti pelbagai aspek untuk mengukuhkan bukti.

    Menurutnya, pasangan artis itu akan didakwa di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, pada 20 Januari depan.

    Beliau berkata, siasatan mendapati tidak ada laluan lain untuk ke tingkat atas melainkan terpaksa keluar melalui pintu depan sebelum menaiki tangga jika mahu berbuat demikian.

    “Norman dipercayai tidak dapat membuka pintu belakang tingkat atas yang berkunci sebelum nekad bersembunyi dalam stor,” katanya.

    Malah, katanya, pintu di tingkat atas hanya dibuka abang kepada pelakon terbabit yang datang ketika pegawai penguat kuasa Jais berada di situ dipercayai selepas dihubungi Norman.

    Walaupun pemeriksaan di tingkat bawah tidak menemui Norman, kata Shahrom, pemeriksaan di tingkat atas mendapati Norman bersembunyi dalam stor dalam keadaan mencurigakan.

    “Kami membuka stor itu sebelum menemui Norman,” katanya kepada Harian Metro.

    Ketika ditahan 30 Oktober lalu, Norman atau nama sebenarnya, Mohamed Nurhakim Zaidon, 32, mendakwa berada di tingkat atas bangunan dua tingkat pejabatnya di Ukay Perdana, manakala Memey, 20, berada di tingkat bawah.

    Kes khalwat itu turut menambah parah hubungan Norman dengan isterinya, Abby Abadi atau Arbaeyah Abdul Manan, 30.

    Melalui beberapa kenyataannya dalam media, Abby yang berang dengan tindakan Norman mempunyai hubungan dengan Memey menuntut suaminya menceraikannya.

    Shahrom berkata, pegawai dan penguat kuasa Jais yang melakukan serbuan sudah melakukan intipan beberapa kali selepas menerima aduan.

    “Berdasarkan kepada asas itulah, mereka (penguat kuasa) melakukan serbuan di pejabat pelakon drama bersiri, Gerak Khas berkenaan,” katanya.

    Katanya, penguat kuasa Jais juga terpaksa menunggu kira-kira sejam sebelum pintu dibuka hingga menimbulkan kecurigaan yang boleh mendatangkan syak terhadap apa yang dilakukan pasangan terbabit.

    Ketika ditanya mengenai status pasangan itu ketika ditahan, Shahrom berkata, pasangan wanita yang diambil keterangan memaklumkan tidak mempunyai apa-apa hubungan dengan Norman.

  56. NH kata”Saya pasrah andai berpisah….” lama sgt shooting drama “Pasrah” , mmg la pasrah bila dah jumpa “penyelamat” nya….

  57. SEJAM bru buka pintu? I bet NH yg call abg dia sruh bukakan pintu bla dgar / tahu org Jais dtg.. Logik la 1 jam ketuk pintu – waktu pagi buta camtu- org kt dlm ofis tu x dgar.

    (2) Kata tgh ‘tnjuk ajar’ mei-yang tu .. dh tu cmna duk bgi tnjuk ajar klau sorang duk kt tngkat atas n sorg kat tgkat bawah?

    Sape2 yg sokong NH tu tlg jawabkn..

  58. Zarin .. NH tgah nk recall lik smua tjuk drama yg dia pnah brlakon .. Lani duk PASRAH lah itu lah inilah .. tpi bila psukan GERAK KHAS (Jais) dpt buktikn yg NH n Mei-Yang tu brsalah … hmm.. nti FARAH ASYKIN mna lak yg nak dsabitkan .. tu lah .. kan dh kata .. ‘crita’ 2 ekor tu .. CINTA BATU BELAH!! Rasanya tjuk yg paling ssuai utk 2 ekor tu .. CINTA ‘haram’ yg layak dbaling BATU n lpas tu .. BELAH la oiiiii!!

    NH wat solat hajat n istikharah?? Utk apa? Haa… agaknya yg NH duk kat ofis 3 am tu .. dia nk wat solat tahajjud kut … hmmm … mcm x kena je ..

  59. MISS .. NH ingt dia leh bodohkn masyarakat la tu .. X stakat leh pkai boxer, nak jahit boxer pun lbih drp sempat agt2!

    Hmm .. klau sejam .. my nephew yg bru umur stahun stengah tu pun dh leh siap pkai baju!! Normad tul le NH tu..

  60. hmm..kalo btul lah kejadian yg jadi tu camtu..sampai sejam JAIS tunggu nak bukak pintu, sahih la..dah tu yg NH tu gatal nak nyorok2 plak apsal??kalo time JAIS tu ketuk, memey trus bukak pintu masa tu jugak, tak tunggu lama2, pastu bila serbu,si NH ade kat tingkat atas, baru lah btul dorang tak bersalah..baru lah jelas dorang tak cuba nak lari ke ape ke…keadaan pon tak mencurigakan…takkan la JAIS tu bodoh..camne cara dorang tangkap tu, dorang tau la…duduk dalam satu bangunan pukul 3 pagi…kalo siang2 buta tu leh la amik kira bekerja..takkan company kecik keje sampai 3 pagi tak abih2 lagi….itu pon dah cukup mencurigakan…org kul 3 pagi bangun buat sembahyang tahjud..ni dok kisahkan keje je..mungkin bukan stakat ko lupakan bini n anak2 ko, Allah pon ko da lupe kot, tu sbb Dia ingatkan ko balik…
    ala..yg sebenarnye Tuhan nak tunjuk kat ko NH, yg selama ni ko dok buat tak tentu kat bini n anak2 ko…ko tak balik umah, ko lepaskan tanggungjawab ko sbg seorg suami dan bapa atas alasan bila balik asyik gaduh je ngan abby…spatutnya bila da ade konflik, selesaikan dulu masalah ko dgn abby tu, jgn lari..ini ko biar je..tak nak carik jalan nk selesaikan masalah…mane leh buat camtu..ko tu kan ketua keluarga…
    aku rase ko ni dah lupe kat bini n anak2 ko,ko biar diri ko hanyut je dan terjadinya kejadian ni adalah kerana Tuhan nak menyedarkan ko atas perbuatan dan tanggungjawab yg ko lepaskan selama ni… ingat tu NH…

  61. Assalamualaikum….

    bagi aku kes nih lelaki dan perempuan tuh yg salah. abby jadi mangsa.

    Norman dah tau org asik kate die ade hubungan dgn memey tuh…tak leh fikir ke sbelum kene tangkap basah, baik die belah dari office tuh atau suh je memey fuck too blah kuar dari oficce.

    yg memey lak bodo bengap..apesal tau tuh laki org nak jugak…hidup tak bahagia kalo buat org lain merana.

    so kesimpulan nya dua2 bodo dan bengap.

    Abby leh dpt laki yg lagi bagus..
    kepada wanita lain tak semua laki same macam ape korang sangka..
    ada je kat dunia ni laki yg boleh bimbing perempuan.

    sekain

  62. amboi honeybee emo nye ngan kes abby-jantan NH-betina M nih..
    hahaha…
    patot sebat or rejam jek mamalia 2 ekor nih…
    x pun kasik sula jek…
    alamak, aku plak yg emo.. haha

  63. MRS ANDY .. ntah le knapa HB geram sgt dgn kes depa ni .. antara faktor2nya .. slain drp prangai NH tu..tarikh lahir anak ke3 Abby tu sma dgn HB n waktu klahirn pn dh dkt2 .. wktu klahirn Danisha 8.24am .. HB 8.20am .. bbrapa puluh tahun dlu! (bleh trima pakai x jwpn ni?) Huuuu ..

  64. Honeybee nak tanya ckit…. Obefiend tu pempuan ke laki?… betul la selalunya pendapat dia selalunya mcm “$%@###” , dia ingat dia je ke yg pandai cakap “omputih”….. klu dia pempuan dan married saya doakan je la semoga dia “bahagia” dan klu still single cepat la cari “jodoh”… keyyyy!!!!
    Dlm kes Abby ni, mmg kita tak tahu apa yg berlaku dlm rumahtangga mereka dan AB pun sebelum ini tak pernah bercerita ttg hal rumahtgga dia. Apa yg berlaku adalah petunjuk dari Allah buat hambanya… dan terserah pada hambanya utk menjadikannya sebgi pengajaran @ sebaliknya.. baguz la klu NH buat sembahyang istikharah itu , tapi lebih baguzzzz klu NH buat ini semua untuk diri sendiri, minta petunjuk dr Allah “..kenapa nafsuku selalu menguasai akalku…” . Klu NH berada di masjid sepanjang dia x pulang kerumah spt yg didakwa oleh AB, saya disini x akn membuang masa saya melayan citer NH &MM yg x mencabar minda ni…. tapi disbbkan naluri hati seorg isteri & ibu, saya terasa kesedihannya…(sori… emotional sikit hari ni..)

  65. Hmm .. ZARIN klik kt nma Obe tu .. nti dpt kat link Obe n pastu ZARIN nilai lk Obe tu cmna. HB pnh p kat blog tu skali dua je dlu..

    Oklah klau ada yg leh ckp omputih berabuk (English HB berkeladak je! Hik!) tpi HB lgi salute kt org yg pndai cakap bhs Arab… lbih faham lbih dlm stiap surah yg dbaca/ ddengar. Klakar tul bla pak Arab lak yg ‘blaja n sebut’ bahasa melayu kt sna .. esp. msa tgh nk jual/ promote brg2 .. ‘HALAL! HALAL!’ .. Alhmdulillah depa mmg suka org Mlysia .. Byk kali HB n sdara dtegur (tanya) bla p kat bazaar .. “Malaysia?” n bla HB angguk .. most of them said “Malaysia bagusss!!” .. Mmg spnjg kat sna pun leh nmpak kbanyakkn jemaah Mlysia lbih trtib + sopan + brtolak ansur dgn jemaah lain wlpn trpaksa brhimpit mcm nsik impit swktu mngerjakn solat.. Alhamdulillah .. (Rindu utk ke sna lgi.. smoga dpanjangkn umur n dmurahkan rezeki, insyaAllah..)

    ZARIN, MRS ANDY .. emo byk pun x pe .. s long s x mngganggu gugat negara trcinta ni dah lah ek ..X salah utk ber-emo sbb itu adalah prasaan yg mmg dh wujud dlm diri stiap insan.

  66. sian kat abby..harap abby sabar jer erk..mybe ade hikmah disebalik kejadian nie..norma ni pun sa2 dah tau dah ada anak…tak sayang anak-anak ke,,kesian kat anak anak kecil lg..

  67. lahanat sial haram jadah si memey ngan norman.dasar ppuan jalang mcm memey ni patut la mati dgn puki berulat.takde keje lain ke selain dr ganggu laki org ngan rumahtangga org lain.punyala banyak jantan bujang kat luar tu laki org juga yg dia nak.kalo ye pun memey dpt kawen ngan norman tp aku percaya rumahtgga dia xkan kekal bahagia spt mana dia buat kat abby.org mcm norman mmg x pernah puas.dah bosan ngan memey nnt kompom dia cari ppuan lain lagi.aku yakin 100% la..kak abby cerai je ngan jantan haram tu.kak abby msh cantik,comel..norman x lama lagi botak la kepala dia kene kikis..

  68. Pandai2 je korang cakap balasan tuhan…jagelah diri sendiri sbb sendiri pun belum lepas jgn nak kate orang…orang yg duk sibuk mengate 2 yg esok dibalas dgn tuhan..x takut ke?inilah masyarakat malaysia,pantang dgr gosip je terus mengate yg bukan2..esok,luse dorang bertaubat,dah tentunye tuhan 2 terime taubat mereka..Awak yg duk mengate mencaci ni camne plk?kte x tau ape cite sbnarnye jgnlah nak memandai2.buat dose diri sendiri..kite ni nnt dosenye lagi berat krn ikut perasaan mencaci org….

  69. ingatlah wahai manusia..bahawa kite xde hak nak menghukum org….sepatutnye bagi smgat pd abby n bkn mengapikan die pade pkr2 yg x baik..buat abby,tabahkan hati,kuatkan semangat..banyak2 bersabar..ingat,bhw kte di dunia hanya sementare..klu kite bykkan bersabar n tidak membuat keputusan yg terburu-buru,InsyaAllah kebahagiaan akn menanti abby akn dtg..Ingat bhw cintakan manusia, manusia kan pergi..tp cintakan Allah Taala pasti akn kekal..mudah-mudahan abby success n jgn dgr kate2 manusia yg terlalu mengikut perasaan..moge2 rmhtangge abby akn selamat..

  70. BERCERAI BKN 1 JLN PENYELESAIAN KAK ABBY TP KALAU KAK ABY BT KPTSAN MCM 2.GO AHEAD.. LGPN INI BKN KALI PTMA ABG NORMAN BT MCM 2 KT AKK KN?SO BTLH KPTSN YG SEBAIK MGKN K.APA PN ADK AMT MEMGHARAPKN HBGN AKK DAN ABG NORMAN KEMBALI SPT DULU.

  71. BT ABG NORMAN………….KNAPA ABG SANGGUP MENDUAKN KAK ABY?TAK CUKUP KE KEBAHAGIAAN YG ABY CURAHKAN SLMA NI?ANK DAH 3 ABG NK APA LG?SUKA KE TGK RMH TGGA PORAK PERANDA?FIKIRLAH YEA

  72. norman dan memey patut di ketuk dengan heel sampai botak.jantan tak sedar diri…tergedik sana-sini.memey nie gatal.aku pun artis juga tak ade mana nak rampas suami porang. kau nie memey mcm fasha sanda PERAMPAS SUAMI ORANG…….abby i sokong u minta cerai kerana norman tak pernah menghargai u…so minta cerai je….

  73. ASKOM…KEPADA MEMEY JANGAN LA NAK PERASAAN BUB NORMAN DIE CBENANYA DIE NAK BARANG KO…BUB DIE TGOK KO TU SEKSI SGT..PASTU KO TGOK AR TETEK KO TUE DAH KENDUR

  74. lani macam ni la…
    tak guna kalau kita duk bertengkaq dalam blog ni…
    silap2 kita pun dapat dosa free ja duk mengata kat oghang…
    sekarang ni kita tengok ini sebagai pengajaran sudah…
    lepas tu perbaiki diri kita…
    jangan terus hanyut macam norman tu…
    ok?

  75. ABG NORMAN X PATUT WT CM 2 KT KAK AB? ABG NORMAN DH ADE SEMUA DH ABG NORMAN NK ANK KAK AB BRI DH..HBS 2 ABG NORMAN NK APE LGI..RSE YE KSIH SYG YG DBRI OLEH KAK AB DH CKUP..CIAN KAK AB BRU HBS PNTNG DH LKI WT MSALH…ABG NORMAN FKIR LH SEMLE EK?ANK2 PRLU KSIH SYG SOWG AYH…

  76. abby…kau x kesian kat anak kau ke mebesar x ada ayah jangan penting diri sendiri je fikirlah kat anak sikit tengok norman dia x cool je sebab dia sayang kan rumah tangga dia,mana ada manusia yang x buat kesilapan maafkanlah norman berilah dia peluang untuk tebus kesilapan dia demi anak anak kau bedua,,janganla kau runtuhkan masjid yg kau bina bersama sesunguhnya syaitan akan gembira jika ianya belaku*BYK BYK LAH BERSABAR DEMI ANAK2 KAU BERDUA FIKIRLA*

  77. aku ingat kan lembu je kena korban manusia pun kena jugak yeee
    memey ibarat lembu muda la kan untung norman dapat daging muda,hari hari makan daging liat sakit gigilaaaaaaaaaaaaa

  78. Aku x kisah….lelaki yang jahat memang patut dgn perempuan yang jahat. Norman lelaki yang x sesuai dengan perempuan macam Abby. Dia lebih sesuai dgn memey. Aku rasa anak2 dia pun x kisah dgn ayah mcm Norman. Abby….kalu kau x bersalah, nescaya doa kau akan dimakbul oleh Allah..percayalah!

  79. norman da solo skrg kita tengokla dia kahwin ke x ngan memey 2
    budak felda top betul la sekarang ni q mawi semua 2 budak felda
    meletup orang felda skrg ni kan…..pas ni suruh memey himpit mawi la pulak he he he

  80. Wat pe suruh JERANKUNG tu jd pngapit, HNYBEE..p suruh dia share katil ngan beruk 2ekoq tu..gilir2..kata power sgt..sesuaila tuk momok tu…renjis dgn telur ayam tmblang…br best…hahhaha..

  81. eh..kita lak..byk la ko punye beruk..aku kata momok ngan NH tu..aku tahula..ko tu selalu ok..tp yg sesuai dgn ko memey momok tu..ko kan selalu backing dia terutama momok gataiii..gebu la,lawala..kan sesuai klu share ngan NH..wat la..biar bergegar katillll…………..

  82. norman ni memang jantan sial….dulu menggatal dgn faradhia…skang ni abby tngh mengandung si norman tu kne tanggkap basah plak dgn memey….
    gerammmmmm gile aku kat dye…….dlm tv bukan main baik lagi…
    tapi kat luar…tak tau nak ckp ape….ape2 pon abby relex key…ramai lagi lelaki kat luar sane yg nak kat awk….

  83. jahanam rumah tangga orang !!! norman pun sama nak menegak benang yg basah konon !!! pegi jahanam kao rang yg menyokong si betina sial sememeh tu !!!!!!

  84. geram aku tgk memey momok kat WHI..muka tak tahu malu..tggu hampir 3bulan,br sekarang nak minta maaf dgn abby..ko ni jenis pompuan yg tahu malu kot..sakit hati akuuuu…

  85. saya nasihatkan memey spy jgan la ganggu rumahtangga orang lain..kalo nak bercinta pun, banyak lagi lelaki yang lain..kesian jak kak abby..pada kak abby…banyak2 la bertawakal

  86. Aku nak minta tolong sangat2 kat Si Memet, oops Memey (mana taknya kucing aku dulu nama Memet) supaya berhenti bercakap. Asyik muka kau aje keluar Metro. Yg wartawan Metro ni pulak punyalah bangang pi kejar Memet nak bahan cerita. Kau tu dulu dah lah menyorok sakan, lepas tu tak ngaku. Bila abby dah cerai dengan norman botak, baru terhegeh2 kau nak tunjuk muka! Dah la tu, siap kata bukan menyorak, bkn punca perceraian abby – norman la, keluarga norman dan kau dah saling mengenali la…. Apa ni??? Meluat tau, dah nak muntah ni. Tinggal nak muntah atas muka kau dan norman je lagi…. Udah2 la tu. Kalau nak kahwin kau org punya pasal la. Dah sama-sama gatal, pi kahwin aje! Jgn dok dolak-dalih kata kalau ada jodoh, sedia terima norman. Piiiiirahhh…. Memang itu la niat kau dari dulu nak rampas norman dari abby. Apa lagi si Norman memang jantan gatal! Menjadi-jadi la gatal kau dua orang. Ish buat menambah dosa aku aje…. Jadi si Memet, boleh tak kau jangan keluar suratkhabar lagi. Buat akumenampah! Buat tambah dosa aku mengumpat kau! Kau jgn perasan orang tak mengumpat kau bila kau pi mana-mana. Org buta hati perut mcm kau memang akan perasan mcm tu. Aku kalau terserempak dengan kau, nak je aku debik sebiji! Begini ajelah habis cerita, kau jgn fikir kau panddai sangat sampai sanggup beri kenyataan kau tak buat apa2 kat ofis tu. Apa kemendanya betina mcm kau pagi2 buta kat situ? Dah tu pulak siap kata tak dengar bunyi loceng sebab suis loceng ditutup. Hei, orang bangang aje tau ckp mcm tu!! Orang pej agama takkan nak buat fitnah tak tentu pasai. Lebih baik kau orang kahwin cepat. Tutup cerita!

  87. Aku baru membaca komen-komen di ruangan ni. Yg terus menyentap mata dan jantung aku adalah komen OBEFIEND! Memang hantu raya punya orang! Punyalah kau nak menyokong si normad dan memet! Kau buta ke apa? Sejak bila kau MENGHALALKAN seorang suami tendang bini sendiri kemudian cari betina lain. Apa pun salah seorang isteri, seorang suami yang bijak perlu tahu mengendalikan masalah tersebut. Bukan terus cari betina gatal mcm memet. Nampak sangat si normad yang tak tahu mendidik abby. Cari alasan, kau dan kawan kau normad tu memang pandai. Kau sedar tak, disebabkan normad tu bukan org bijak, tu yang dia kena tangkap basah! Kau pulak pandai2 beri sokongan kat normad. Malang betul bini kau kalau kau ni spesies yang sama mcm normad. Tak lama lagi kau pulak kena tangkap basah. Senteng betul akal kau!

  88. btol ckp rina…wat pe skong norman hakim n memey ..da mmg sah yg dieowg 2 sala.mase kne cekop 2 sala sowg dri mreka siap nyorok…kalo da tau x sala wat pe nak smbunyik2-mnyerah je r…ak sbenarny mls nak ktuk2 sbab tkot tekene btg idong sndiri… k slm

  89. # obefiend kata:
    November 1st, 2008 at 12:47 pm

    abby is a bad wife. truth be told she is a nagging little bitch

    stop blaming norman. you guys have no idea what an insane person abby is. i have much respect for norman for not making a huge issue over their internal squabblings unlike abby who uses the media to defame norman

    you have my back norman. we know who is the victim and who is the real villain in this drama.

    power for the suamis. when things get bad why is it always the suami who is at fault. this is not always the case. in this situation go and ask ABBY what she did to make norman not come back for weeks on end

    if you know what happened you will not bash norman

    stop blaming norman. he is innocent in this case. abby is the real evil genius!

    <— agaknya dia ni mata buta kot?

  90. obefiend ni tah2 norman hakim,kalau memey tk kot.pandai ke si memey tu tulis omputih……….norman ni pandai la kot dia bdk mckk,ha aku tau memey pandai omputih sbb blaja ngan norman hari2 kat ofis smpai kol 2-3 pagi………..

  91. ye la kan kalau pun abby buat benda buruk kat nh tu,tp tkkan la sampai tk balik umah,dok bekampung ngan memey kat ofis kan benda tu tk elok.siap kena tangkap basah lg,norman kan suami,kalau abby buat benda tk elok pun dia ada kuasa ape nak tegur abby,kalau abby tk nak dgr ceraikan je cara elok.bkn ko tu yg tk buat benda tk elok.apa punya turrrr

  92. Ntahlah mimiy…
    pelik…
    buruk macam mana pon si abby tu
    tetap isteri dia
    nape tak ceraikan aje?
    yg halal de
    p carik yg haram…
    heran betol…
    agak2 betol ke tindakan NH p bkampung kat opis dgn memey…
    lu pikirlah sendiri…

  93. hakim nie mmg tak sayang isteri……langsung tak fikir masa dpn
    ansk2 dia dan isteri dia.senang2 dia tinggalkan.kalau ikut org india patut hakim kena pukul dgn kasut addidas made in china.I LOVE MALAY GIRLS.
    TO ALL…GET 1 STAY 1 FOREVER

  94. Umm, what is this news for?
    And why should everyone care?
    After all, the media’s cheat like hell already. And, who is this Norman Hakim guy? Some kind of “pretty boy” or what?

  95. woi memey!menyampah aq tgk ko dlm cite balqis!! nk pandang muka ko pun jijik! ko ingt ko cun sangat??????? ko ingt norman tu nak sangat ke kat ko??pompuan jalang!!perampas umah tangga orang! menyampah aku tengok ko ngan norman wat statement ka WHI. TERGEDIK-GEDIK!!!!!WEKK!!!

  96. bwak ngucap nak sembur oank tuh…
    wlupun geram jgn diikotkan nafsu mulot tuh…
    skala pmpuan dan laki skrg ni adlah 3:1…
    oleh itu,,,
    amat mustahil lah yg kutok kutok oank tuh tak terkecuali…
    renung2kan…
    tuhan maha kaya…
    sejijik maner pon prbuatan mreka, yg mnentukan syurga neraka ialah tuhan…
    jdi…
    dont judge a book by its cover…

  97. cakap susah….x cakap pun susah…gua memang dri dlu mual ngan perempuan gatal cam memey nih…….x kesian ka dengan anak2 abby? muka bukan main lawa…tp norman yg x de rambut depan tu jugak memey minat……………pa kes neh???????? kalau ya pun minat ngan org x de rambut…………..cari la datuk yang dh umur 90 tu…………kan ke best…x de hati yang sakit….aku doa kan la memey tu dapat balik apa yang dia dh buat kat umah tangga org…..tunggu ya memey…tuhan akan balas….

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Sidang Media One In A Million Musim Baru

HARITH ISKANDER NATIONWIDE LIVE COMEDY TOUR 2008