in , ,

Gambar Majlis Pra Tonton SUMOLAH

Jauh di sudut hati, Budiey rasa terkilan juga kerana tidak dijemput untuk menghadiri Malam Gala SUMOLAH yang akan berlangsung pada malam ini. Beberapa blogger hiburan yang lain khabarnya akan berada di sana malam ini. Mengikut pada porte (keutamaan & minat), seharusnya Sensasi Selebriti membuat liputan pada malam ini kerana ramai selebriti akan hadir. Terutamanya, pelakon dari Thailand, Inthira Charoenpura. Dalam ulasan filem SUMOLAH part 1, Budiey ada mengatakan tentang kekaguman dan jatuh cinta pandang pertama melihat orang luar menghafal dialog Melayu dengan fasih. Kerana itu, rasa teruja dan ingin bersemuka dengan pelakon filem Nang Nak itu secara langsung.

Updated! Jam 2.30  petang. Baru sekejap tadi, Vision Works call Budiey bagitau pasal jemputan Malam Gala Sumolah malam ni. Jadi, sampai jugak hajat nak attend malam gala. Terima kasih Kak Shima! Katanya, semua pelakon dan selebriti akan pakai baju bertemakan kimono malam ni. Tidak pun ada gak yang kena pakai mawashi (cawat Sumo)? Erk? Geli deh! Terus call Joe Lee yang sekarang berada di astro. Janji ngan Joe sebab nak kasi T-shirt yang Hazwan dari Heliza.com fan club hadiahkan untuk dia. Kat astro, ada press conference dengan Dafi yang tersingkir. Sempat suruh Joe kirim salam kat Dafi. Erk!

Apa boleh buat, tidak semua majlis kita perlu hadir… Bak kata Aznil yang akan bersara menjadi hos AF, tidak semua benda dalam dunia ini, kita akan dapat rasa. Cakap pasal ‘rasa’, jadinya merasalah hari ini Budiey akan ke sana juga (walaupun tak dijemput?). Tanpa masuk majlis pun, kita boleh mengambil gambar selebriti yang ada. Rasanya tak salah. Kalau diorang nak halang atau halau, camna?

Promo SUMOLAH berbentuk trailer dan teaser sudah mula diiklan di TV. Antara sedutan yang diambil adalah tips dan juga peraturan perlawanan SUMO. Itu akan anda tonton pada minit-minit awal filem arahan Afdlin Shauki ini. Di entri ini, Budiey senang sekali bercakap pasal pelakon tambahan atau cameo yang ada dalam filem ini. Ingat lagi dengan Natasha Hudson? Yea, pelakon filem Chermin ini juga ada dalam filem SUMOLAH. Perannya sebagai gadis ‘Celcom’ tak sampai 3 scene tetapi melekat dalam ingatan penonton. Selain Natasha, ada seorang lagi gadis cantik berseri bernama Chi Chi. Gadis manis ini rupanya model part time yang berusia 23 tahun, berasal dari Perak kemudian berpindah randah dari Labuan, Terengganu, Johor Bharu dan kini menetap di Kuala Lumpur. Lawat myspace Chi Chi Farina di: http://www.myspace.com/chichi_farina . Sebab rasa saya ramai yang tak kenal Chi Chi, namun kemunculan beliau dalam SUMOLAH rasanya akan menaikkan nama beliau.

Selepas acara menonton SUMOLAH, media diajak untuk mendengar ucapan dari pengarah Afdlin Shauki. Kiranya, ucapan tertumpu kepada penghargaan yang setinggi-tinggi kepada penaja-penaja. Khususnya, Celcom dan Ogawa yang menjadi penaja utama. Anda akan menyaksikan sendiri bagaimana penaja memainkan peranan dalam membantu memberi impak yang besar kepada penonton. Jumlah pelaburan kos SUMOLAH sebanyak RM3 juta ini bukan satu jumlah yang kecil dari kaca mata industri Malaywood kita. Saya percaya, jumlah ini akan berbaloi dengan apa yang akan ditimba.

Akan datang, Budiey akan ceritakan bagaimana idea dan falsafah filem Sumolah ini boleh tercetus… tunggu!

Berikut gambar-gambar ketika acara pra tonton SUMOLAH.

487204343 80Aa8B3985 O | 4
487171752 5Ccb26B54B O | 5
487233336 4852D36E9F | 6
487203607 0764132641 O | 7
487263635 27664F9C9A O | 8
487232282 924836C347 O | 9
487189320 08F5517Cf4 O | 10
Sumolah
487232490 1687B30454 O | 11
487233996 8F3E389B2F O | 12

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Heliza Helmi | 41

Senarai Lagu Konsert Akademi Fantasia 5 – Minggu ke 9

Afdlin Shauki 1 | 42

Corat Coret Sekitar Malam Gala Filem SUMOLAH di GSC Mid Valley