in

Gambar Eksklusif AE 07 & Ulasan Album Anuar Zain

Khusus untuk memuaskan hati peminat Anuar Zain, suka sekali Budiey menyelitkan gambar-gambar penyanyi Lelaki Ini di sini. Harap semua berpuas hati sebagaimana anda berpuas hati dengan persembahan Anuar Zain untuk single pertamanya, Lelaki Ini. Sebenarnya, penampilan Anuar Zain untuk pentas AE 07 menjadi faktor utama Budiey mendaki puncak Genting.

 poster anuar zain

Sebagaimana yang digambarkan dalam minda, Lagu Lelaki Ini akan diiringi oleh orkestra pimpinan Ramli MS. Namun, sayang sekali kerana tiada pasukan koir ala gospel yang bersifat mega untuk melatari lagu ini. Walau sederhana dengan pentas yang minima, aura lagu ini masih tampak mempesona dengan alunan irama lembut mendayu dari suara jantan milik Anuar. Intronya pun dah boleh meremangkan bulu roma sesiapa yang pernah melalui detik percintaan. Dan saya ketika itu… ah… saya sibuk sekali mengetik butang kamera. Tak sempat untuk melayan perasaan.

anuar zain

Saya telah mendengar lagu-lagu terbaru yang terkandung dalam album ‘keramat’ Anuar Zain. Selama 5 tahun, saya menanti buah tangan dari Anuar Zain, akhirnya saya berpuas hati dengan lagu yang menusuk jiwa terutama lagu Ketulusan Hati.

Difahamkan, album begitu laris terjual pada hari pertama album ini berada di pasaran macam pisang panas. Walaupun album ini senang didapati di internet khususnya di torrent, namun peminat masih ingin kepuasan dengan membeli album yang original.

Album ketiga milik adik kepada Ziana Zain ini dihasilkan dengan gubahan komposer dari Indonesia. Bagi Budiey, isu mengapa Anuar Zain pilih komposer dari Seberang bukan soal besar sebab itu pilihan Anuar Zain untuk memberi yang terbaik untuk peminat. Ya, memang komposer Malaysia pun boleh bikin lagu. Tapi bagi Budiey, rasanya tidak sehebat dan secemerlang orang dari sana. Ops! Muzik pun ada sedikit pembaharuan. Sikit lagi adalah penyanyi lelaki lain yang mahu meniru imej muzik sebegini.

Nak tahu bermutu atau tidak cuba anda dengar lagu Ketulusan Hati dan lagu Teman Terulung. Ah! Buat hati rasa ingin terbang ke awan biru. Asyik dan meruntun hati dan perasaan. Lagu Kau Bunga Cintaku buat saya rasa nak bergoyang. Lagu Tak Lelah tak kurang melelehnya. Bukan senang untuk mendapat kualiti yang superb. Bagi Anuar dia rasa terkilan andai ada peminat tidak menghargai dengan muatturun di internet. Dengar khabar, Anuar terpaksa bergaduh sana sini, minta tolong sana sini untuk memenuhi citarasanya yang agak cerewet dalam memilih lagu.

Sudah beli album terbaru Anuar Zain? Apa pendapat anda? Lagu mana yang paling anda suka selain Lelaki Ini?

anuar zain

anuar zain

 anuar zain

anuar zain

[tags]gambar anuar zain, profile anuar zain, lirik lagu terbaru anuar zain, lagu im lucky one, lirik ketulusan hati anuar zain, lagu tinggalkan aku lirik, mp3 kau bunga cintaku, lagu tak lelah, lelaki ini lirik mp3, lagu hanya milikmu, lagu bidadari anuar zain, lagu jangan pernah lagi, lagu teman terulung, ladyboy personals, lagu cinta download, news portal media prima, gua portal, gossips blog selebriti, bini belasah, gossip anuar zain, anuar zain bertunang, girlfriend anuar zain, video klip anuar zain, torrent[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Budiey Hanya Penulis Blog Hiburan & Cek Dari Advertlets

Showcase Malam Edan Search Gempak, Padat & Gegeriuh!