in

Gambar Anuar Zain di Prebiu Media Hikayat Merong Mahawangsa

Penyanyi bersuara lantang, Anuar Zain hadir di Prebiu Media Hikayat Merong Mahawangsa yang diadakan di Cathay Cineleisure semalam (7 Mac 2011). Dengarnya, lagu tema filem Hikayat Merong Mahawangsa, SEDETIK LEBIH telah melonjak tempat teratas di semua carta stesen radio ketika ini. Tahniah untuk Anuar Zain dan pencipta lagu ini, Edry Abdul Halim.

Setelah menonton filem ini semalam, barulah Budiey rasa lagu ini memang kena dengan tema filem ini. Menceritakan tentang cinta dan perjuangan. Selain suara istimewa dari Anuar Zain, Sedetik Lebih dikuatkan lagi dengan muzik dari orkestra.

Tidak hairanlah lagu nada dering dan caller ringtone Sedetik Lebih dikatakan antara yang tertinggi dimuatturun di telefon bimbit.

Lagu ini dibuat dalam 2 versi iaitu dalam Bahasa Melayu dan Inggeris untuk dipasarkan di peringkat antarabangsa.

Anuar Zain

Anuar Zain

Anuar Zain

Anuar Zain

Anuar Zain

Anuar Zain

Anuar Zain

Anuar Zain

Anuar Zain

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sekitar Sidang Media Pengumuman Hos Akademi Fantasia 9

Atilia Jadi Isteri Lat dalam Lat Kampung Boy