in ,

Gambar Alyah di Prebiu Video Muzik Terbaru KAU BISU

Pada 19 Oktober lalu, pastinya menjadi tarikh bersejarah buat penyanyi yang terkenal dengan gaya stylonya, siapa lagi kalau bukan Alyah yang telah melancarkan video klip terbarunya berjudul KAU BISU. Majlis prebiu video klip ini diadakan di Red Box The Gardens, Mid Valley City pada jam 3 petang, dihoskan oleh Didie Alias dan Ayie – wartawan Stylista Portal Murai.

Konsep video muzik Kau Bisu ialah FUTURISTIK!

Saksikan dulu prebiu video klip berdurasi 35 saat ini sebagai teaser:

Budiey nak ucapkan tahniah untuk Alyah yang akhirnya berjaya menghasilkan video muzik Kau Bisu dengan kos perbelanjaan semuanya dengan duit poket sendiri.

Video muzik Kau Bisu mendapat sentuhan pengarah yang tak asing lagi, Ghaz – salah seorang pengasas The Media Hustler Sdn Bhd. Hasil karya Ghaz dapat ditonton sebelum ini menerusi video muzik artis terkenal yang lain seperti video muzik Cinta Kosmik – Fabulous Cats, Aku Tak Percaya Cinta – Liyana Jasmay dan Mungkin – Anuar Zain. Ternyata, konsep futuristik gerak lincah stylo yang diketengahkan dalam video muzik ini menonjolkan lagi imej baru Alyah.

Yang menariknya, bila Alyah juga menghargai pereka fesyen tempatan di mana beliau menjemput pereka muda berbakat besar dalam mereka kostum busana yang futuristik seperti Sandra Azwan, Tg Syahmi, Jonathan Liang dan Hafiz.

Solekan ala futuristik dalam video muzik ini ditatarias oleh Bosco yang telah memberikan imej glam futuristik yang stylo sesuai dengan konsep rancak lagu Kau Bisu. Bosco menampilkan tiga wajah Alyah yang berbeza konsep dan juga dandanan. Semasa pembikinan, Alyah terpaksa menanggalkan 3 kali solekan di wajah.

Penampilan pertama solekan smokey diberi elemen artistik dengna gaya ramput punk. Dandanan rambut kedua, Bosco menggunakan rambut palsu bob dipotong dan solekan kening hitam menampakkan lebih edgy dan solekan wajah yang natural diberi glitter bahagian mata dengan dandanan rambut disisir kemas lebih menyerlahkan gaya boyish seperti yang dibuat semasa majlis prebiu ini.

Alyah

Alyah

Alyah

Alyah

Alyah

Alyah

Alyah

Alyah

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Sekitar Ujibakat Raja Lawak Astro di Sabah

A.Aida Terbitkan Drama Bersiri Halimah Jonggang Musim 2