in , ,

Ramli MS Alami Serangan Vertigo Dalam Perjalanan Balik ke Singapura

Maestro muzik yang terkenal, Datuk Ramli MS atau dikenali sebagai Tok Ram, mengalami serangan vertigo semasa dalam perjalanan untuk menziarahi ibunya di Singapura baru-baru ini.

Menurut keterangan isterinya, Datin Alyah atau Noor Hasliah Abu Hassan, 43 tahun, ketika itu Tok Ram mula-mula mengadu kepeningan kepala di perhentian bas Larkin, Johor Bahru, Johor.

Pada 2 Januari, Tok Ram merancang pulang ke Singapura untuk melawat ibunya dan menyambut ulang tahun isterinya. Namun, ketika tiba di Tuas Check Point, keretanya tidak dibenarkan masuk, menyebabkan mereka patah balik ke Larkin. Di perhentian bas Larkin, Tok Ram mengalami serangan vertigo dan mengeluhkan kepala berpusing.

Ramli MS Alami Serangan Vertigo Dalam Perjalanan Balik ke Singapura

Setelah memasuki Singapura, Tok Ram meminta dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan segera. Pemeriksaan dilakukan dari pukul 3 pagi hingga 6 pagi. Keesokannya, Tok Ram dan isterinya pergi ke Pusat Perubatan Mount Elizabeth untuk pemeriksaan lanjut mengenai masalah vertigo yang semakin kerap menyerangnya.

Dalam perkongsian Alyah, dia meminta maaf kerana tidak dapat menjawab panggilan dan membalas ucapan hari jadi kerana kesibukan menguruskan Tok Ram. Namun, dia merasa bersyukur melihat keadaan kesihatan Tok Ram semakin pulih dan gembira dapat berkumpul dengan keluarga di Singapura.

Alyah juga menyatakan bahawa Tok Ram sudah lama tidak menziarahi keluarganya di Singapura sejak bermulanya program Gegar Vaganza. Selepas menjalani pemeriksaan kesihatan, Tok Ram bertemu dengan adik-adiknya dan merasa okey. Alyah turut bersyukur kerana ditemani oleh seseorang yang baik, Kak Nomah, yang sama-sama menemani mereka.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Microsoft Dijangka Menambah Kekunci Copilot Untuk Papan Kunci Windows

Sinopsis Filem Romantis Indonesia, 172 DAYS Bakal Ditayangkan di Malaysia