in , ,

Gambar Acong Sweet Child Bernikah Dengan Peminat Bernama Marya Zuraida

Acong dan isterinya Marya selepas majlis pernikahan mereka pada Sabtu lalu di Masjid Sultan Abdul Halim Sungai Petani, Kedah.

[dropcap]S[/dropcap]elepas 10 tahun menduda hati penyanyi juga pelakon, Acong atau nama sebenarnya Ahmad Fauzi Manan, 39, terbuka untuk bernikah semula selepas melihat ramai kenalan rapatnya memiliki keluarga sendiri.

Penyanyi kumpulan Sweet Child itu memilih peminatnya sendiri bernama Marya Zuraida sebagai isteri selepas mengenali hati budi wanita berusia 31 tahun kira-kira dua tahun lalu dan mengambil keputusan tersebut kerana keserasian dan sikap memahami di antara satu sama lain.

“Kami kenal ketika saya berusia 17 tahun pada 1998 di Kuantan, Pahang. Pada waktu itu, saya dan rakan-rakan membantu Acong dan kumpulan Sweet Child menjual album ketika mereka mengadakan promosi di sana. Bagaimanapun, kami hanya kawan biasa ketika itu dan tidak lagi berjumpa. Kami bertemu semula pada dua tahun lalu menerusi Facebook. Pada peringkat awal perkenalan kami, saya tidak terfikir ia akan jadi serius sehinggalah Acong meluahkan hasrat untuk memperisterikan saya pada Disember tahun lalu.”

Sebetulnya Acong dan Marya sudah berkenalan sejak 14 tahun lalu ketika penyanyi itu terlibat dalam sesi promosi album kumpulan Sweet Child di Kuantan, Pahang. Namun mereka terpisah tetapi kembali rapat menerusi laman sosial Facebook pada 2010.

Gambar Acong Sweet Child Bernikah Dengan Peminat Bernama Marya Zuraida

[dropcap]S[/dropcap]ementara itu Marya berkata dia tidak menyangka akan bertemu jodoh dengan Acong. Pintu hati janda anak satu itu terbuka untuk berumah tangga semula selepas lima tahun bergelar ibu tunggal. Dia terpikat dengan sikap Acong yang kuat bekerja dan menerima anak perempuannya Qistina Yasmin yang berusia enam tahun.

[pullquote align=”right”]Pasangan itu diijabkabulkan di rumah pengantin perempuan pada Sabtu lalu, kira-kira pukul 11 pagi di Masjid Sultan Abdul Halim Sungai Petani, Kedah dengan sekali lafaz.[/pullquote]

Acong menghantar tujuh dulang hantaran berbalas sembilan dulang oleh pengantin perempuan sementara mas kahwin pula sebanyak RM2,000. Bagaimanapun, kedua-dua mempelai enggan mendedahkan jumlah wang hantaran.

Majlis pernikahan di kampung halaman Marya yang juga seorang pelakon tambahan dan krew produksi itu mendapat tajaan Azie De’ Touch dan dihadiri lebih 400 tetamu.

Acong atau nama sebenarnya Ahmad Fauzi Manan, 39, pula berkata, hatinya terbuka untuk berumah tangga selepas 10 tahun menduda selepas melihat ramai kenalan rapatnya memiliki keluarga sendiri.

Ujarnya, selepas mengenali hati budi Marya kira-kira dua tahun lalu, dia mengambil keputusan tersebut kerana keserasian dan sikap memahami di antara satu sama lain.

“Saya ambil keputusan untuk berkahwin kerana keinginan untuk berumah tangga semakin memuncak apabila melihat rakan-rakan saya sedang bahagia dengan anak-anak dan keluarga mereka sedangkan saya masih hidup seorang selepas 10 tahun menduda. Sejak mengenali Marya, saya berasa selesa dengannya kerana kami berkongsi banyak persamaan dan dia memahami serta menyokong kerjaya saya.”

Pasangan ini bakal mengadakan majlis resepsi kedua di sebelah pihak lelaki pada 24 Disember ini di Pusat Komuniti Bukit Damansara dekat sini. Majlis resepsi ketiga bagi meraikan rakan-rakan industri dan media akan diadakan pada 3 Januari 2013 di Shah Alam.

Mereka dijangka terbang berbulan madu ke Beijing, China pada 1 hingga 6 Februari 2013.

Cantik isteri Acong ni. Macam pelakon je.

Selamat pengantin baru untuk Acong dan isteri. Selamat berbulan madu.

Gambar Acong Sweet Child Bernikah Dengan Peminat Bernama Marya Zuraida

acong sweet child

Acong Sweet Child

Gambar Acong Sweet Child Bernikah Dengan Peminat Bernama Marya Zuraida

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gossip Rozita Che Wan Bertunang Dengan Shah Iskandar

Suami Siti Nurhaliza Datuk K Telah Keluar Dari Wad ICU