in ,

Blogger Boy Lakonan Qi, Nas-T dan Julie Woon di 8TV

8TV mempersembahkan… Blogger Boy!

Selami kehidupan si “Budak KL”…

Sudah bersedia untuk menyaksikan sebuah drama bersiri baru? 8TV yang sentiasa menyajikan sesuatu yang segar kini mempersembahkan drama bersiri terbaru –  Blogger Boy!

Blogger Boy merangkumi 20 episod akan menemui penonton semua setiap Khamis jam 9.30 malam bermula 28 Mei 2009 ini.

Drama bersiri ini menampilkan pengacara ‘Destinasi Bajet’ Qi bergandingan dengan pelakon-pelakon muda yang cukup berbakat iaitu Nas-T dan Julie Woon.

“Ini merupakan sebuah lagi drama yang hebat dengan konsep yang segar. Blogger Boy yang menerapkan elemen humor, nakal dan romantik ini akan disiarkan secara eksklusif di 8TV. Jangan ketinggalan untuk menyaksikan drama bersiri hebat ini!,” ujar Lam Swee Kim, Pengurus Besar 8TV.

“Drama bersiri ini juga penuh dengan plot-plot dan jalan cerita yang cukup menarik. Anda pasti akan terus melekat dengan drama bersiri Blogger Boy ini!” tambah Kim.

Kim turut menambah “Blog merupakan sesuatu yang biasa di era ini lebih-lebih lagi dikalangan remaja. Tampil segar dengan sedikit elemen komik, drama ini kelihatan cukup berbeza dengan drama bersiri yang lain.”

Blogger Boy mengisahkan kehidupan pahit manis seorang jejaka bernama Budi (Qi). Budi, berusia 20-an masih mencari-cari erti sebenar kehidupan di bandar Kuala Lumpur. Pada waktu yang sama, Budi juga mempunyai identiti rahsia di sebuah laman blog miliknya yang diberi nama “Budak KL”.

Setelah lebih sebulan menganggur, Budi akhirnya berjaya mendapatkan pekerjaan tetap di sebuah pusat tusyen. Budi yang sentiasa didesak oleh ibunya untuk berkahwin telah mengambil keputusan untuk melamar teman wanitanya – Zehan sewaktu temujanji makan malam mereka. Namun Zehan terlebih dahulu memberikan kejutan apabila mengeluarkan kad jemputan perkahwinannya dengan lelaki lain.

Budi yang ternyata begitu hampa dan sedih menghabiskan hari-harinya berkurung di dalam bilik. Kid (Nas-T) yang merupakan teman serumah Budi menasihatkan Budi untuk bersemuka dengan Zehan untuk membuktikan bahawa hidupnya sempurna tanpa Zehan di sisinya.

Budi yang bersetuju dengan idea gila Kid kemudiannya bertemu dengan Zehan, namun hatinya begitu sakit melihat Zehan sedang mencuba baju pengantin dan bersedia untuk sesi fotografi pra-perkahwinannya. Harapan Budi untuk memberitahu perasaan sebenar beliau terhadap Zehan tidak kesampaian apabila pertemuan mereka lebih kepada perbincangan mengenai baki hutang yang masih belum Budi langsaikan.

Budi bergegas keluar kerana tidak mahu bertemu dengan tunang Zehan.  Walaupun begitu dalam keadaan tergesa-gesa,  Budi terserempak dengan teman sekolah lamanya (Nina) yang juga merupakan seorang jurugambar.

Tidak lama kemudiaan laman blog Budi mula menjadi ikutan ramai. Kebanyakan pembaca berdebat tentang karakter dan jalan cerita si “Budak KL” ini.

Blogger boy merupakan idea kreatif Lina Tan, Rafidah Abdullah dan Bernard Chauly. Mereka juga merupakan Penerbit, Penulis dan Pengarah untuk drama bersiri ini.

“Rafidah merupakan orang yang bertanggungjawab memperkenalkan saya kepada dunia komik ‘manga’ dan ‘manwha’ yang cukup popular di Jepun dan Korea. Komik ini begitu popular di kalangan remaja dan kami mengambil keputusan untuk menggabungkan elemen komik dan muzik di dalam drama terbaru kami ini,” ujar Lina Tan, Pengarah Urusan Red Communications yang juga merupakan penerbit untuk Gol & Gincu dan KAMI yang pernah disiarkan di 8TV sebelum ini.

Blogger Boy merupakan sebuah drama yang penuh dengan watak-watak yang cukup menarik dan lengkap dengan kisah-kisah kehidupan masyarakat sekeliling. Sifat lurus bendul Budi dan juga humor di dalam drama ini kelihatan cukup menarik dan menghiburkan!  Bukan itu sahaja drama ini juga menyuntik elemen baru dalam drama bersiri tempatan dim ana menyelitkan unsur narator dalam penceritaan.

Untuk mengetahui apa yang terjadi seterusnya, jangan lupa untuk menonton drama bersiri Blogger Boy ini. Blogger Boy akan disiarkan setiap Khamis jam 9.30 malam bermula 28 Mei 2009 hanya di saluran hip 8TV!

Anda juga boleh menonton 8TV di saluran 708 Astro anda!

Kini anda berpeluang menonton program kegemaran anda dengan melayari www.mobile.8tv.com.my di telefon bimbit anda! Selamat menonton!

8 Comments

Leave a Reply
  1. Hmm mcm best ni, kisah pasal blogger, nanti promote kat twitter kalau best

    Budi=budiey eh macam kebetulan hehe, gurau jer bro

  2. Julie woon ni dulu model..Sejuk je tngok wajahnya yg kiut..Heehee.Tp boring la asik bernard je yg mengarah drama 8tv

  3. lalalaa..em,nas t blakon.?em.,sure aku akn teok..hee..a’ah la..jlan citer yg laen dr yg len..pastu yg bce blog si budi ni sumer gay kn?pas tu doang ingt c budi ni gay coz dy dscribe aweknyer mlalui gmbar karton kot..tp dy xtaw lukis gmba pmpn..so dy lukes gmbo laki..

  4. cyew minat sgt citer nyh…………. best ngok watak budi, menarik tolll…. sukses tok blogger boy……………

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Eddie Pak Jelas Isu Hilangkan Diri dan Pembayaran Filem Dimensi Cinta

Gambar Majlis Akad Nikah Adlin Aman Ramli dan Emelda Rosmila