in ,

CuteCute LoveLove HAHAHA!HAHAHA!

Biodata AISHAH Akademi Fantasia 7

Biodata AISHAH AF7

Nama Penuh:  Siti Aishah Binti Bujang

Asal: Kuching, Sarawak

Tarikh Lahir: 14 Januari 1991

Bangsa: Melayu

Status: Bujang

Agama: Islam

Pekerjaan: Lepasan SPM

What do you think?

74 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. die ni kuat tol melatah aku tgk da mcm nenek time dia melatah.. sayang muka comel tp kuat melatah

  2. ala.. dia melatah tu bkn masalah nyer… ade gak artis lain melatah, tetap ok pe..
    sbh sarwk ttp m’sia gak.. xkan org kat pulau borneo x leh join AF…
    vote for AISYAH!!!!

  3. …ala biasela melatah tu…jgn die melatah sebut yg ‘tuuuuuuuut’ tu, sudahlahhhh….opocot mak kauuu..hah..dah berjangkit latah c aishah la ni..hehe

  4. klu dah ramai sgt dari sbh & swak.. Boring la jgk.. Variasi ckit br best.. Tahun ni takde pon peserta dari tnganu.. Pahang.. Kltn.. Perlis.. Peh.. kompem bosan..

  5. dah die orang ambik from sabah sarawak.
    dah kat borneo ni banyak bakat.
    ape boleh buat.

    jangan nak bersikap kekauman sangat.
    kite same malaysia.
    sarawak and sabah tu besar.
    fikir sikit.

  6. hye..vote 4 aishah…nape korg anti sgt ngan swak hah..swak pun under m’sia gak..xpe org swak cntk2 n kck kan..swak blh!!!

  7. Tumpang tanya… btol ke ni Aisha yg sibuk orang perkatakan tentang
    dia buang tudung kerana nak masuk AF ?

  8. ko tau dari mana tabuan? biaq betui sanggup buang tudung hanya kerana AF…kalau betui la…dosa besaq la mak ayah dia naa…tapi betui ka dia buang tudung sebab AF?

  9. Choco gurlz >>> tabuan baca pat blog Si Laser Kak Azwana… ramai yg kasi komen teka Aisha ni…

  10. Chocogurlz >>>

    Tabuan tgh tunggu nick donenonly reply komen Tabuan bout blog yg bertajuk LIRIK ALLAH PEDULI AGNES MONICA.

  11. tabuan, ang pi sat kat tajuk LIRIK ALLAH PEDULI AGNES MONICA…aku bengang gila dengan nick donkdonk. cakap cam baguih jaa…MELUAT!!! dia tak sedaq gak nya org negara dia dok keja kat Msia neh…eeii…!!!

  12. Hi, Aisha
    Saya memang peminat besar awak.
    Kamu nampak macam muka orang yang pendiam, baik dan kamu pun macam saya tak ada orang kawan saya pun nangis tapi walaupun orang tidak suka awak kamu sepatutnya ingat yang kamu pun ada banyak peminat diluar dan didalam.
    Bye…..

  13. Suka dengan Aishah… ada bakat ada suara dan ada rupa yang boleh dikomersialkan…. sekali pandang macam Raja Ema masa muda-muda dulu… comel!

    Do all the best Aishah!!

    p/s tak payah la nak sketikal sangat… Sabah ke Sarawak ke, Selangor ke semua sama je…. semua tu orang Malaysia… nasib baik orang Singapura takde yang masuk final top 14… kalau tak sure la pertandingan antara Malaysia dan Singapura….

  14. ape la korang ni.. sabah ke sarawak ke tetap malaysia gak..
    tp bkn ke orang dari johor yg paling ramai kat af 7 nih??
    bermakna bakat orang johor lebih banyk la.. hahahah

  15. aishah so good in singing… she have a talented..
    lepas af ni kalo tersingkir skalipun masih byk masa nak capai cita2 jd penyanyi…
    gpun u still young and very2 YOUNG.

  16. go Aishah! jgan pedulikan orang yang bersifat kekauman tu.sarawak still under Malaysia. sweet girl.

  17. Akak dok perati dlm 2 minggu ni kan,tak nmpak pulak c Aishah ni melatah..dulu masa time skuad AF p rumah dia..bukan main melatah lg but bila dh masuk AF dan2 hilang melatah tu..ajaib ni!
    mcm tu kalu..akak beydah pun nak try ujibakat thn depan la..mana tau kot2 dpt msk AF boleh hilangkan latah akak beydah yg ‘melampau’ ni.. oi..apom ct..ha..kan dah melatah… 😉

  18. Ala. . . . Aishah comel, cantik, ada bakat, ada suara, kira lengkaplah nak ganti keturunan Siti yang jadi penyanyi, terytama Siti Nurhaliza. Aishah masih biak. . . . sik hal orang nak kutuk masa tok. Sidak nak amalkan sikap perkauman, lantak sidak. Sidak jeles menarnya. . . Biar Aishah antara peserta termuda AF yang jadi JUARA. Jom mbiak Sarawak AFUNDI Aishah. . . .

  19. auk ehh.benar madah kitak ya komen.aishah nang ada bakat.sidak yang kutuk nya yang nang jeoulus sbnrnya..kalau sidaknya (diaorang) amalkn sikap perkauman..sidak x tauk (x tahu) sejarah sbnrnya.nya sik (x) faham camne srwak bersatu mnttg penjajah zman dolok..spttnya sidak sik (x)bskp camya.kamek tok orag srwak juak (juga)..tapi sikda pun (xde)megamalkn perkauman, bg kmek (sya) sama ajak (sja). saya akan sokong sesiapa yang sya minat tanpa mgira dri mana asal dan tempat org tu.Need to know about this.Ok, to ALL AISHAH fanz..Vote for her,k

  20. emm… knape tak pasang banyak picture …letak banyak piture la..aishah punya kawan ke or family..ok do ur best

  21. orang sarawak memang cantik2..memang tidak dinafikan lah…sabah n srwk memang berbakat…mpnyai gold voice..ehehe…orang semenanjung pun sama ada bakat tersendiri…kita hidup di bawah malaysia jadi kita perlu sokong industri musik kta…ni kan tanah air kita…tak baik kita mengkritik org lain…malaysia boleh…vote 4 aisyah…

  22. mena kta ktk…daknya xtauk sjrh kta eheheh….sokong aisyah netauk da rezeki nya juara…skali skala org srwk jd juara bh…

  23. suara die best gak.. Budak2 sabah n sarawak mmg suara best2 la.. berkenan aku dengar.. sejuk jerk telinga… baguih..

  24. auk..sama2 kta sokongnya kay.kmk tok sbnrnya bdrah campuran, ayah sya org smnnjg..mama sya..org sarawak..he2..kmk akan sokong sape2 y saya suka..tak kira [email protected] because kmk plg tak suka org bskap perkauman.saya fanz sarawak,sya jga fanz semenanjung.

  25. korang nie apasal hah…..ape masalah korang ngan budak sarawak o sabah…..korang tu bagus sangat ke….kalo korang nie bgssss sangat….nape xpegi audition AF tu…sibok je dgn orng nie…..jeles la tu…

    kmk pun mok sokong nya jwak….ble….????mek pun orang sarawak….hehehe…
    minat giler ngan aishah….lak ble mintak no fon nya o…????

  26. pak butuk melo…hal edun la…senget melo dao anik ka….pubak tenawan wang gun…melo enan dun menentu udip betul…dah la mebey anum…but belagak ngah bandar tenawan kik…medaan melo matai me aman mudip….mo nak pinyang hal…obefiend..luk ubak luk..bak benelak bak nyuk obefiend…….u…die

  27. Akak salute kat Aishah semalam laa.. dia nyanyi lagu eskrim (yang org dok sibuk kutuk2 tu) mcm lagu dia sendiri. lagi sodap dari gita bawak lak tuh. comelnye dua2.. I suka u.. akak vote dia smalam

  28. hello gurlz………………..how are you today???????????????are you okey??????
    what are you doing here??????????????your face is very cute and beautiful…………………..i like you face………………can’t you come my school,negeri sembilan,smk seremban jaya,darul khusus.

  29. jgn lpe vote aisyah k….
    chiyok!!!!!!chaiyok!!!!!!!!!!
    vote aisyah, akim n isma….
    jgn ksi dorg klur tau…
    diorg ni clon juara af taun ni tau….

  30. hahaha..
    apsal lak ad jurang sbh srwk?
    wlaupn sy org smnanjung, x dnafikan org sbh srwk nye nyanyian besyh, most of them gifted..
    ecah mmg kiut.. sore bley thn..
    p/s:sbg rkyt m’sia, jomla kite bsatu padu.. jgn dok gado2.. nnti negara kita gak yg huru hara kan2.. dah2 jgn gadoh lg.. hehe

  31. lalek nya cah….go3…msh juak sentimen kenegerian wlapun dh bertaun dh kita hdup kt m”sia tok…apa la…

  32. hai kak aisyah kite minat tol ngan kak aisyah ‘n’ abng akim…..
    kak aisyah ngan abng akim cam bopren n gepren je hahahaha…..
    kak aisyah kite sntiasa sokong kak aisyah ngan abng akim…….
    mase konsert yg ke 9 abng akim bgi kak aisyah bunge ngan kat kan
    abng akim tulis ape dlm kat2 nak tau gak……hahahahahaha

  33. aku pown suka gk ngn aishah nie..
    benanya okey jer aishah tu nyayi p kurank undian..
    akuw satisfied ngn korang,budak semenanjung anti ngn sbah srawak..
    apalh slahnya orag sarawak ngn mereka..
    mmg org semenanjung x kenal diri..
    dn stu lg sy ada classmate dr semenanjung,tp dia okey jer..
    maybe dia masih remaja lom lg anti srawak bapa nya barulh..
    whatever,bersatu lh malaysia..
    bk kata perdana menteri SATU MALAYSIA!!

  34. hye..k aisyah cute…klaw nk lebey cute agy kt mata 2 pkai ar eye liner,bwu keayuan k.aisyah 2 lebey terserlah cm superstar…he3…jelez gk tgk k.aisyah nie, slim glew dy…

  35. hyeee……aishah cute sgt…hope aishah success dlm apa juak bidang… mun ada show kt srwak,pdah k….minat ilak ngan ktk…

  36. aishah pun dah makin lawa…cuma kalau boleh kawal melatah tu, nampak tua sebelum usia laaa kalau budak2 muda melatah…… …

  37. As’kum A-cah, kmk arap ktk hargai bakat yang ktk ada.
    Mesti sentiasa jaga penampilan drik ktk. Don’t toooooo mucH…
    all da best for u’r undertaking future. Jgn skali lupak asal usul.
    O’key Dehhh. arap dapat nemu ktk.

  38. tolong ckit….. sarawak pun malaysia gak.. bukan semenanjung je. for aishah, u are the best…….. jangan peduli kata orang…. aishah, kmk mok ktk sentiasa sukses…. bak kata akim bah, i’m yours!!!!!!!!!!!!!

  39. aishah, ktk ngan akim mmg cun gilak bah.. sn ada apa2 pdh kt kmk org.. kmk org peminat aishah.. all da best…

  40. korang ade masalah pe ngan aishah…dye kan artis baru mane pandai nak posing lagi…korang ni kutuk orang pandai,cube korang posing..kot2 lagi terok!!!sarawak ke sabah ke ape ke…tetap malaysia bukannye org jepun,thailand…ape la korang ni x sporting langsung…akim cute..dye pon cute ..ok la tu(pandai2 je aku jodohkan org)

  41. korg dengki 2 jew..(x dpt msk af)
    hahaha..
    kt kn duk satu m’sia so x yah la gado..x baek2.
    pe2 pun i luv u aisyah..
    kwn sy undi awk..
    hahaha..
    tp sy x la bodo g undi…
    minat jew..

  42. aishah best suara dia sedap. tapi nape dia boleh terkeluar pastu aril pulak yg dpt masuk leceh ahhhhhhhhhh.akim pula patutnya dapat no 1 atau 2 aril tu x patut dapat no2 .

  43. kak aishah x suke ke kat akim? akim tu kan hensem,macho padan ngan akim. aishah pulak cantik,cute and whatever lah.aishah ngan akim tu bagai pinang dibelah dua……………..
    cehhhhhhhhh…………………acah jerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    akim – i`m yours
    aishah-ok deh
    kan padan tu

  44. aishah npe posing cmtu??xsesuaila…..aishah cute la…aishah de pape ke ngan akim 2??aishah xkn nk nyanyi da xnk smbung blaja ke?cmne result spm ari 2?ok x?

  45. i suka sangat cerita tentang aishah & akim, tapi saya harap aishah belajar sampai ke university, tapi betul ke akim suka dekat aishah?

  46. aira ; kad y akim bg kt aishah 2 die tulis I’M YOURS! siap sign jawi afiq hakim ahmad lg tau..tp afiq ckp kad 2 sbnrnya uk peminat.tp kbtln part perkataan i’m yours 2 akim ad dkt ngn aishah.so die bg je la kt aishah..erm leh caye ke??hehe.kalo btl2 tuk aishah pn ok what.sm2 comel kn.papepn kte doa je tuk diorg smga sukses..

  47. Hai Aishah….,

    Saya doakan semoaga Aishah berjaya dalam bidang yang diceburi.. Terus kan usaha menjadi seorang penyanyi yang tersohor… Sarawak is the best…!
    Kita orang Sarawakkan… mesti sokong artis Sarawak…

  48. tau la korang jealous kan sebenarnye.saper yang kate ecah gedik.diela yg gedik..mcm mne korang tau ecah tu gedik…….ade bukti ke…….

  49. allow…..AISHAH……aishah is such a cute girl.hope aishah always success..
    ktk nyanyi bgus ilak especially lagu dan sebenarnya & flora cinta….. merdu na….nang sesuai ngan muka ktk nak kck ya…cute…..mun album baru kuar..padah ngan kmk…

  50. aishah nieyh cute sgt!I like it..i jelous la you ngan akim..i lg besh dri akim tau! klau leh i nk ngn u la

  51. aishah dan akim?hmmm…….gooooddddd…..diorang tu dah la cute…..harap -harap kalau mereka bercinta ,saya doakan biarlah sampai akhir hayat…….tapi kalau dah terlalu cinta tu jgn lupa Tuhan plak………..
    jgn peduli apa yang org nak cakap…….chaiyokkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!

  52. aishah very low profile..masa sekolah top student , SPM dapt result bagus…walaupun melatah….jgan pandang sebelah mata….aishah dlm af7 yg paling cerdik tau……

  53. aisyah…

    kami sgt minat kat aisyah, aisyah cute sgt!!!
    sweet sgt bila akim bg bunga kat aisyah.
    aisyah x ada perasaan ape2 kat akim ke??

  54. apa la korg ni… duk gaduh2 wat pe.. mcm xsdp je bunyi bersikap perkauman tu… x sesuai.. bersikap kenegerian la… bese la mmg ada manusia yg perasan bagus sgt… cthnye mcm kat semenanjung sndiri… byk je org negeri lain yg x suke kat org kelantan… mcm la org kelantan ni buruk sgt… mcm la dorg tu bagus sgt.. igt sikit.. igt kita je ke yg blh x suke kat org.. ntah2 org lain tu berkali2 x suke kat kita.. be humble k… and 1 more thing.. kalo ada peminat yg x suke kat aisyah tu.. bkn sbb die tu org sarawak ke apa ke.. tp mmg org tu x suke kat aisyah sndiri.. yela setiap org ada yg minat n ada gak yg x minat.. kita pun sama.. ada org suke kita n ada yg x.. Allah maha adil kan.. xkan la kalo kita suke ssorg, kita nk org lain pun suke die.. citarasa manusia kan berbeza.. jgn la asyik fikir negatif.

  55. kalo blh dlm rncngan realiti tv… mcm mn kita minat kat peserta tu pun.. pastikan kita minat kerana die adalah die n kerana bakatnye n apa2 lg la yg kita suke psl die.. jgn sekali- kali timbulkan isu negeri.. n jgn sekali- kali bangkitkan ‘org negeri x ni mmg seme berbakat’.. sbb tu dh berbaur kenegerian.. kita kan satu malaysia.. knp kita sndiri nk beza2kan diri kita dgn org negeri lain.. cukupla kita ckp ‘aisyah ni dh la sore sdp pastu comel plak’.. hehehehe… kpd sape2 yg makan cili tu.. hrp2 ubah la utk keharmonian bersama..

  56. akak aisyah cute sgt dah lah kecik pulak tu. ala sarawak tu pun m’laysia jugak kak ala korang nie…. tu pun kena ckap ke?

  57. ape la korg ni..racist tol..ckp 1 malaysia..tp still racist n xmatured..org tu brbakat atau tidak,bukan kelebihan sesebuah negeri..tp itu rahmat dan kelebihan Allah berikan untuk makhlukNya..x elok nk membanding2..sama la mcm kita membanding2 dan mempertikaikan ciptaanNya..

  58. AiShAh & AkIm ……….

    sy mmg minat kat aishah and akim……. diorang macam mmg serasi bersama kan???? kepada sape yg nak komen kat sini…. jaga sikit mulut jgn guna perkataan yg x elok…… aishah ni mmg cute……
    Syirah x ksah dia mlatah kerr ape kerrr…… yg pnting, dia shat….

  59. aishah mmang ade package nk jd artis. tp sjak kebelakangan nie, x bape dngar lgilah cite atau gosip mngenai aishah. bile nk wat album baru? saye peminat aishah, takpe saye setia mnunggu. you are the best. orng sarawak HEBATTTTT!!!

  60. salamz….
    uit…korang nie..nth pape jew….erm…aisyah uw..ok jew…hik3…em..
    aq suke aisyah au….hik3…erm..

    salamz….
    uit..ape nth kkq aq nie…erm…aisyah tu an gedix jew..hik3….

  61. cute korang akte akim dan aishah??????aishah tu kut melatah………..mane kene ngan akim………..

  62. hye,pa kaba…?ktk cute ow….?cun skali ngan akim…blh minta no.tlfn x…?blh ambk jd kakak angkt x….?

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Maxis Offers The Blackberry® Curve™ 8900 Smartphone In Malaysia

Profile ISMA Akademi Fantasia 7