in

Aksi Lebih Lucu dalam WIPEOUT 3

Aksi lucu dan menghiburkan dalam WIPEOUT 3 di 8TV!

WIPEOUT 3
Tarikh siaran: 3 Jun 2011 (setiap Jumaat)
Masa: 10.00 – 11.00 malam
Bahasa: Inggeris

Petaling Jaya, Pepatah Inggeris ada mengatakan “Laughter is the best medicine”. Ya, ini merupakan cara terbaik untuk anda meluangkan masa menonton sebuah rancangan yang pasti membuat anda ketawa hingga tidak kering gusi. WIPEOUT kini kembali di 8TV untuk musim ke-3 dengan halangan yang lebih sukar dan semestinya aksi lucu peserta-peserta!

WIPEOUT merupakan rancangan realiti paling melucukan dan peserta terdiri daripada pelbagai umur, bentuk dan saiz bersaing sesama sendiri dan juga masa yang telah ditetapkan. Sementara itu, mereka harus mengharungi pelbagai cabaran yang sukar dengan harapan memenangi 50,000 dolar dan gelaran Juara WIPEOUT!

HighRes25088000001

Musim terbaru ini memperkenalkan 3 set permainan baru antaranya ‘double cross’, ‘pitch fork’, ‘blob’, ‘smack wall sweeper’, ‘fence flapper’, ‘pirate’s revenge’ dan ‘medieval wipeout’, penonton-penonton pasti terhibur dengan aksi lucu dan bersahaja dari peserta yang cukup ‘sporting’ menyahut cabaran dalam WIPEOUT.

Hanya 12 peserta terbaik akan ke peringkat seterusnya dan semestinya cabaran lebih besar menanti mereka dan hanya empat peserta terbaik akan beraksi ke pusingan akhir.

Antara perubahan yang dapat dilihat dalam WIPEOUT musim ke-3 ini ialah permainan ‘Double Cross’ telah digantikan dengan ‘Sweeper’. Apa yang menarik dalam permainan ini, peserta terpaksa melepasi halangan ‘tilting planks’ yang diaktifkan setiap 9 saat dan pada waktu yang sama ‘sweepers’ akan cuba menjatuhkan mereka ke dalam air. Mampukah peserta-peserta kali ini melepasi halangan ‘Sweeper’? Saksikan aksi menarik ini dalam WIPEOUT musim ke-3 ini.

Setelah ditolak dan ditarik, dipukul dan dihentak, kita boleh bersorak apabila empat finalis menuju ke zone WIPEOUT! Melibatkan lagak ngeri yang dasyat, ini merupakan satu-satunya peluang peserta untuk memenangi hadiah wang tunai sebanyak $ 50,000!

18 episod padat dengan aksi lucu dan bersahaja ini cukup mencabar minda dan fizikal peserta. Hos John Henson dan John Anderson kembali menyerikan program ini dengan komen-komen yang cukup lucu dan menghiburkan.

Program ini ternyata sungguh menghiburkan dengan caranya sendiri. Saksikan WIPEOUT musim ke-3 di kaca TV anda setiap Jumaat bermula 3 Jun 2011 jam 11.00 malam hanya di saluran hip 8TV!

Anda juga boleh menonton siaran 8TV menerusi saluran Astro 708 atau layari laman sesawang www.8tv.com.my / www.tonton.com.my. Kini anda juga boleh menonton program-program kegemaran anda menerusi telefon bimbit anda di m.tonton.com.my.

HighRes25088000007

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama BIAR RINDU BERLALU Lakonan Nabila Huda

Nostalgia Malar Segar Imbau Kenangan di TV1