in , ,

Xiaomi Perkenal Barisan Siri Telefon Pintar Redmi Note 13 Serba Baharu

Jadikan setiap pukulan ikonik dengan siri Redmi Note 13 baharu, tersedia di Malaysia mulai 20 Januari

Xiaomi hari ini memperkenalkan Redmi Note 13 Series di Malaysia, serentak dengan pelancaran global di Thailand, Bangkok. Siri baharu yang menarik ini menampilkan empat peranti yang meningkatkan lagi rangkaian Redmi Note yang popular: Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 5G dan Redmi Note 13. Redmi Note 13 Series akan tersedia untuk pembelian di Malaysia bermula 20 Januari.

Dengan peningkatan ketara pada sistem kamera, reka bentuk, paparan dan pemproses, Redmi Note 13 Series terus merapatkan jurang antara telefon pintar peringkat pertengahan dan perdana, memberikan ketahanan semua bintang, pengalaman hebat dan keupayaan pengimejan yang mengagumkan – semuanya pada harga yang berpatutan .

BamBam Bergelar Duta Pertama Xiaomi Asia Tenggara, Perkenal Redmi Note 13 Series

Jadikan Setiap Tangkapan Ikonik Dengan Sistem Kamera Yang Dinaik Taraf Redmi Note 13 Series

Direkayasa untuk memenuhi keperluan fotografi yang pelbagai, Redmi Note 13 Series menawarkan sistem kamera yang serba boleh dan dinaik taraf. Model pro, Redmi Note 13 Pro+ 5G dan Redmi Note 13 Pro 5G, menampilkan kamera 200MP resolusi ultra tinggi dengan penstabilan imej optikal (OIS) untuk menangkap gambar dengan tahap perincian yang belum pernah berlaku sebelum ini dan membawa pengalaman fotografi peringkat perdana kepada pengguna.

Selain itu, zum tanpa kehilangan penderia 2x/4x menawarkan jarak dekat yang terperinci dari jauh dan membawa kemungkinan untuk memfokuskan pada individu dalam khalayak ramai atau mengezum masuk pada tindakan. Sistem kamera canggih ini disokong oleh sensor 1/1.4″ yang besar dan pemprosesan imej yang dipertingkatkan, memastikan kualiti imej yang menakjubkan walaupun dalam keadaan cahaya yang kompleks dan malap. Gabungan penderia ini, apertur f/1.65 yang sangat besar dan piksel Tetra2 ( teknologi pixel-binning termaju) memberikan gambar yang jelas dan terang walaupun dalam keadaan pencahayaan yang lemah, manakala lensa 7P dengan Atomic Layer Deposition (ALD) mengurangkan suar dan ghosting.

Sementara itu, model asas, Redmi Note 13 5G dan Redmi Note 13, dilengkapi dengan kamera utama 108MP dengan zum tanpa kehilangan 3x untuk menyampaikan imej yang luar biasa dengan butiran yang lebih halus. Kedua-dua telefon pintar ini juga dilengkapi dengan pelbagai pilihan penapis filemKamera untuk pengguna menyesuaikan foto mereka.

Dengan persediaan tiga kamera yang terdiri daripada kamera utama 200MP atau 108MP, kamera ultra lebar 8MP dan kamera makro 2MP, dan kamera swafoto 16MP, semua peranti ini disokong oleh Enjin Pengimejan Xiaomi. Secara keseluruhan, setiap peranti menyediakan fotografi pengiraan generasi akan datang dan pemprosesan imej yang berkuasa, menjadikan Siri Redmi Note 13 pilihan yang bagus untuk menangkap imej ikonik pada sebarang peluang.

BamBam Bergelar Duta Pertama Xiaomi Asia Tenggara, Perkenal Redmi Note 13 Series

Kejelasan Hebat, Paparan AMOLED dan Kadar Penyegaran Sehingga 120Hz

Siri Redmi Note 13 menampilkan reka bentuk yang bergaya dan anggun dengan bezel ultra nipis untuk rupa dan rasa premium serta paparan berkualiti tinggi untuk pengalaman pengguna yang dipertingkatkan dan tontonan yang mengasyikkan.

Redmi Note 13 Pro+ 5G dan Redmi Note 13 Pro 5G menawarkan tontonan sejernih kristal dengan paparan AMOLED 1.5K dan kecerahan puncak 1800 nits. Sementara itu, Redmi Note 13 5G dan Redmi Note 13 menampilkan paparan FHD+ AMOLED yang sangat jelas.

Penatalan selembut sutera tanpa lag dipastikan pada setiap peranti Redmi Note 13 Series, terima kasih kepada kadar penyegaran 120Hz, menjadikan semua pengalaman tontonan lebih lancar, jelas dan lebih menyeronokkan.

Untuk jaminan tambahan semasa tontonan lanjutan, peranti Redmi Note 13 Series mempunyai pensijilan TÜV Rheinland Low Blue Light, Flicker Free, dan Circadian Friendly, dan termasuk pelbagai ciri perlindungan mata, seperti mod Membaca. Peningkatan lain termasuk penambahan pertama siri penderia cap jari dalam skrin yang mudah[1].

BamBam Bergelar Duta Pertama Xiaomi Asia Tenggara, Perkenal Redmi Note 13 Series

Ketahanan Yang Luar Biasa Untuk Menenangkan Fikiran Anda

Dengan peningkatan dalam kejuruteraan dan reka bentuk, Redmi Note 13 Series menawarkan ketahanan dan keliatan untuk jaminan tambahan dalam keadaan sukar. Ini bermula daripada paparan, yang memperkenalkan Corning® Gorilla® Glass Victus® kepada Redmi Note 13 Pro+ 5G dan Redmi Note 13 Pro 5G — satu lagi siri pertama — untuk menambah ketahanan terhadap jatuh dan calar yang tidak disengajakan. Paparan juga telah dioptimumkan lagi di seluruh siri untuk memastikan ia responsif dan tepat kepada input sentuhan, walaupun dalam hujan.

Dengan struktur yang dinaik taraf digabungkan dengan pensijilan rintangan habuk dan air IP68[2], Redmi Note 13 Pro+ 5G menjamin kedudukannya sebagai model bintang siri ini, manakala model lain juga semuanya telah dinaikkan untuk menawarkan rintangan habuk dan percikan IP54[ 3].

BamBam Bergelar Duta Pertama Xiaomi Asia Tenggara, Perkenal Redmi Note 13 Series

Momen Ikonik Berkuasa Dengan Pemproses Lanjutan Untuk Prestasi Ditingkatkan

Siri Redmi Note 13 berprestasi tinggi menampilkan beberapa pemproses paling berkuasa yang tersedia, bersama-sama dengan bateri tahan lama, memastikan pengguna boleh menikmati peranti mereka sepanjang hari. Semua model disertakan dengan pengecas dalam kotak[4] untuk kemudahan tambahan.

Untuk prestasi cemerlang, proses 4nm telah diperkenalkan buat pertama kali kepada telefon pintar Redmi Note. Peneraju siri, Redmi Note 13 Pro+ 5G, dilengkapi dengan cipset MediaTek Dimensity 7200-Ultra, bateri 5,000mAh yang besar[5] untuk berkuasa sepanjang malam.

Harga jualan di Malaysia adalah seperti berikut:

  • Redmi Note 13 – RM749 (6/128GB), percuma Redmi Buds 4 Active (bernilai RM119).
  • Redmi Note 13 – RM899 (8/256GB), percuma Redmi Buds 4 Active (bernilai RM119).
  • Redmi Note 13 5G – RM1,099 (8/256GB), percuma Redmi Buds 4 Active (bernilai RM119).
  • Redmi Note 13 Pro 5G – RM1,399 (8/256GB), percuma Redmi Buds 4 Active (bernilai RM119) & Xiomi Smart Band 8 Active (bernilai RM129).
  • Redmi Note 13 Pro+ 5G – RM1,599 (8/256GB), percuma Redmi Buds 4 Active (bernilai RM119) & Xiomi Smart Band 8 Active (bernilai RM129).
  • Redmi Note 13 Pro+ 5G – RM1,999 (12/512GB), percuma Redmi Buds 4 Active (bernilai RM119) & Xiomi Smart Band 8 Active (bernilai RM129).

Anda juga berpeluang memberi Redmi Note 13 (6/128GB) dengan harga promosi serendah RM699 secara atas talian untuk masa terhad. Jualan pertama untuk kesemua peranti bermula pada 20 Januari 2024 menerusi pengedar sah Xiaomi di seluruh Malaysia. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

BAMBAM

BamBam Duta Pertama Xiaomi Asia Tenggara Perkenal Redmi Note 13

SAMSUNG

Perkakas Samsung Dapat Pensijilan ‘Product Carbon Footprint’ Carbon Trust