in , ,

Perkakas Samsung Dapat Pensijilan ‘Product Carbon Footprint’ Carbon Trust

Pensijilan mengukur dan mengesahkan pelepasan karbon yang dijana sepanjang keseluruhan kitaran hayat 10 model secara keseluruhan, merentasi peti sejuk, mesin basuh dan kumpulan produk penghawa dingin.

Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini mengumumkan bahawa 10 model antara 3 kumpulan produk daripada DA Business telah memperoleh pensijilan ‘Product Carbon Footprint’ daripada Carbon Trust. Sijil itu membuktikan bahawa Carbon Trust mengukur dan mengesahkan pelepasan karbon produk berdasarkan piawaian global, PAS 2050:2011.

The image of WF25CB8895BV

“Menerima pensijilan Jejak Karbon Produk untuk peralatan rumah kami adalah satu peristiwa penting,”

– Jeong Seung Moon, EVP dan Ketua Pasukan R&D Perniagaan Perkakas Digital di Samsung Electronics.

Carbon Trust ialah perundingan iklim global yang bertujuan untuk mempercepatkan langkah ke masa depan yang tidak berkarbon. Organisasi itu, yang diasaskan di UK dan beroperasi secara global, memperakui jejak karbon produk mengikut piawaian antarabangsa.

The image of AR12CXCAAWKNEU

Produk Samsung telah diperakui berdasarkan jejak buaian ke kubur, yang mengambil kira keseluruhan pelepasan gas rumah hijau sesuatu produk, daripada pengekstrakan bahan mentah kepada pembuatan, pengedaran, penggunaan dan pelupusan akhir.

Pensijilan itu dikeluarkan kepada sejumlah 10 model, termasuk tiga model peti sejuk BMF dan satu model penghawa dingin kediaman WindFree™ yang dijual di Eropah, dan enam model mesin basuh Bespoke Grande yang dijual di Korea.

Melangkah ke hadapan, Samsung Electronics merancang untuk menggunakan angka yang diukur untuk mengurus dan menilai pelepasan karbon daripada menghasilkan model pengganti dalam kumpulan produk yang dinyatakan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

REDMI NOTE

Xiaomi Perkenal Barisan Siri Telefon Pintar Redmi Note 13 Serba Baharu

TYZO SURIA FM

Tyzo Tak Mahu Jawab Isu ‘Demand’ Gaji, Tunggu Suria FM Beri Kenyataan