in

Video Jodoh Cinta Butterfly

Sebuah video kisah benar mengenai dua pasang kekasih yang bertemu jodoh sebelum berkahwin. Namun, apa yang menarik minat tentang video ini ialah cara mereka berdua mula bertemu.

Video berdurasi 5.10 minit ini menceritakan bagaimana Nazuha dan Taqiuddin bertemu buat pertama kali apabila Taqiuddin terjumpa sebuah dompet selepas menunaikan solat di masjid. Ketika menunaikan solat, Taqiuddin telah memohon doa pada Tuhan agar diberikan petunjuk dan jodoh hidupnya.

Selesai sahaja berdoa, Taqiuddin yang mahu menuju keluar telah melihat seorang wanita bernama Nazuha telah tercicir sebuah dompet. Taqiuddin lantas mengutip dompet itu dan terus bergegas ke keretanya untuk mengejar Nazuha yang ketika itu sudah menaiki sebuah kereta lain. Tidak mahu jadi ‘spoiler’, anda tonton sendiri video ini yang amat menyentuh hati kami.

Lihatlah pula baju pernikahan pihak wanita yg direka olah Saiful.

Cinta Butterfly!
ShortFilm

Pelakon: Nazuha & Taqiuddin

Cameraman:
Rifaiee
Rizal
Zulfadhli

Prop : Atiyah
Skrip: CST Breed + (Skrip AAC)
Pembantu Pengarah: Rizal & Zulfadhli
Pengarah: Rifaiee Omar
Producer: CST Breed & CST Production

Credit :Gayat Footage
Song credit to :
Sherina – Jalan Cinta
Melly goeslaw ft. andhika pratama – Butterfly

facebook.com/thecstbreed

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Concert Scandal Special Live in Malaysia 2012

Samsung SMART Camera EX2F