in , ,

VIBES International Agency Latih Pengendali & Hos TikTok Lebih Berhemah

Seramai 64 pencipta kandungan TikTok diumum penerima anugerah daripada 10 kategori dipertandingkan bagi tujuan menyuntik semangat dalam bidang penghasilan kandungan TikTok yang dilihat mampu menjana pendapatan.

Untuk meningkatkan mutu pencipta kandungan dan memberi pendedahan luas tentang penggunaan aplikasi TikTok, VIBES International Agency telah menganjurkan Malam Anugerah Apresiasi Hos Rasmi TikTok Live 2024 di Putrajaya baru-baru ini.

Acara ini diadakan sebagai usaha untuk menghargai hos TikTok yang bernaung di bawah agensi tersebut serta memupuk semangat dalam kalangan pencipta kandungan.

Sebanyak 64 pencipta kandungan TikTok menerima anugerah dalam 10 kategori yang dipertandingkan. Anugerah ini bertujuan menyuntik semangat dan menggalakkan penghasilan kandungan yang dapat menjana pendapatan melalui TikTok.

VIBES International Agency Latih Pengendali & Hos TikTok Untuk Lebih Berhemah

Pengasas VIBES International Agency, Datuk Seri Eizlan Yusof, menyatakan komitmen agensinya dalam memberikan pendedahan kepada masyarakat untuk menghadapi era digital. “Meskipun VIBES International Agency baru berusia setahun, kami telah berjaya berkongsi kepakaran dan pengalaman dalam membangunkan kandungan bersama beberapa pencipta kandungan TikTok tempatan dan antarabangsa,” kata beliau semasa sidang media Malam Anugerah Apresiasi Hos Rasmi TikTok Live 2024 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Ahad lalu.

Eizlan juga menekankan pentingnya mendidik hos TikTok di bawah naungan agensinya tentang cara mengendalikan aplikasi media sosial tersebut dengan betul. “Dari awal, kami melihat peranan penting media sosial.

Oleh itu, apabila diberi peluang bekerjasama dengan agensi kerajaan dalam penganjuran acara ini, kami berusaha untuk mendidik orang ramai,”

“Kami memberikan pandangan positif mengenai cara menggunakan media sosial dengan bijak. Dengan kerjasama agensi kerajaan, kami dapat akses mudah untuk membantu orang ramai, termasuk memberi input mengenai penggunaan aplikasi TikTok.”

– Datuk Seri Eizlan Yusof

Pada masa ini, VIBES International Agency mempunyai kira-kira 300 hos TikTok dari Malaysia, Singapura, dan Indonesia yang bernaung di bawahnya.

Perasmian Malam Anugerah Apresiasi Hos Rasmi TikTok Live 2024 telah disempurnakan oleh Ahli Lembaga Pengarah merangkap Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Warga Industri, Kebajikan dan Data Industri Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), Zed Zaidi.

Turut hadir adalah Ahli Jawatankuasa Hal Ehwal Warga Industri, Kebajikan dan Data Industri FINAS, Datuk Kolonel Kehormat (PA) Fyzal Fauzy dan Pengerusi Eco Marine Holding, Datuk Seri Alex Teh Chee Teong.

Eizlan mengajak lebih ramai pengendali TikTok untuk bernaung di bawah VIBES International Agency bagi mendapatkan pendedahan lebih luas.

“Pengendali TikTok boleh berkongsi pengalaman dan cara menggunakan media sosial dengan cara yang betul. Tugas kami sebagai agensi adalah merekrut pengguna TikTok untuk memberikan pendedahan mengenai apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan, serta mengajar mereka menggunakan media sosial dengan baik,”

– Datuk Seri Eizlan Yusof

VIBES International Agency, yang diasaskan oleh Eizlan tahun lalu, bertanggungjawab mengurus dan mendidik pengguna media sosial, terutama TikTok.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

HUAWEI Lancar HUAWEI Watch Fit 3 & HUAWEI MateBook X Pro 2024

GAZA PALESTIN

Padan Muka! Tentera Israel Cedera ‘Diserang’ Ratusan Tebuan di Gaza