in ,

Padan Muka! Tentera Israel Cedera ‘Diserang’ Ratusan Tebuan di Gaza

Marilah kita terus berdoa untuk saudara-saudara kita di Palestin. Yakinlah bahawa Allah akan membantu mereka dengan cara-cara yang tidak disangka-sangka oleh musuh-musuh mereka.

Baru-baru ini, kita dikejutkan dengan berita tentang 12 tentera pendatang haram Israel yang cedera setelah diserang oleh ratusan tebuan. Kejadian yang luar biasa ini mengingatkan kita bahawa pertolongan Allah datang dalam pelbagai bentuk yang tidak terduga.

Insiden ini berlaku di selatan Genting Gaza pada hari Jumaat yang lalu. Laporan dari Pusat Perubatan Sheba di Tel Aviv menyatakan bahawa 10 daripada tentera tersebut telah dimasukkan ke unit jagaan rapi (ICU) akibat serangan tersebut. Keadaan mereka memerlukan perhatian perubatan yang serius kerana mereka mengalami reaksi alahan yang teruk akibat sengatan tebuan.

Padan Muka! Tentera Israel Cedera 'Diserang' Ratusan Tebuan di Gaza

Kejadian bermula apabila sebuah kereta kebal Israel merempuh sarang tebuan yang terletak di kawasan tersebut. Ini menyebabkan tebuan-tebuan yang marah keluar dari sarang mereka dan menyerang tentera-tentera Israel yang berada berhampiran. Serangan mendadak ini menyebabkan tentera-tentera tersebut mengalami kecederaan yang teruk akibat sengatan yang banyak dan reaksi alahan yang menyusul.

Para doktor di hospital mengakui bahawa mereka belum pernah menghadapi situasi seperti ini sebelumnya. Oleh itu, pelbagai unit termasuk ICU, anestesia, rawatan toksikologi, dan pakar mata dikerahkan untuk merawat tentera-tentera yang cedera. Mereka bekerja tanpa henti untuk memastikan setiap mangsa mendapat rawatan yang diperlukan bagi mengurangkan kesakitan dan mengawal reaksi alahan yang dialami.

Kejadian ini adalah peringatan bahawa dunia ini penuh dengan kejutan dan tiada tempat yang benar-benar selamat untuk mereka yang melakukan kezaliman. Semoga kejadian ini menjadi pengajaran kepada semua pihak yang terlibat dalam konflik di Palestin. Kita terus berharap dan berdoa agar saudara-saudara kita di Palestin segera dibebaskan dari penindasan yang mereka hadapi. Semoga mereka diberi kekuatan dan ketabahan dalam menghadapi segala cabaran dan dugaan ini.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

VIBES International Agency Latih Pengendali & Hos TikTok Lebih Berhemah

AirAsia Lancar Inisiatif Mom’s-On-Duty Rai Peranan Kakitangan Wanita