in , ,

13 Kategori Bertanding, Kini Undian ANUGERAH DRAMA SANGAT Bermula!

TV3 bakal melangsungkan Anugerah Drama Sangat (ADS) khusus buat peminat drama Malaysia pada bulan Disember nanti! Buat julung kalinya, ADS diadakan sebagai sebuah anugerah berprestij untuk meraikan setiap keringat dan tulang belakang industri hiburan kita.

Anugerah Drama Sangat memberi peluang kepada peminat untuk menghargai artis-artis kegemaran mereka dan juga pengkarya seni yang berada di belakang tabir iaitu penerbit, pengarah dan penulis skrip.

Mereka merupakan komponen utama dalam mengadun sebuah karya yang dapat menyentuh jiwa penonton. Antara drama-drama hebat yang menjadi sajian hiburan dan pembakar semangat bagi para penonton sepanjang pandemik ini termasuklah 7 Hari Mencintaiku 2, Melastik Ke Hatimu, Takdir Yang Tertulis, Budak Tebing, Sabarlah Duhai Hati, Kampung People 2 dan banyak lagi. 

Undian Anugerah Drama Sangat (Ads) Kini Bermula!

Secara keseluruhan, ADS mempertandingkan 13 kategori. Terdapat 8 kategori yang terbuka untuk undian peminat, selebihnya melalui penilaian juri professional. Bermula hari ini (3 Oktober 2021) sehingga 31 Oktober 2021, pukul 11.59 malam, peminat boleh mengundi bagi memilih pemenang dalam lapan kategori tersebut menerusi laman web www.xtra.com.my/anugerahdramasangat .

Setiap pengguna boleh mengundi sebanyak 10 kali sehari untuk setiap alat peranti. Kategori – kategori yang dibuka untuk undian adalah : Drama Popular 

  • Pelakon Lelaki Terbaik 
  • Pelakon Wanita Terbaik 
  • Pelakon Antagonis Terbaik
  • Pasangan Drama Terbaik
  • OST Terbaik 
  • Drama Novel Adaptasi Terbaik
  • Babak Tular Drama Terbaik

Untuk mendapatkan info terkini tentang drama kegemaran anda, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia serta Instagram rasmi Drama Sangat iaitu @dramasangat! Layari laman web www.xtra.com.my/anugerahdramasangat dan gunakan #AnugerahDramaSangat untuk menghangatkan perbualan di laman media sosial! 

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

“DSV Wanita Pertama & Terakhir Yang Saya Sentuh,” – Iqbal

21 Seniman Jayakan Konsert Selusur Generasi 21