in ,

Tular Video Mirip Pelawak Popular Kantoi Tengah Berurusan Jual Beli ‘Barang’ Hanya Gimik?

Individu yang didakwa pelawak terkenal ini sekali lagi menjadi perhatian warganet apabila namanya dikaitkan dalam satu video tular yang mendakwa dirinya sedang berurusan jual beli ‘barang’.

Menerusi video yang dirakam, individu yang dikatakan dari kumpulan popular itu tiba-tiba mengamuk apabila mengetahui urusan yang dilakukan dengan seorang penunggang motosikal sedang dirakam.

Individu itu dilihat bergegas keluar dari kereta jenis perodua Myvi yang dibawa dan meluru ke arah si perakam dan seolah-olah berlaku pertelingkahan. 

“Woi! Hang rakam apa?” kata individu itu dalam loghat Utara.

Video yang dimuat naik oleh seorang pengguna Twitter pada jam 8.59 malam, hari ini, sudah ditonton lebih 15,000 dan diulang kicau lebih 312 kali. 

“Rajin pelawak zaman sekarang ni, macam-macam kerja mereka buat.

Tular Video Mirip Pelawak Popular Kantoi Tengah Berurusan Jual Beli ‘Barang’ Hanya Gimik?

“Hari tu seorang jadi tauke ayam. Kali ni tak pasti lagi tauke sayur atau air batu,”

– NETIZEN

Kebanyakan komen yang ditinggalkan mendakwa individu terbabit mirip pelawak itu berdasarkan loghat dan suara. Namun ada juga yang menyangkal tuduhan itu.

Sehingga kini, individu yang didakwa mirip pelawak itu belum dikenal pasti atau dapat dibuktikan oleh sesiapa. 

Tular Video Mirip Pelawak Popular Kantoi Tengah Berurusan Jual Beli ‘Barang’

Kecoh sejak malam tadi menerusi laman Twitter apabila nama seorang pelawak popular dikaitkan dalam satu video sedang berurusan dengan seorang penunggang motosikal.

Menerusi rakaman video pendek tersebut, individu yang dikatakan mirip seorang pelawak dari kumpulan popular itu seolah-olah terkejut lalu berang apabila mengetahui dirinya sedang dirakam.

“Woi! Hang rakam apa?” kata individu berkenaan kepada perakam video dalam loghat utara sambil meluru keluar dari kereta jenis perodua Myvi.

Sehingga kini, video kurang seminit itu yang dikongsikan seorang pengguna Twitter itu sudah ditonton lebih 40,000 kali.

Rajin pelawak zaman sekarang ni, macam-macam kerja dorang buat.

Hari tu sorang jadi tauke ayam. Yang ni tak pasti lagi tauke sayur atau air batu. 

“Rajin pelawak zaman sekarang ni, macam-macam kerja mereka buat.

“Hari tu seorang jadi tauke ayam. Kali ni tak pasti lagi tauke sayur atau air batu.

“Gaya tangan waktu bagi barang tu nampak macam dah lama je berkecimpung,” ciap pemilik akaun Twitter yang memuat naik video berkenaan.

Ciapan tersebut sekaligus menerima reaksi pelbagai warganet dan ada mendakwa mengaitkan individu tersebut sebagai pelawak berdasarkan loghat dan suara.

Bagaimanapun, ada juga yang menyangkal kerana berpandangan ia hanya gimik atau lakonan semata-mata. Antaranya;

Tapi Netizen Kata: “Staged. Tak Real Doh!”

“Gimit je ni, nnt keluar la moie baru *******. Hahahaha.”

“Staged. Amende pass barang jauh2 macamtu nampak nau memang nak bagi nampak satu alam hahaha. Ytjt.”

“Doesnt looks legit.”

“Tak real siak. Nampak sangat berlakon.”

“Beria menghalakan lampu motor ke arah muka pelawak sampai senget2 tayar motor.”

“Alaa kalau fikir logik takkan la nak bagi barang tempat terbuka macam tu woi….agak2 la dengan lampunye.”

Malah ada juga yang mendakwa ia sebagai strategi pemasaran sebelum individu didakwa melancarkan produk baharunya.

Sehingga kini, individu yang didakwa mirip pelawak terbabit belum dikenal pasti atau dapat dibuktikan kesahihannya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Remy Ishak | 23

Drama Bersiri KELUARGA BAHA DON Musim Ke-3, Gandingan Pelakon & Plot Lebih Mantap

Siti Sarah 2021 | 24

Siti Sarah Dimasukkan ke ICU, Tahap Oksigen Tak Stabil, Shuib Mohon Semua Berdoa