in

Top Chef Just Desserts di ntv7

TOP CHEF JUST DESSERTS CABAR KEBOLEHAN PESERTA

Rancangan Cabaran Masakan Penuh Drama di ntv7!

Saat terasa lapar, pasti ramai di antara kita yang mencari hidangan berat untuk mengisi perut. Namun ianya sudah pasti tidak lengkap sekiranya tiada hidangan pencuci mulut Inginkan sesuatu yang baru? Tonton rancangan realiti terbaru ntv7, Top Chef Just Desserts yang bersiaran setiap hari Sabtu jam 8.30 malam yang bukan sahaja memberi anda pilihan hidangan manisan bagi mengakhiri makan malam, malah penuh dengan drama dalam cabaran mencari chef pastri yang paling terbaik.

Top Chef Contestants

Penuh dengan resepi dan kisah menarik, rancangan realiti sepanjang 10 episod ini memerlukan 12 orang pesertanya melalui dua buah cabaran iaitu ujian ‘Quickfire’ dan pusingan penyingkiran Dalam ujian yang diberikan, para peserta bakal diuji dalam asas masakan dan kemudiannya kreativiti dan hasil manisan mereka bakal menjadi penentu dalam pusingan penyingkiran. Apa yang menariknya ialah mereka juga terpaksa menggunakan ramuan pelik, eksotik dan adakalanya terpaksa bekerja sebagai penyedia makanan dalam sebuah acara sebenar.

Top Chef Just Desserts akan dihoskan si jelita Gail Simmons yang juga pakar kulinari dan seorang penulis berkaitan makanan yang turut dibantu oleh oleh barisan juri pakar. Dalam mencari juara chef dalam cabaran realiti ini, Johnny luzzini, seorang ketua chef pastri di restoran terkemuka Jean-Georges, Hubert Keller yang merupakan pemilik restoran dan finalis bagi Top Chef Masters dan Dannielle Kyrillos, editor di DailyCandy bakal mengadili segala usaha peserta sama ada layak atau tidak. Berlatarbelakangkan bidang masakan dan kepakaran merasa, ternyata para jurinya tidak akan memberi laluan mudah buat mereka.

The Judges. (R-Johny luzzini, Gail & Elizabeth faulkner)

Dalam setiap episod, para pesertanya akan berhadapan dengan pelbagai cabaran yang diberikan antaranya menghasilkan pencuci mulut untuk mendapatkan dana buat kelab ‘glee’, menghasilkan ciptaan fesyen yang boleh dimakan untuk minggu fesyen di Los Angeles, serta perlu menghasilkan hidangan mengikut tema yang telah ditetapkan juri.

Siapakah yang bakal dinobatkan sebagai ‘top chef’? Tonton Top Chef Just Desserts yang bersiaran sejak awal Februari ini setiap hari Sabtu jam 8.30 malam hanya di Saluran Ceria Anda, ntv7. Nantikan resepi-resepi hidangan pencuci mulut yang pastinya membuka selera, memberi inspirasi dan penuh dengan aksi drama.

Untuk maklumat lanjut, layari www.ntv7.com.my . Ikuti juga perkembangan kami melalui Facebook dan Twitter ntv7.

Host Gail Simmons (3)

Host_Gail Simmons (2)

Top Chef-Edible Fashion Challenges

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Trip Budiey ke Manchester Hari Ke-2

Portal Tonton Capai 2 Juta Pengguna Berdaftar