in

Tonton Bella Calamidades Dapat Menang Hadiah Menarik

IKUTI KISAH ‘BELLA CALAMIDADES’ & MENANGI PELBAGAI HADIAH MENARIK

Siapa yang tidak suka mengikuti kisah drama romantis dan sarat dengan emosi yang menampilkan gandingan wanita jelita dan jejaka tampan? Sudah terbukti formula telenovela ini telah berjaya menambat hati jutaan para penonton TV3 khususnya kaum hawa menerusi drama-drama hebat dari Asia dan Amerika Latin seperti MARIMAR, “SHE – WOLF, The Last Sentinel” & Stairway To Heaven (Filipina), THANK YOU (Korea), STRIVING FOR A SUN (Thailand), LALOLA dan MARINA (Sepanyol).

Mulai 19 Julai 2011, menyusul selepas Marimar, giliran telenovela Sepanyol “BELLA CALAMIDADES” yang bermaksud ‘si jelita bernasib malang’ pula menemani peminat setia slot Telenovela dan bersiaran selama 140 episod pada setiap hari Isnin hingga Khamis jam 3.00petang.

“BELLA CALAMIDADES” mengisahkan perjalanan hidup seorang anak yatim piatu, Dolores Lola Carrero (Danna Garcia) yang penuh dengan pelbagai rintangan sebelum keajaiban muncul menyelamatkan nasibnya yang malang. Sejak bapanya meninggal dunia, Lola terpaksa menumpang di rumah makciknya dan membesar tanpa kasih sayang. Malah, Lola sering diperlakukan sebagai seorang hamba dan tidak pernah menerima layanan baik daripada keluarga makciknya.

Malangnya, satu hari tragedi menimpa dan Lola melarikan diri pulang ke kampung halamannya setelah menganggap dirinya sebagai penyebab kepada kemalangan yang menimpa makciknya. Lola telah menyembunyikan diri dalam pondok kecil di sebuah tanah perkuburan yang terletak jauh daripada kawasan bandar.

Memandangkan penampilan Lola yang selekeh dan tidak terurus, penduduk di sana menganggapnya sebagai orang kurang siuman dan pembawa sial. Dia juga dituduh sebagai punca terjadinya beberapa insiden yang telah bertukar menjadi tragedi. Sedih dan kecewa dengan nasib, Lola benar-benar mengharapkan perubahan positif dalam hidupnya yang akan membawa kebahagiaan kepadanya.

Namun, semuanya bakal berubah dengan kemunculan jejaka tampan bernama Marcelo Machado (Segundo Cernadas)! Siapakah Marcelo sebenarnya dan bagaimanakah jejaka misteri ini bakal membantu menceriakan kembali kehidupan Lola yang suram selama ini?

Selain daripada mengikuti kisah menarik Lola, penonton setia TV3 juga berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah menarik menerusi Kuiz SMS Telenovela Bella Calamidades sepanjang telenovela ini keudara. Anda hanya perlu menaip BELLA dan hantarkan ke 33399 untuk mendaftar sebelum menjawab semua soalan dengan betul selepas setiap episod bagi mengumpul mata. Uniknya, setiap 2 minggu, pihak penganjur akan mengumumkan seorang pemenang yang telah berjaya mengumpulkan mata tertinggi berserta slogan terbaik untuk membawa pulang hadiah menarik seperti LCD TV, peti sejuk mini, ketuhar gelombang mikro dan macam-macam lagi.

Jangan lupa saksikan kisah cinta romantis Lola dan Marcelo dalam BELLA CALAMIDADES menerusi slot Telenovela mulai 19 Julai 2011, setiap Isnin hingga Khamis jam 3.00petang, hanya di TV3!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Program Terbaru Sepanjang Julai di TV9

Airasia X Announces Gatwick Airport As New Base