in ,

TikTok Malaysia Lancar Kempen #InspirasiRamadan & #InspirasiRaya

Inspirasi dan terinspirasi untuk mengharungi musim Ramadan dan Raya melalui #InspirasiRamadan dan #InspirasiRaya. Berpeluang memenangi USD500 dengan melancarkan kreativiti anda dalam mereka bentuk kesan Ramadan dan Raya.

Dalam semangat pembaikan diri, pembangunan rohani dan komuniti, TikTok, destinasi utama untuk video mudah alih bentuk pendek, hari ini memperkenalkan kempen perayaannya dengan hashtag #InspirasiRamadan dan #InspirasiRaya untuk menggalakkan masyarakat saling memberi inspirasi melalui petua dan helah semasa bulan puasa dan dokumentasikan detik raya mereka masing-masing.

Tiktok Malaysia Lancar Kempen #Inspirasiramadan &Amp; #Inspirasiraya

Komuniti Berinspirasi

Mulai hari ini hingga 14 April, pengguna boleh mendapatkan inspirasi daripada pencipta terkenal seperti Khairul Aming, Boss James, Ryan Bakery dan Zarul Hafiz sambil mencabar satu sama lain untuk berkongsi petua dan petua terbaik mengenai topik seperti makanan, kecantikan, kesihatan, kecergasan, seni, muzik, dan hiburan untuk mengharungi tempoh Ramadan dan persiapan Raya melalui hashtag #InspirasiRamadan.

Pengguna juga boleh menyertai pergerakan ini dengan mencabar pencipta dengan berkongsi penggodam Ramadan yang paling sesuai untuk mereka.

Untuk menggalakkan lagi penyertaan, TikTok akan memilih 30 pemenang inspirasi yang berkongsi video mereka dengan hashtag #InspirasiRamadan untuk memenangi barangan eksklusif TikTok.

Dengan kutipan petua yang dipacu komuniti, TikTok berharap dapat menyatukan komuniti dan mewujudkan suasana yang menyeronokkan dan memberi inspirasi pada masa yang bermakna ini.

Semasa pengguna memulakan perjalanan mereka ke Balik Kampung dari 15 April hingga 7 Mei 2023, TikTok berusaha untuk mendigitalkan perjalanan dan mengumpulkan komuniti dari setiap negeri untuk mengambil bahagian dalam menyelesaikan tugas mudah untuk membuka kunci kampung halaman mereka pada peta TikTok.

Dengan menyiarkan video, mendaftar masuk, berkongsi halaman, mengikuti akaun TikTok terpilih, atau menjemput pengguna baharu untuk menyertai kempen, pengguna boleh memperoleh mata yang boleh digunakan untuk menerangi negeri dan membuka kunci kumpulan hadiah, yang termasuk baucar Mydin untuk komuniti di dalam lokasi. Peserta yang paling aktif dan berdedikasi juga akan diberi peluang untuk pergi dengan hadiah istimewa pada akhir kempen.

Kreativiti Menginspirasi

Sebagai sebahagian daripada misi TikTok untuk memberi inspirasi kepada kreativiti dan membawa kegembiraan, TikTok juga memperkenalkan Effect House Mission untuk menggalakkan pengguna untuk mengeluarkan kreativiti mereka dalam mereka bentuk penapis dan kesan Ramadan dan Raya. Pengguna yang menyelesaikan misi malah boleh berpeluang memenangi hadiah bernilai USD500.

Muzik Berinspirasi

Semasa musim perayaan ini, TikTok juga telah bekerjasama dengan bakat-bakat dari Rocketfuel Entertainment untuk menghidupkan semula karya klasik Raya. Saksikan Ara Johari, Ernie Zakri dan Syamel mencipta semula lagu-lagu seperti Suasana Di Hari Raya, Suasana Hari Raya dan Selamat Hari Raya dengan susunan baharu yang segar untuk menggalakkan lebih ramai pengguna muda menari, menyanyi dan mengikut rentak lagu-lagu Raya yang ikonik ini seperti tidak pernah sebelum ini!

Muat turun atau buka aplikasi TikTok hari ini untuk melihat kempen #InspirasiRaya. TikTok tersedia secara percuma pada iOS dan Android melalui Apple Store, Google Play Store dan Huawei AppGallery.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Art Of Speed

Art of Speed Malaysia 2023 Dibawakan Khas oleh BRO ASIA – Raikan Beza Mu

Puteri Sarah Liyana Syamsul

Puteri Sarah Gelak Besar Netizen Kata Syamsul Bagi RM1Juta Belanja Bercuti