in , ,

Tiger Woods Kemalangan Kereta Terhumban Ke Belukar Jalani Pembedahan di Kaki

Pemain golf dunia, Tiger Woods mengalami kemalangan di Los Angeles, Amerika Syarikat, pada hari Selasa (23/2/2021) semalam. Dalam beberapa gambar di lokasi nahas, kereta Tiger Woods dilihat terbalik.

Seperti yang dilaporkan oleh CNN, kemalangan itu berlaku pada pukul 07.12 pagi waktu tempatan. Kapten James Powers dari Jabatan Sheriff Sheriff Los Angeles mengatakan bahawa keadaan jalan yang agak curam dan mempunyai beberapa belokan.

“(Kenderaan) Melintasi Tengah Jalan Dan Terus Ke Sisi Jalan Di Seberang, Kemudian Terbalik Di Belukar,” KATANYA.

Setelah kemalangan kereta berlaku, penduduk yang tinggal di sekitar tempat kejadian segera menelefon 911.

“Mereka Tiba Di Tempat Kejadian Kira-Kira Enam Minit Kemudian Dan Mendapati Kereta  Telah Terbalik,” Tambah POWERS.

Pegawai mendapati hanya ada satu penumpang di dalam kereta, iaitu Tiger Woods. Beg udara di dalam kenderaan telah mengembang, dan pemain golf nampaknya memakai tali pinggang keledar.

Dalam sidang media, Sheriff County Los Angeles Alex Villanueva mengatakan tidak ada kesan tergelincir atau brek tiba-tiba.

Carlos Gonzalez, individu yang pertama kali datang ke lokasi kemalangan mengatakan bahawa Tiger Woods tidak boleh berdiri sendiri.

“SAYA BERTANYA SIAPA NAMANYA, DAN DIA MENGATAKAN NAMANYA TIGER. PADA MASA ITU SAYA TERUS MENGENALINYA,” KATA GONZALES.

Gonzales kemudian bertanya kepada Tiger Woods jika dia tahu di mana dan pukul berapa, untuk memastikan dia masih sedar. Dia juga mengatakan Tiger Woods kelihatan sedar dan tenang dalam kejadian ini.

“DIA SEPERTINYA TIDAK RISAU AKAN KECEDERAANNYA PADA WAKTU ITU, DAN INI MEMANG TIDAK BIASA BERLAKU DALAM KEMALANGAN JALAN RAYA,” KATANYA.

Dia mengatakan bahawa bukan perkara biasa bagi mangsa kemalangan untuk tidak merasa sakit, walaupun mereka mengalami kecederaan di badan mereka.

Tiger Woods Menjalani Pembedahan Kaki

Tiger Woods segera dikejarkan ke hospital. Pihak yang mewakili Tiger mengatakan terdapat beberapa kecederaan pada Tiger Woods di kakinya.

“DIA KINI MENJALANI PEMBEDAHAN, DAN KAMI BERTERIMA KASIH ATAS SOKONGAN YANG DIBERIKANNYA,”

Masih dalam siasatan

Setakat ini, pegawai percaya bahawa kemalangan itu bukan disebabkan oleh pengaruh alkohol. Sementara itu, siasatan mengenai punca kemalangan dapat berlangsung dari beberapa hari hingga beberapa minggu. Pegawai akan mencari bukti sama ada kemalangan itu disebabkan oleh kelajuan, keletihan, atau sama ada Tiger Woods melanggar sesuatu di jalan yang menyebabkannya hilang kawalan.

*Sumber: Murai

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Muhyiddin Yassin | 13

Perdana Menteri Jadi Individu Pertama Terima Suntikan Vaksin Covid-19

Lisa Surihani 2 | 14

Lisa Surihani Sah Hamil Anak Ketiga, Hadiah Sempena Ulang Tahun Perkahwinan ke-9