in , ,

Tahniah! iQIYI Terima Lima Pencalonan di Asian Television Awards 2023

“Why Try to Change Me Now” dan “Strange Legend of Tang Dynasty” dicalonkan untuk “Best Digital Fiction Programme/Series”; “Folk 2022” dicalonkan untuk “Best Music Programme”; “Princess Doremi 3” dan “The Tales of Wonder Keepers 2” bersaing untuk gelaran “Program Animasi 3D Terbaik”.

Kandungan berkualiti tinggi iQIYI sekali lagi mencapai kejayaan besar, membawa pulang 5 pencalonan anugerah di Anugerah Televisyen Asia 2023, di mana Strange Legend of Tang Dynasty and Why Try to Change Me Now bertanding untuk anugerah “Program/Siri Fiksyen Digital Terbaik”. Siri lain termasuk Folk 2022 (我们民谣2022), Princess Doremi 3 dan The Tales of Wonder Keepers 2 juga masing-masing dicalonkan untuk “Program Muzik Terbaik” dan “Program Animasi 3D Terbaik”.

5 Nomination_Eng

Kelvin Yau, Presiden Asia Pasifik, iQIYI, berkata:

“iQIYI komited untuk menghasilkan dan mempromosikan kandungan Asia berkualiti tinggi. Sejak pelancaran perkhidmatan versi antarabangsa pada 2019, kandungan pelbagai iQIYI seperti siri drama, filem dan rancangan pelbagai telah mendapat sokongan daripada penonton global dengan cepat.

Kami berbesar hati menerima pencalonan yang begitu cemerlang di Anugerah Televisyen Asia tahun ini.

Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada pasukan produksi dan bakat atas usaha bersama mereka.

Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua juri atas pengiktirafan mereka terhadap iQIYI dan krew dan semua orang yang sentiasa menyokong kandungan bahasa Cina kami.”

– Kelvin Yau, Presiden Asia Pasifik, iQIYI
Tahniah! Iqiyi Terima Lima Pencalonan Di Asian Television Awards 2023

Dengan bantuan sinematografi dan teknik yang tenang, Why Try To Change Me Now mencerminkan kisah China pada tahun 90-an ketika ia melalui transformasi ekonomi dan kesedihan dan kegembiraan setiap individu lain melalui realiti yang mudah dan kadang-kadang kasar, campur tangan oleh rasa kehangatan yang sesekali meresap.

Ia juga merupakan siri bahasa Cina pertama yang telah dicalonkan di segmen pertandingan Siri Berlinale.

Walaupun tidak mempunyai senarai A dalam barisan pelakonnya, Strange Legend of Tang Dynasty telah muncul sebagai kuda hitam pada tahun 2022, menerima banyak kejayaan dengan logik penaakulan yang jelas, kualiti pengeluaran yang cemerlang, lakonan yang hebat dan kreativiti unik yang menggabungkan emosi dan penaakulan dengan rasa hairan ketika protagonis kita mencari kebenaran.

Tahniah! Iqiyi Terima Lima Pencalonan Di Asian Television Awards 2023

iQIYI turut menyaksikan siri bukan dramanya dicalonkan, termasuk Princess Doremi 3 dan The Tales of Wonder Keepers 2, bertanding untuk “Program Animasi 3D Terbaik” manakala Folk 2022 akan bersaing untuk “Program Muzik Terbaik”.

Semua siri dan program yang dicalonkan kini distrim di iQIYI (www.iq.com & apps) .

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem La Luna

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Tonton Filem La Luna Lakonan Sharifah Amani

Bts Suga Samsung

Samsung X BTS SUGA Kolaborasi Istimewa The Freestyle Generasi Kedua