in , , ,

SwissImage Kini Dilancarkan di Malaysia Boleh Dibeli di Watsons

Switzerland merupakan sebuah negara yang memang tidak asing lagi dengan jenama penjagaan kulit yang bertaraf antarabangsa kerana kualitinya yang bermutu tinggi.

Oleh itu, adalah tidak hairanlah ramai wanita berkerjaya masa kini yang tertarik dengan produk dari Switzerland dan mempunyai keinginan untuk memilikinya tetapi ditawarkan dengan harga produk Swiss yang tidak mampu beli. 

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

SwissImage, jenama penjagaan kulit halal pertama dengan kajian klinikal dari Switzerland dilancarkan di Malaysia

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Menurut Cik Ambra Orsolini, wakil dari Swiss Image International:

“Atas objektif tersebut, kami mahu semua wanita di Malaysia menikmati produk penjagaan kulit Swiss mewah berkualiti di Malaysia dengan harga yang boleh dicapai oleh setiap golongan wanita yang berkeinginan memiliki produk kecantikan dari Switzerland,”

“Pada masa yang sama, kami juga memahami kepentingan umat islam terhadap status halal di Malaysia oleh itu, semua produk kami mempunyai pengiktirafan halal supaya umat Islam disini boleh guna produk kami tanpa was-was.

Selain dari itu, semua produk Swiss Image juga mempunyai kajian klinikal yang menyeluruh pada produk siap berbanding dengan jenama lain yang hanya membuat kajian penyelidikan pada ramuan produk ”

“Pasti tak ramai orang ketahui keadaan cuaca melampau negara Switzerland namun wanita-wanita Swiss sejak dulu mempunyai reputasi memiliki kulit yang berlinang dan berseri-seri sepanjang tahun.”

– Cik Ambra Orsolini, wakil dari Swiss Image International
Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Rahsia itu adalah dari air Alpine Glacier Melt yang mengalir dari Alpen Swiss yang kaya dengan vitamin B3, anti-oksidan yang tinggi serta mineral semulajadi yang juga terdapat dalam kandungan formulasi produk Swiss Image. 

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

“Selain dari itu, ciri-ciri sifat aktif biologi Alpine Glacier Melt yang mudah diserap oleh kulit kerana teksturnya yang ideal itulah yang menjadikan produk ini amat berkesan,”

– Cik Ambra Orsolini, wakil dari Swiss Image International
Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Buat pertama kalinya di Asia Tenggara dengan membawa mesej‘ Discover Pure Beauty’,  jenama penjagaan kecantikan seratus peratus dari Switzerland muncul di Malaysia dan merupakan pasaran ke-21 Swiss Image.

Ia mempunyai variasi produk penjagaan wajah yang berasaskan bahan semulajadi iaitu Alpine Glacier Melt Water, Snow Algae dan Ekstrak Swiss Botanical.

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Majlis pelancaran ekslusif Swiss Image bersama Watsons Malaysia yang bertemakan budaya Switzerland telah diadakan di Restoran Chalet Suisse, Kuala Lumpur pada 28 Mac 2019 yang turut dihadiri oleh Duta Besar Switzerland di Malaysia, His Excellency Michael Winzap dan Encik Thoren Tan, Pengarah Perdagangan dari Watsons Malaysia.

Produk Swiss Image kini menjelajah melebihi 20 pasaran antarabangsa termasuk Rusia, Eropah, Arab Saudi, India, Turki dan lain lagi.     

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Info Produk:

Produk penjagaan kulit Swiss Image menghasilkan bahan aktif yang luar biasa seperti mempunyai semua produk yang SLS / SLES & phthalates percuma dan membantu membaik pulih kulit wajah.

Produk Swiss Image menggabungkan produk mereka dengan air Alpine Glacier Melt yang sarat dengan vitamin dan mineral semulajadi yang membina dan melindungi kulit wajah. 

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Alga Salji juga digunakan dalam produk Anti-Penuaan mereka untuk menganjalkan kulit dan membantu mengurangkan proses penuaan kulit. 

Bahan-bahan lain seperti Ekstrak Botanikal Swiss (Edelweiss dan Anogeissus Leiocarpus Bark Extract) membantu menghidupkan radikal bebas dan melindungi kulit wajah.

Tiga pilihan Swiss Image terdiri daripada Essential Care, Whitening Care dan Anti-Agingdatang dengan bahan-bahan yang berbeza malah boleh digunakan oleh semua jenis kulit. 

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Penjagaan Asas (Essential Care)

Penjagaan Asas terdiri daripada pembersih asas, toner dan pelembap yang pelbagai dan boleh digunakan pada semua jenis kulit.
Pembersih Penjagaan Asas wajahtermasuk ‘Mattifying Face Wash Gel’, Pembersih Muka, Absolute Hydrating Maskdan banyak lagi. 
Terdapat juga Refreshing & Mattifying Toner yang membantu mengecilkan pori dan mengimbangkan pH atau potensi hidrogen tingkat kulit anda.  
Akhir sekali, produk Pelembap & Pelindunganmereka datang denganpilihan Absolute Repair Night Cream dan Absolute Hydrating Day Cream.
Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Set Pemutih (Whitening Care)

Set Pemutih memberi tumpuan faktor perubahan warna kulit dengan mengurangkan pigmentasi dan kerosakan kulit wajah.

 Ia terbahagi kepada dua iaitu, Pembersih Wajah dan, Pelembap dan Pelindungan Wajah.

Bagi kategori Pembersih Wajah , ianya terbahagi kepada 3 produk iaitu Absolute Radiance Whitening Face Wash, Face Scrub dan Face Mask.

Produk Pelembap dan Perlindungan pula, dibahagi kepada 2 produk iaitu Absolute Radiance Whitening Day Cream dan Night Cream. 

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Anti-Penuaan (Anti-Aging Care)

Set Anti- Penuaan mempunyai bahan spesifik untuk meningkatkan dan menguatkan keanjalan.
Produk Pelembap & Perlindungan mereka disertakan dengan Absolut Radiance Day Cream dan Night Cream

Produk Swiss Image boleh didapati eksklusif di stokis kecantikan terbesar Malaysia,Watson.

Harga produk- produk Swiss Image adalah dari harga RM30 keatas malah dikategorikan sebagai produk mewah mampu milik.

Pelancaran produk penjagaan kulit Swiss Image di Malaysia dijamin mempunyai jumlah pengiktirafan yang luar biasa oleh masyarakat.

Seperti yang telah dikaji semula oleh beberapa artikel dalam talian, Swiss Image akan menjadi persaingan yang baru untuk pelbagai produk penjagaan kulit semulajadi yang lain, jadi dapatkan Malaysia!

Website: www.swissimage.my

Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia
Swissimage Kini Dilancarkan Di Malaysia

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Jom Kenali Apa Itu POPSICAL REMIX, Set Karaoke Yang Compact, Smart & Elegan!

Buku FLYING HIGH oleh Tony Fernandes Kini Dalam Bahasa Malaysia