in , ,

Siti Nurhaliza Puas Hati Tonton Filem Hantu Bonceng

SITI NURHALIZA PUAS HATI MENONTON HANTU BONCENG

Penyanyi nombor satu negara dan juga usahawan terkemuka, Dato’ Siti Nurhaliza telah meluangkan masa untuk menonton filem terbaru arahan Ahmad Idham, Hantu Bonceng, di GSC Pavilion, malam tadi.

Siti Nurhaliza yang kini cukup popular dengan single Inggeris terbaru, Falling In Love, telah meluangkan masa bersama-sama suami tercinta, Datuk Khalid Muhammad Jiwa, menonton Hantu Bonceng untuk tayangan lewat malam, sekitar 1250 tengah malam, bersama-sama lebih 150 penonton yang memenuhi pawagam berkenaan.

Siti Nurhaliza

Seusai menonton Hantu Bonceng, Siti diminta memberi pendapat mengenai filem berkenaan. Katanya, “Yang pasti ianya sebuah filem yang tidak membosankan dengan jalan cerita yang menarik. Walaupun menonton lewat malam, saya masih ketawa dan menyukai Hantu Bonceng ini.”

Hantu Bonceng kini mendapat sambutan cukup mengalakkan apabila kutipannya mencecah RM 1.8 juta apabila ditayangkan selama dua hari dan telah ditonton hampir 200 000 penonton, seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura.

Bagi Ahmad Idham, selaku pengarah Hantu Bonceng, dia berkata, “Kehadiran Dato’ Siti bersama-sama suami untuk menonton, merupakan satu penghormatan buat saya dan warga kerja Hantu Bonceng.”

“Ianya juga menjadi bukti, penyanyi nombor satu negara juga menyokong produk filem tempatan amnya dan Hantu Bonceng, khususnya, dan ianya juga membuktikan warga seni tempatan, samada penyanyi juga pelakon, bersama-sama dalam mencapai inspirasi membentuk masyarakat yang sayangkan nilai seni,” tambah Idham lagi.

Selain itu, tinjauan di beberapa pawagam sekitar Kuala Lumpur, juga maklumat dari pengurus pawagam di seluruh Malaysia, terdapat ramai penonton yang hampa kerana tiket-tiket Hantu Bonceng telah habis sejak awal pada hari tayangan.

Pesan Dato’ Siti kepada mereka yang belum menonton, “ Pergilah menonton Hantu Bonceng, kerana ianya sebuah filem komedi mempunyai mesej yang bagus, bukan gelak kosong semata-mata,” ujarnya selepas menonton Hantu Bonceng malam tadi.

Hantu Bonceng, lakonan Zizan Razak, Juliana Evans, Jue Aziz, Dottie, Tai dan Zahid, sedang ditayang di 80 pawagam seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, sejak 31 Ogos yang lalu.

Siti Nurhaliza

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Drama Komedi Antara Maghrib Dan Isyak

Hantu Bonceng Kutip RM5 Juta Dalam 5 Hari Tayangan