in , ,

Sinopsis Siri Korea TEMPTATION Ditayangkan di TV2

Slot Kristal menampilkan drama bersiri TEMPTATION merupakan sebuah slot drama Korea yang disiarkan Radio Televisyen Malaysia (RTM) menerusi saluran TV2.

Ternyata ia mula mendapat tempat di hati peminat drama bersiri Korea di negara ini dengan pilihan drama bersiri menarik sesuai untuk tontonan seisi keluarga. 

Terbaharu disiarkan tajuk “Temptation” yang kisahnya berlegar menceritakan tentang hubungan kekeluargaan suami isteri yang hancur disebabkan oleh bebanan hutang yang banyak. Ianya juga terjadi kerana wujudnya orang ketiga yang menjadi punca penceraian mereka.

25 episod drama bersiri konflik kekeluargaan Korea ini disiarkan mulai 31 Mac ini, setiap Isnin hingga Jumaat, pukul 5.00 petang di TV2 menampilkan pelakon Kwon Sang-woo, Choi Ji-woo, Lee Jung-jin dan Park Ha-sun. 

Ikuti perjalanan kisah Cha Seok-hoon, seorang yang naif yang membesar sebuah perkampungan luar bandar di Wilayah Gangwon. Dia melanjutkan pengajian ke universiti terkemuka negara walaupun ekonomi keluarganya kurang mengizinkan. Bagi mengatasi masalah tersebut dia melakukan pelbagai kerja sambilan untuk menampung pengajiannya. 

Dia kemudian bertemu Na Hong-joo, seorang gadis juga dari keluarga yang miskin. Hong-joo telah berjaya meninggalkan segala kesengsaraan yang dihadapinya apabila ternyata Seok-hoon berjaya membawa kebahagiaan dalam hidupnya. 

Mereka berkahwin, dan ternyata Hong-joo adalah seorang isteri tenang dan boleh bertolak ansur. Dia juga sentiasa sentiasa menawarkan diri untuk berkorban dan membuat mementingkan suami dalam membuat keputusan. Walau bagaimanapun, Seok-hoon mendapati dirinya terperangkap dalam hutang besar kerana usaha perniagaan gagal dengan rakan kongsinya yang lain.

Sementara itu Yoo Se-young seorang pewaris hotel telah dilatih untuk mengambil alih syarikat ayahnya ketika usia muda. Dikenali sebagai “wanita besi,” dia adalah seorang yang gila bekerja dan keras kepala, serta tidak mempunyai perancangan dalam menjalinkan hubungan cinta apatahlagi perkahwinan. 

Salah seorang ahli keluarganya adalah playboy kaya dikenali Kang Min-woo. Namun dia tidak  berjaya cuba untuk menggoda Yoo Se-young sejak dulu lagi. Min-woo mempunyai semua apa yang diinginkan dan pendekatan hidup dengan falsafah bahawa anda perlu mempunyai seratus wajah yang berbeza untuk seratus wanita yang berbeza. Beliau berkahwin semata-mata kerana ia adalah satu keperluan untuk warisannya.

Semasa dalam perjalanan perniagaan ke Hong Kong, Se-young bertemu dengan pasangan Seok-hoon dan Hong-joo, dan untuk menggembirakan hatinya dia membuat tawaran berbahaya untuk menguji perkahwinan mereka. Mereka melakukan perjanjian pertukaran untuk membayar hutang Seok-hoon supaya dia boleh mengelakkan diri daripada dipenjarakan. Dia meminta tiga hari untuk mempertimbangkannya.

Seok-hoon membuat pilihan yang penting dan memutuskan menerima perjanjian itu. Tetapi hubungan yang pelik dengan Yoo Se-young menjejaskan hubungan dengan isterinya. Apabila mereka kembali ke Korea, Seok-hoon sedar perkahwinan dengan Hong-joo tidak dapat untuk diteruskan dan mereka akhirnya bercerai. Sementara itu, Se-young mendapati dirinya benar-benar jatuh untuk Seok-hoon. 

Lalu bagaimanakah keluarga Seok-hoon menerima hakikat tersebut? Adakah hubungan Seok-hoon dan Se-Young diakhiri dengan perkahwinan?

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

The Sanctoo Villa & Spa di Ubud, Sesuai Untuk Bulan Madu

Apa Yang Lain & Uniknya GEMA GEGAR VAGANZA