in ,

Sinopsis Filem Anak Lakonan Erra Fazira & Ida Nerina

Syarikat Penerbit :
Box Lite Film
  
Kategori : 
Filem Cereka 

Bahasa : 
Bahasa Melayu 

Genre : 
Seram, Ngeri

Klasifikasi : 
U – Untuk tontonan umum 

Tarikh Tayangan : 
21 Februari 2008 

Durasi : 
90 min

Audio : 
Stereo

Format : 
35mm

Pengarah:
Barney Lee   

Penulis Skrip: Michael Ang
Lakon Layar: Michael Ang

Pelakon:
Erra Fazira : Nita
Ida Nerina : Kay
Rusdi Ramli
Esma Danial
Azizah Mahzan: Mak Mek 

Sinopsis Filem Anak
Nita dan Kay memulakan hidup baru mereka di bandar. Nita ialah seorang gadis jelita yang merasakan tiada lagi yang tinggal untuknya di dunia ini. Manakala Kay merupakan seorang peragawan terkemuka yang dikatakan wanita tercantik di Malaysia. Dia sekarang berada di kemuncak kerjaya beliau.

Di rumah baru inilah, Nita mula diganggu oleh seorang budak kecil 5 tahun. Nita memberitahu Kay mengenai segala yang dia nampak di dalam rumah itu tetapi sukar untuk diterima Kay. Nita mula meragui dirinya sendiri dan dipujuk oleh Kay supaya berjumpa dengan seorang pakar psikologi. Kay pula juga mula risau apabila dapat tahu Mak Mek telah meninggal dunia.

2248575794 C826237A74 O | 1

Di pengebumian Mak Mek, Kay bertambah lagi terkejut apabila dapati bahawa Mak Mek mempunyai adik kembar Mak Mah. Di pengebumian itu, Mak Mah mengarahkan Kay memberhentikan segala yang diamalkannya sebelum terlambat.

Sementara itu, Nita mula berjumpa dengan seorang pakar psikologi di mana dalam sesi mereka berdua Nita dibawa kepada kejadian keguguran anak beliau 6 bulan lalu. Nita telah dirogol oleh 3 orang lelaki. Setelah diketahui perkara ini oleh Kay, dia menyuruh Nita mengugurkan anak tersebut. Proses penguguran itu berjaya dilakukan tetapi ia menyebabkan Nita tidak boleh mempunyai seorang anak selepas itu.

2247780363 085Efe1E41 O | 2

Semakin banyak kejadian pelik berlaku dengan kemunculan budak kecil itu. Hidup mereka semakin diganggu dan tidak tenteram. Apakah kaitan budak itu dengan kehidupan mereka? Kenapa mereka diganggu?

Filem bergenre seram dan ngeri ini berdurasi selama 90 minit. Diarahkan oleh Barney Lee dan ditulis oleh Michael Ang ini dibarisi oleh pelakon-pelakon hebat Malaysia seperti Erra Fazira dan Ida Nerina sebagai peneraju utama. Dibantu oleh Esma Daniel, Rusdi Ramli dan Azizah Mahzan akan menghantui pawagam pada 21hb Februari 2008.

2247780541 C1127852E2 O | 3

[tags]sinopsis filem anak, lakonan erra fazira, gossip rusdi ramli, nita malaysian idol, sharlinie ditemui, mayat sharlinie, foto mayat, filem ghost, story scary, kay, gambar lydia ibtisam, ida nerina bogel, fake zarina, rumah tumpangan sabul, video ida nerina, ida nerina, psikologi, meta-sing, freelance, list bibik, senarai pusat orang gaji[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Biodata Profile Pelakon Teater Nyonya

Ulasan Filem Dunia Baru The Movie