in ,

Sinopsis Drama Bersiri Tuan Rumah Pembantu Rumah

Pantang bertemu pasti akan bertelingkah seperti anak kecil. Itulah Emir dan Areen. Mereka sentiasa akan mengenakan antara satu sama lain. Namun, dalam diam ada satu perasaan aneh mula lahir dalam hati mereka berdua. Adakah perasaan itu dipanggil cinta? Selepas drama bersiri Yes, Boss! berjaya menempa kejayaan besar dengan sambutan hebat dari para penonton menerusi slot Dramedy, fenomena tersebut diteruskan lagi dengan drama bersiri terbaru berjudul ‘Tuan Rumah Pembantu Rumah’ yang diadaptasi daripada novel popular hasil tulisan penulis hebat, Orkid Edyliyne. Menariknya, drama siri ini menampilkan gabungan pelakon muda seperti Zoey Rahman, Nad Zainal, Hisyam Hamid, Syafiq Kyle dan Ramona Zamzam.

Tuan Rumah Pembantu Rumah 9

Slot Dramedy Drama Bersiri Tuan Rumah Pembantu Rumah Menampilkan Zoey Rahman & Nad Zainal

[dropcap]D[/dropcap]rama bersiri terbaru 24 episod ini diterbitkan oleh JS Pictures Sdn Bhd dan diarahkan oleh Azman Yahya (Jinggo). Drama romantik komedi ini mengisahkan tentang Intan Asha Areen (Nad Zainal) yang kecewa dengan tunangnya, Taufeeq (Hisyam Hamid) kerana Taufeeq curang bersama wanita lain, Bellarina (Ramona Zam Zam). Kemudian, Areen membuat keputusan untuk membawa diri bagi menenangkan hatinya.

Areen mahu melupakan kisah sedih hidupnya dan mulakan kehidupan yang baru. Lalu, Areen mencari pekerjaan di tempat yang tiada sesiapa mengenalinya. Dengan bantuan Sara (Syahira), Areen berjaya mendapat pekerjaan sebagai pembantu rumah di rumah Puan Juria (Aleza Shadan). Areen memperkenalkan dirinya sebagai Asha dan merahsiakan tentang latar belakang diri serta keluarganya.

[pullquote]Jangan lupa untuk menyaksikan drama terbitan JS Pictures Sdn Bhd mulai 31 Mei 2014, setiap hari Sabtu dan Ahad pukul 6.00 petang – 6.30 petang di TV3. [/pullquote]

Ketika Areen memulakan tugasnya sebagai pembantu rumah, kereta mewah milik anak tuan rumah iaitu Emir (Zoey Rahman) telah melanggar lopak dan menyebabkan Areen kebasahan. Insiden itu menyebabkan Areen tidak menyukai Emir. Tambahan pula, di rumah Emir suka mengarah Areen dengan bertutur dalam bahasa Inggeris. Areen pula sengaja berlakon seolah-olah dia tidak faham bahasa Inggeris. Areen turut menggelarkan Emir sebagai ZE:A celup kerana rupa Emir seperti artis K-pop kumpulan ZE:A.

Hari demi hari, Emir semakin ligat mengacau Areen kerana dia menyangka Areen seorang yang lurus bendul. Ada sahaja rancangan Emir untuk kenakan Areen. Emir tidak tahu bahawa Areen sebenarnya anak orang kaya dan sebelum ini bekerja sebagai ketua chef di hotel milik keluarga Areen.

Lut (Syafiq Kyle) iaitu pemandu peribadi keluarga Emir telah jatuh hati pada Areen sejak kali pertama mereka bertentangan mata. Lut sentiasa mengambil peluang untuk mendekati Areen. Kehadiran Lut turut disenangi oleh Areen. Kemesraan yang terbit di antara mereka berdua membuatkan Emir cemburu. Kemudian, Emir membuat keputusan untuk mengikuti segala pergerakan Lut dan Areen bagi memastikan mereka berdua tidak mempunyai hubungan lebih dari seorang kawan. Pelbagai insiden lucu terjadi apabila Emir berusaha untuk menjarakkan Areen dari Lut.

Ketika Areen membersihkan kawasan stor rumah, dia terjumpa seekor tikus. Areen terus menjerit dan melompat di atas dukungan Emir sehingga mereka berdua bertentangan wajah. Perasaan malu menghimpit mereka berdua. Sejak itu, Areen merasakan ada satu perasaan berbeza timbul dalam dirinya terhadap Emir. Bagi menutup perasaannya, setiap kali bertembung dengan Emir pasti Areen sengaja memulakan pertengkaran.

Sementara itu, Emir hairan apabila mendengar Areen fasih bertutur dalam bahasa Inggeris dan Perancis. Emir mula tertanya siapakah Areen sebenarnya. Dia semakin curiga terhadap Areen apabila melihat Tuan Fadhiludin (Hilal Azman) iaitu ayah Areen memujuk gadis itu agar pulang ke rumah. Lalu, Emir segera menyiasat latar belakang Areen dengan pergi ke hotel milik keluarga Areen. Selepas itu barulah Emir tahu bahawa pembantu rumahnya selama ini merupakan seorang chef dan anak orang berada.

Taufeeq pula kembali untuk mencari Areen selepas terdesak oleh kerana dia bakal kehilangan pekerjaan. Ketika Taufeeq bertemu Areen dia ingin menyentuh pipi Areen. Namun, Emir yang mengekori Areen dalam diam telah menyerang melulu dan menumbuk muka Taufeeq serta mengaku dia adalah kekasih Areen. Areen geram dengan tindakan Emir dan mereka berdua terus bertekak. Tanpa disedari, Emir terlepas cakap yang dia sukakan Areen. Emir turut menggunakan kuasa veto sebagai tuan rumah yang ada padanya untuk memaksa Areen menjadi teman wanitanya. Apakah yang akan terjadi selepas itu?

Adakah tuan rumah dan pembantu rumah akan mengangkat bendera putih dan mengumumkan kedamaian? Akan bersatukah rasa yang bermain di hati Emir dan Areen? Atau Areen akan kembali pada bekas tunangnya, Taufeeq atau menerima Lut?

Jangan lupa untuk menyaksikan drama terbitan JS Pictures Sdn Bhd mulai 31 Mei 2014, setiap hari Sabtu dan Ahad pukul 6.00 petang – 6.30 petang! Bagi penonton yang terlepas menyaksikan drama siri ini boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my. Untuk mendapatkan maklumat dan perkembangan terkini tentang drama siri ini, penonton boleh melayari laman sesawang TV3 di www.tv3.com.my serta laman sosial Facebook, Instagram & Twitter TV3Malaysia.

 

Tuan Rumah Pembantu Rumah 7

 

%20%20

Tuan Rumah Pembantu Rumah 5

Tuan Rumah Pembantu Rumah 4

Tuan Rumah Pembantu Rumah 2

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kumpulan Duo Hanarose Bakal Lancar Single GIRLFRIEND

Aturcara Menarik Karnival Jom Heboh di Putrajaya