in ,

Shuk Juara Super Bintang Bersama Bintang 2019

Bijak memanfaatkan fenomena drama Nur 2, Shuk dinobatkan sebagai juara Super Bintang Bersama Bintang 2019 (Super BBB2019) sekaligus meraih hadiah wang tunai RM100,000! Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohammed Sahar, 33 tahun, yang bergandingan bersama sahabat baiknya, Jihan Muse, membuat persembahan parodi drama Nur 2 dimana Shuk memegang watak sebagai Ustaz Adam, manakala Jihan Muse sebagai Nur. Lebih menarik, kemunculan Ustaz Syed Hamadi lakonan Azhan Rani sebagai tetamu jemputan menggamatkan lagi pentas Super BBB 2019 yang bersiaran secara langsung di Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Ahad lalu. 

SHUK SUPER BINTANG BERSAMA BINTANG 2019

Parodi Drama Nur 2 Menjadi!

Menurut Saiful Apek selaku juri tetap BBB2019 “Kelima-lima peserta telah memberikan yang terbaik untuk menjayakan persembahan mereka pada malam ini. Tetapi untuk pentas akhir, boleh dikatakan Achey dan Shuk dilihat paling menyerlah. Shuk layak diangkat sebagai juara kerana dia bijak memilih tetamu jemputan dan memilih jalan cerita yang sangat dekat dengan penonton.

SHUK SUPER BINTANG BERSAMA BINTANG 2019

Selain itu, Mark Adam yang juga juri tetap BBB2019 berkata “Gandingan Shuk bersama Jihan dan juga Azhan Rani sangat menjadi di pentas akhir ini. Kemunculan Azhan Rani memberi impak dan sangat membantu persembahan Shuk”. 

Menurut Puan Zurina Othman, Pengurus Besar, Pengurusan Jenama, Rancangan (ntv7) dan Perolehan, Rangkaian Televisyen Media Prima, “Rancangan sebegini bakal diteruskan lagi kerana kita kekurangan pelawak-pelawak pelapis untuk terus mewarnai industri seni tanah air. BBB 2019 adalah platform tepat yang memberi peluang untuk pelawak secara solo amnya menyerlahkan lagi potensi mereka untuk tidak hanya berlawak kosong tetapi mempunyai mesej yang dapat dijadikan tauladan untuk para penonton.”

SUPER BINTANG BERSAMA BINTANG 2019

Shuk menewaskan empat lagi peserta iaituAchey (Mohd Nasir B. Hamzah, 33 tahun), Chiwan (Mohd Azwan Sabri, 33 tahun), Mamak Puteh (Mohamad Ikhtiarudin Naina Mohamad, 34 tahun), Sharif Zero (Sharif Kadir Doli Sharif, 29 tahun). Namun mereka tidak pulang dengan tangan kosong apabila masing-masing mereka pernah dinobatkan sebagai juara mingguan yang menawarkan hadiah wang tunai RM10,000 dengan Achey mengungguli juara mingguan sebanyak tiga kali.

Di pentas Super BBB 2019 Ahad lalu, selain Jihan Muse, antara bintang yang turut tampil bergandingan dengan para peserta akhir adalah Black,Afdlin ShaukiFikry Ibrahimdan juga Heliza Helmi. Berikut adalah senarai persembahan peserta mengikut giliran:

  1. Chiwan & Afdlin Shauki : Lagu – Tiada Lagi & Angkat Kaki
  2. Sharif Zero & Heliza Helmi : Lagu – Assalamualaikum
  3. Achey & Black : Lagu – Seniman Menangis
  4. Mamak Puteh & Fikry Ibrahim : Lagu – Farhana & Harapan Ramadan
  5. Shuk & Jihan Muse : Lagu – Tak Pernah Hilang & Haram.

Konsep pertandingan BBB 2019 memerlukan peserta untuk memanfaatkan masa yang diperuntukkan untuk setiap persembahan iaitu enam minit secara keseluruhannya iaitu sketsa empat minit dan persembahan nyanyian selama dua minit. Peserta juga dibenarkan membawa seorang selebriti jemputan untuk memantapkan dan menyerikan lagi persembahan mereka. 

SUPER BINTANG BERSAMA BINTANG 2019

BBB 2019 dihoskan oleh Elly Mazleinmanakala Saiful Apekdan Mark Adambertindak sebagai juri tetap. Di dalam BBB 2019, juri mahukan setiap pelawak tidak hanya berlawak semata-mata untuk membuatkan penonton tertawa malah tetap mempunyai mesej yang dapat dijadikan tauladan dalam sketsa mereka. Markah setiap pelawak ditentukan oleh juri tetap (60%)dan undian penonton di laman  www.xtra.com.my/BBB2019(40%).

Kru produksi BBB 2019 diterajui oleh Muhamad Sufian Che Isaselaku penerbit eksekutif dan Abdul Ghani Mohd Mokhtarselaku penerbit.Persembahan para peserta BBB 2019  jugadapatdi tonton secara langsung di laman Youtube TV3Malaysia dan portal video tonton di www.tonton.com.my. 

Ikuti laman sosial Facebook, Twitter, Youtube danInstagram TV3iaitu @TV3Malaysiauntuk maklumat lanjut mengenai BBB 2019.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Video Pengakuan Michael Ang Peluk Islam Trending di Youtube Malaysia

Yang Anda Perlu Tahu Tentang Hatta Dolmat Raya Luxe 2019