in , ,

Sekitar Pembukaan Coolblog Cawangan Ke-263 di Ampang Point

Coolblog, jenama pencuci mulut dan minuman halal tempatan, membuka cawangan ke-263 di pusat membeli-belah Ampang Point hari ini.

Pembukaan ini adalah cawangan ke-16 yang dibuka pada tahun 2021 dengan 16 lagi buah cawangan tambahan yang akan dibuka pada akhir tahun ini. 

Ketua Pegawai Eksekutif Coolblog, Sueli Lew, berkata, “Coolblog komited untuk menyediakan minuman pencuci mulut yang berkualiti tinggi dengan harga yang berpatutan di kawasan berdekatan anda.

Penampilan dan nuansa baru yang ditampilkan adalah sebahagian daripada inisiatif penyegaran jenama Coolblog untuk meningkatkan keterlihatan jenama, cawangan Ampang Point direka secara ergonomik untuk meningkatkan pengalaman dan kepuasan pelanggan, menjadikan setiap kunjungan ke Coolblog adalah pengalaman yang menyeronokkan.” 

Sekitar Pembukaan Coolblog Cawangan Ke-263 di Ampang Point
Datuk Dr. Radzali Hassan, Pengerusi, Malaysian Franchise Association (MFA) menyampaikan cenderahati kepada Y.A.M. Tunku Ali Redhauddin Ibni Tuanku Muhriz, Pengerusi, Coolblog Dessert Sdn. Bhd. (tengah) sempena pembukaan Coolblog Ampang Point. 

Majlis perasmian di Ampang Point telah disempurnakan oleh Y.A.M. Tunku Ali Redhauddin Ibni Tuanku Muhriz, Pengerusi, Coolblog Dessert Sdn. Bhd semalam. Turut hadir ialah Datuk Dr. Radzali Hassan, Pengerusi, Persatuan Francais Malaysia (MFA), Dato’ Zahriah Abdul Kadir, Naib Pengerusi, MFA dan Encik Ahmad Faizal Mohamed Noor, Ketua Pegawai Eksekutif, MFA. 

“Sebagai syarikat tempatan, kami amat berbangga melihat betapa setianya pelanggan kami terhadap jenama dan produk kami. Walaupun menghadapi cabaran disebabkan pandemik, Coolblog tetap utuh bertahan kerana dedikasi pelanggan kami, komitmen warga kerja kami serta sokongan yang berterusan dari francaisi kami, yang kebanyakannya telah bersama kami selama lebih dari 8 tahun.” 

– Tunku Ali

“Selain itu, Coolblog, sebuah jenama francais pemenang pelbagai anugerah dengan program francais yang berpatutan, komited untuk membantu bakal usahawan dalam merealisasikan impian mereka memulakan perniagaan sendiri dengan menjadi francaisi Coolblog. Beberapa francaisi telah bersama Coolblog selama beberapa tahun dan memiliki rangkaian cawangan Coolblog.” 

– Sueli Lew
Sekitar Pembukaan Coolblog Cawangan Ke-263 di Ampang Point
Dari kiri) Sueli Lew, Ketua Pegawai Eksekutif, Coolblog Dessert Sdn Bhd, Y.A.M. Tunku Ali Redhauddin Ibni Tuanku Muhriz, Pengerusi, Coolblog Dessert Sdn. Bhd. dan Datuk Dr. Radzali Hassan, Pengerusi, Malaysian Franchise Association (MFA) merasmikan pembukaan Coolblog cawangan Ampang Point. 

Sebagai sebuah jenama minuman pencuci mulut halal tempatan selama 15 tahun, Coolblog terus memberi tumpuan kepada produk dan pengalaman pelanggan, dan memastikan bahawa setiap cawangan beroperasi dengan selamat dengan pematuhan SOP yang ketat, dan tetap dapat diakses melalui penghantaran e-panggilan agar tetap dalam jangkauan semua pelanggan. 

Coolblog terkenal berinovasi menghasilkan minuman dengan inspirasi tempatan dan antarabangsa untuk para pelanggan. Sebagai contoh, kolaborasi bersama FarmFresh untuk minuman kathira dan smoothie susu kurma pada bulan Ramadan yang lalu, serta smoothie perisa durian dan cendol sempena Hari Malaysia. Menjelang bulan november ini, Coolblog akan melancarkan smoothie buah-buahan bertenaga tinggi pertama bersama Red Bull. 

Sekitar Pembukaan Coolblog Cawangan Ke-263 di Ampang Point
Warga kerja Coolblog bergambar kenangan bersama Y.A.M. Tunku Ali Redhauddin Ibni Tuanku Muhriz Pengerusi, Coolblog Dessert Sdn. Bhd. dan Sueli Lew, Ketua Pegawai Eksekutif, Coolblog Dessert Sdn Bhd sempena pembukaan Coolblog Ampang Point. 

Untuk meraikan pembukaan di Ampang Point dan cawangan lain yang akan datang, pelanggan berpeluang memenangi hadiah dari cabutan bertuah “Prize Spinner” pada hari pembukaan. Hadiah yang bakal dimenangi termasuk baucar Coolblog, minuman percuma dan barangan menarik. Untuk tarikh dan maklumat pembukaan cawangan yang akan datang, sila kunjungi platform media sosial Coolblog @CoolblogMalaysia di laman Facebook dan Instagram. 

Mengenai Coolblog Desserts Sdn Bhd 

Coolblog adalah jenama minuman pencuci mulut halal berasaskan kios buatan tempatan di Malaysia yang menyajikan minuman terbaik, berkualiti tinggi dan berpatutan sejak 15 tahun yang lalu. Kami juga menawarkan sokongan bagi usahawan untuk memulakan dan mengendalikan francais Coolblog dan menjadi sebahagian daripada jenama perintis Malaysia yang disokong dengan kepakaran dan pengalaman bertahun-tahun dalam industri ini. 

Coolblog dengan berbesar hati mengembangkan jenama dan memberi mendekatkan diri kepada pelanggan setia. Beberapa cawangan yang akan dibuka selepas Ampang Point adalah seperti berikut: 

 1. Ampang Point
 2. Puncak Jalil
 3. Lotus’s Ara Damansara
 4. Tunas Manja Transit Point
 5. Hero Market Bandar Puteri Jaya
 6. Pasaraya Big Serdang
 7. BHP MRR2
 8. BHP Jalan Kepong
 9. Pasaraya Nirwana Tongkang Pechah
 10. Kompleks Perniagaan Gurun
 11. Puncak Jalil
 12. Lotus’s Ara Damansara
 13. Tunas Manja Transit Point
 14. Hero Market Bandar Puteri Jaya
 15. Pasaraya Big Serdang

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Niezam Zaidi Terima Ucapan Sokongan Artis, Tapi Nasihat Remy Ishak Paling ‘Win’

Selepas Lancar PULANG, Insomniacks Rakam Semula REMINISENSI