in , ,

Sean Lee Tak Patah Semangat Jadi Penyanyi, Dikecam Tiru Jungkook

Sempena kedatangan tahun 2024, Sean Li terus melangkah memasuki gerbang arena nyanyian dengan melancarkan single pertama berjudul Tak Sanggup Terima hasil ciptaan Mas Dewangga dan Jova Devito.

Sean Lee, yang dikenali sebagai pelakon dan pengacara terkenal, kini sedang meneroka bidang baru dalam seni untuk membuktikan bakatnya sebagai selebriti yang serba boleh. Beliau, yang berketurunan Tionghua, telah melancarkan single pertamanya yang diberi judul “Tak Sanggup Terima”, hasil ciptaan Mas Dewangga dan Jova Devito.

SEAN LEE

Walaupun berharap untuk menerima reaksi yang positif daripada peminat, Sean mendapati bahawa tumpuan orang ramai cenderung kepada kritikan negatif, terutamanya berkaitan dengan gaya tariannya dalam video promosi lagu tersebut. Awalnya, kontroversi bermula apabila Sean memuat naik video menari sebagai sebahagian daripada promosi lagu baru beliau di platform digital.

“Saya tidak tahu benda sudah tular kerana tidak buka sangat media sosial ketika bekerja.

Bagi saya media sosial boleh jadi tidak sihat untuk kesihatan mental saya dan kepada semua juga.

“Namun, tidak mengapalah. Ada yang komen lebih baik daripada tiada walaupun baik atau buruk,”

– Sean Lee

Ramai yang mengkritiknya, mengatakan bahawa Sean cuba meniru gaya penyanyi Korea Selatan, Jungkook, tetapi tidak berjaya menarik perhatian peminat dengan gaya tersebut. Walaupun demikian, Sean tidak patah semangat dan menerima segala kritikan dengan terbuka. Baginya, kritikan adalah satu bentuk umpan balik yang penting untuk memperbaiki diri.

Meskipun terdapat kritikan, Sean mengambil semua itu sebagai satu dorongan untuk terus maju ke hadapan dalam bidang yang diminatinya. Bagi beliau, setiap kritikan adalah satu peluang untuk memperbaiki diri dan menghasilkan karya yang lebih baik lagi. Sebagai penggemar bidang nyanyian sejak lama, Sean bersedia menerima segala cabaran dan menjadikannya sebagai satu proses pembelajaran yang berterusan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sertai Peraduan Ini Untuk Peluang Menang Siri Samsung Galaxy S24

FINAS Laksana Kontrak Standard Demi Lindungi Penggiat Seni