in , ,

Samsung Memajukan Era Skrin Baharu dengan Neo QLED 2023 Baharu

Samsung Memajukan Era Skrin Baharu dengan Neo QLED 2023 Baharu, LED MICRO dan Barisan OLED Samsung, Mempunyai Prestasi Perkasa, Ketersambungan Selamat dan Pengalaman Diperibadikan

Produk dan ciri gaya hidup baharu, termasuk The Premiere 8K dan Smart EDGE Blending on The Freestyle memberikan kebebasan tentang cara dan masa pengguna menggunakan peranti.

Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini melancarkan barisan Neo QLED, MICRO LED dan Samsung OLED baharunya di samping produk gaya hidup dan aksesori menjelang CES® 2023. Barisan tahun ini menampilkan produk inovatif termaju dengan tumpuan pada ketersambungan yang dipertingkatkan dan pengalaman pengguna yang diperibadikan.

Portfolio tawaran Samsung yang luas membantu pengguna membina pengalaman mereka sendiri yang disesuaikan dengan peranti yang mereka gunakan setiap hari, dengan teknologi yang lebih intuitif berbanding sebelum ini. Tahun ini, Samsung mengorak satu langkah lebih jauh dalam perjalanannya yang sentiasa berkembang untuk memudahkan kehidupan seharian pengguna dengan penyepaduan berbilang peranti yang lancar merentas keseluruhan ekosistemnya melalui platform rumah pintar SmartThings.

“Pada 2023, kami mendorong sempadan inovasi untuk menawarkan pengguna lebih daripada kualiti gambar premium, tetapi pengalaman peranti premium yang holistik yang disesuaikan dengan perkara yang mereka perlukan dan inginkan daripada rumah mereka yang bersambung,” kata Cheolgi Kim, EVP Perniagaan Paparan Visual di Samsung Electronics. “Dengan SmartThings, teknologi canggih kami adalah lancar dan intuitif, menjadikan kehidupan lebih mampan, boleh diakses dan menyeronokkan setiap hari.”

Samsung_Neo Qled 8K

Pengalaman Premium dan Bersambung dengan Neo QLED

Suite terbaharu Samsung bagi televisyen Neo QLED 8K dan 4K menyediakan pengguna dengan pilihan premium yang sesuai dengan setiap keperluan. Kualiti gambar Neo QLED dikuasakan oleh Pemproses Kuantum Neural termaju Samsung, yang menyokong TV Kuantum Mini LED dengan pemprosesan 14-bit dan peningkatan AI, membolehkan ciri seperti Kawalan Cahaya Adaptif Bentuk dan Pro Penambah Kedalaman Nyata untuk tiga dimensi, gambar seperti hidup.

Neo QLED 2023 Samsung juga menjangkaui gambaran yang jelas, dengan panel resolusi tinggi dan algoritma proprietari Samsung yang menguasakan Auto HDR Remastering baharu Samsung. Ia menggunakan teknologi pembelajaran mendalam AI untuk menganalisis dan menggunakan kesan Julat Dinamik Tinggi (HDR) masa nyata pada kandungan Julat Dinamik Piawai (SDR) berdasarkan adegan demi adegan, menjadikan kandungan SDR lebih cerah dan hidup untuk rendaman mutlak.

Selain itu, pengguna SmartThings tidak lagi perlu membeli dongle SmartThings yang berasingan untuk menyambung dan mengawal peranti Zigbee dan Thread. Pada tahun 2023, Modul Satu Cip SmartThings Zigbee & Matter Thread akan dibina terus ke dalam produk Samsung. Dan untuk pengalaman peranti tersambung yang muktamad, SmartThings menyegerakkan peranti secara automatik untuk kawalan yang lebih mudah ke atas bukan sahaja peranti Samsung, tetapi juga peralatan pihak ketiga dan peranti IoT untuk sambungan yang lancar.

 • Sembang Bersama: Pengguna boleh memasuki kumpulan sembang langsung dengan mudah untuk berkongsi fikiran dan bertindak balas dalam masa nyata dengan orang lain yang turut menonton kandungan yang sama.
 • ConnecTime: Jadikan lebih mudah untuk mengambil panggilan video daripada peranti yang disambungkan, menyediakan platform yang lebih besar untuk panggilan video di TV dan peralihan yang lancar kepada peranti yang lebih kecil jika pengguna mahu meninggalkan panggilan dan memindahkan panggilan ke skrin lain.
 • Paparan Peta 3D: Direka bentuk untuk membolehkan pengguna mengawal dan memantau peranti yang disambungkan dengan mudah, Paparan Peta 3D Samsung memberikan pengguna pandangan mata burung tentang rumah mereka dan semua peranti SmartThings mereka sepintas lalu.

Meluaskan Pilihan Tontonan dengan LED MICRO dan Samsung OLED

Barisan LED MICRO 2023 menawarkan model baharu antara 50 hingga 140 inci untuk menyediakan pengguna dengan pelbagai pilihan untuk kualiti gambar dan pengalaman skrin yang tiada tandingan. Terima kasih kepada sifat modularnya, LED MICRO tidak terikat dengan bentuk, nisbah dan saiz, menjadikannya boleh disesuaikan sepenuhnya agar sesuai dengan persediaan yang dikehendaki pengguna. Di samping itu, ia datang tanpa bezel jadi tanpa mengira konfigurasi, sempadan antara skrin dan kehidupan sebenar adalah lancar.

Dan untuk menyediakan pengguna dengan lebih banyak pilihan tontonan, barisan OLED 2023 Samsung kini tersedia dalam 55, 65 dan model ultra-besar 77-inci baharu. Barisan OLED terbaharu Samsung didatangkan dengan teknologi Quantum Dot yang telah dibangunkan untuk QLED Neo Samsung serta Pemproses Kuantum Neural untuk mengekalkan kekuatan teras teknologi OLED, sambil meningkatkan pengehadan dalam kecerahan dan perwakilan warna secara serentak.

Barisan yang diperluaskan datang dengan kadar penyegaran 144Hz dan semua ciri pintar Samsung, termasuk Samsung Gaming Hub. Dan buat pertama kali pada TV OLED, Samsung OLED disertakan dengan pensijilan FreeSync Premium Pro AMD untuk pengalaman permainan OLED yang terbaik.

Akhir sekali, untuk mengembangkan pilihan tontonan, Samsung menawarkan Samsung TV Plus pada semua barisan TV pintarnya. Perkhidmatan TV (FAST) yang disokong iklan percuma dan perkhidmatan video atas permintaan menyampaikan lebih 1,800 saluran di seluruh dunia, termasuk lebih 50 saluran yang dimiliki & dikendalikan, menjangkau 24 negara dan 465 juta peranti di seluruh dunia merentas TV dan peranti mudah alih syarikat. Ia adalah 100% percuma dan tidak memerlukan sebarang muat turun, langganan atau peranti tambahan.

Terokai Dunia Permainan Baharu dengan Samsung Gaming Hub

Hab Permainan Samsung, rumah baharu untuk permainan di TV Pintar Samsung, menawarkan pengguna akses tanpa had kepada beribu-ribu permainan kegemaran mereka daripada rakan kongsi seperti Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Amazon Luna dan Utomik tanpa muat turun, had storan atau konsol diperlukan. Selain itu, ia adalah pengalaman permainan yang paling intuitif, di mana pemain hanya boleh menghidupkan TV mereka dan bermain.

Hab Permainan Samsung, yang dilancarkan tahun lepas, memberikan kualiti gambar yang luar biasa dan cara baharu sepenuhnya untuk mendekati permainan – dengan pelbagai tugas, perkongsian yang diperluas dan penstriman 4K. Pemain juga boleh menonton pelbagai jenis kandungan pada masa yang sama.

Pada tahun 2023, peningkatan untuk GameBar 3.0 dengan MiniMap Sharing dan Virtual Aim Point meningkatkan pengalaman untuk setiap jenis pemain. Perkongsian MiniMap membolehkan pemain melihat peta minima permainan mereka sepintas lalu pada mana-mana paparan manakala Virtual Aim Point, direka untuk penembak orang pertama (FPS), membolehkan pemain melihat garis silang yang lebih ketara dalam mana-mana permainan supaya mereka boleh membuat yang sempurna. tembakan.

Hab Permainan Samsung juga tersedia pada monitor pintar Samsung dan skrin permainan – termasuk siri Odyssey. Dengan Odyssey Ark, pemain boleh memutarkan skrin mereka secara menegak atau mendatar berdasarkan orientasi yang diingini dan menikmati permainan yang mengasyikkan dengan skrin melengkung 1000R 55 inci dan bunyi yang kuat.

Tingkatkan Gaya Hidup Anda dengan Barisan Gaya Hidup yang Diperluaskan dan Ciri Baharu
Keperluan gaya hidup pengguna sentiasa berubah. Untuk mengemudi landskap ini, Samsung telah memperkenalkan produk dan ciri gaya hidup baharu untuk meningkatkan pengalaman pengguna ke tahap yang lain, membolehkan pengguna menyesuaikan cara mereka melihat dan mengalami skrin.

 • Tayangan Perdana 8K: Pada tahun 2023, Samsung memperkenalkan lelaran baharu projektor lasernya, Tayangan Perdana 8K. Barisan projektor lontaran ultra pendek kini hadir dengan model 8K, memberikan pengguna skrin ultra-besar yang sama dalam resolusi yang lebih tinggi. Ia menyokong saiz skrin maksimum 150-inci untuk skrin besar dengan resolusi yang indah untuk dipadankan.
 • The Freestyle dengan Smart EDGE Blending: The Freestyle ialah peranti fleksibel muktamad, membolehkan pengguna menonton apa sahaja yang mereka mahukan di mana sahaja mereka mahu. Pada tahun 2023, pengguna boleh memanfaatkan ciri Smart EDGE Blending baharu, yang membolehkan pengguna menggunakan dua peranti dan menonton kandungan dalam konfigurasi 21:9 tanpa barisan manual atau pelarasan. Gaya Bebas 2023 juga akan menyokong Samsung Gaming Hub untuk lebih banyak hiburan semasa dalam perjalanan.
 • UI dan Aksesori Baharu: Pada tahun 2023, Samsung memperkenalkan Kedai Seni Samsung baharu dan dipertingkatkan dengan ciri seperti pratonton sepintas lalu dan tawaran kandungan lanjutan, yang meniru pengalaman melawat galeri atau muzium. Juga baharu ialah pilihan bezel logam untuk penampilan moden dan mewah pada The Frame. Barisan TV terbaharu Samsung boleh dipasang dengan Pelekap & Pendirian Auto Putar Auto pilihan, yang membawa putaran automatik dan pengalaman menonton media menegak The Sero ke TV lain, termasuk The Frame dan Neo QLED.

Kelestarian Setiap Hari dengan Skrin Samsung

Selaras dengan strategi alam sekitar terbaharu yang diumumkan pada 2022, Samsung secara konsisten bekerjasama dengan rakan kongsi dan pelanggan untuk mementingkan alam sekitar, memberikan impak yang lebih luas sepanjang kitaran hayat produk. Hasilnya, setiap langkah dibuat lebih mementingkan alam sekitar, daripada menjadikan proses pembuatan lebih cekap kepada mengurangkan pembungkusan dan mengubah cara pengguna menggunakan produk mereka.

 • Bahan Kitar Semula: Untuk barisan 2023, Samsung akan menggantikan 20% bahagian pendakap yang digunakan untuk Alat Kawalan Jauh SolarCell dengan plastik kitar semula yang terikat di lautan. Di samping itu, bahagian utama papan kuasa menggunakan tin aluminium dan tembaga kitar semula, menggantikan kira-kira 12% daripada bahan asal yang digunakan.
 • Mengurangkan Kesan Pengilangan: Samsung mereka bentuk acuan suntikan ringan yang memerlukan lebih sedikit bahan, dengan struktur yang boleh digunakan semula, mengurangkan penggunaan tenaga keseluruhan dan bahan mentah yang diperlukan untuk pengeluaran.
 • Mod Penjimatan Tenaga AI: Melalui SmartThings, TV Samsung 2023 menyokong Mod Penjimatan Tenaga AI, membantu pengguna menjimatkan lebih banyak tenaga dengan cara baharu. Perkhidmatan Tenaga SmartThings pada TV membantu mengurangkan jejak karbon peranti yang disambungkan dengan perubahan mudah, seperti suis automatik kepada mod penjimatan tenaga pada peranti tertentu apabila tidak digunakan. Dan dengan Paparan Peta 3D, lebih mudah untuk mendapatkan gambaran keseluruhan holistik peranti yang disambungkan dan mempraktikkan idea penjimatan tenaga.
 • Pembungkusan Eko: Pada tahun 2023, Pembungkusan Eko Samsung akan datang dengan cetakan minimum supaya dakwat kurang digunakan dalam pengeluarannya, dan Samsung akan menggunakan pita kertas untuk mengurangkan penggunaan plastik dalam pembungkusannya. Selain itu, saiz pakej akan dikurangkan kepada pelepasan karbon keseluruhan yang lebih rendah.

Bunyi Berbilang Dimensi dan Kualiti Audio dengan AI

Pengalaman skrin premium hanya akan lengkap dengan audio ultra-imersif. Walaupun TV Samsung didatangkan dengan pembesar suara terbina dalam yang mengagumkan, ia juga mempunyai ciri dan peranti audio yang berkuasa untuk meningkatkan pengalaman menonton untuk sesuatu yang benar-benar sinematik.

 • AI Sound Remastering: Pada tahun 2023, TV dan bar bunyi utama Samsung menawarkan Sound Remastering, yang menggunakan AI untuk menguasai semula setiap objek bunyi untuk memastikan suara jelas, bunyi persekitaran benar-benar menyelubungi dan setiap komponen adalah volum yang betul.
 • Bar Bunyi Baharu: Selain bar bunyi utama, HW-Q990C, dengan bunyi saluran 11.1.4 yang menyokong Dolby Atmos, HW-S800B ultra-langsing menawarkan bunyi imersif yang berkuasa dalam Dolby Atmos daripada peranti saluran 3.1.2 yang hanya 40mm tinggi dan dalam 38mm. Ia mudah diletakkan dengan mana-mana TV dan masih menawarkan bunyi yang jelas dengan bes punchy.
 • Q-Symphony: Lelaran keharmonian baharu antara TV dan bar bunyi, Q-Symphony baharu 2023 akan memberikan bunyi yang berkembang pesat yang mana bar bunyi mengetuk Unit Pemprosesan Neural TV untuk menganalisis isyarat audio dan memproses setiap bunyi untuk lebih terperinci berbanding sebelum ini. sebelum ini.

Pada tahun 2023 dengan menggandingkan Samsung TV dengan Samsung Soundbars, peranti ini akan menawarkan ekosistem yang paling berkuasa, boleh disesuaikan dan diperibadikan yang tersedia setakat ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Samsung 2023 yang Samsung umumkan di CES 2023, sila lawati www.samsung.com/firstlook4 di mana anda boleh mendaftar untuk mendapatkan kemas kini terkini dan tawaran istimewa sepanjang 2023.

 • Semua fungsi, ciri, spesifikasi dan maklumat produk lain yang disediakan dalam dokumen ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, faedah, reka bentuk, harga, komponen, prestasi, ketersediaan dan keupayaan produk adalah tertakluk kepada perubahan tanpa notis atau kewajipan. Ketersediaan produk, perkhidmatan dan ciri yang dinyatakan di atas mungkin berbeza mengikut wilayah.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sissy Iman | 15

Bekas Juara Merampas Takhta Sebagai Duo Terbaik Di Minggu Ketiga!

Legenda Puteri Bulan

Sinopsis LEGENDA PUTERI QASEH Lakonan Qasrina Karim, Yusri, Lisa Surihani