in , ,

Samsung Electronics Anjur Piala Odyssey Sulung di Asia Tenggara

Kejohanan esports bertujuan untuk menggalakkan permainan merentasi industri dan rantau ketika Samsung terus berinovasi dengan rangkaian monitor permainannya

Samsung Electronics Co., Ltd berbesar hati untuk membawa ke rantau Asia Tenggara Piala Odyssey sulung, sebuah kejohanan maya e-sukan yang bertujuan untuk menyemarakkan pemain ghairah di seluruh industri. 

Kejohanan dalam talian ini direka bentuk untuk menyediakan permainan holistik dan pengalaman berdaya saing untuk pemain profesional, pengaruh dan, yang paling penting, komuniti.

Mempamerkan rangkaian luas monitor permainan Samsung, Odyssey Cup ditetapkan untuk memenuhi dan memberikan pengalaman yang menyegarkan kepada pelbagai spektrum pemain, daripada peminat tegar kepada pemain kasual.

Piala Odyssey ialah langkah pertama ke arah matlamat ini dan berjanji untuk mempertingkatkan landskap kandungan esport melalui siaran langsung penglibatan dan interaktif setempat di seluruh Asia Tenggara. 

Piala Odyssey akan menampilkan Valorant sebagai tajuk permainan dengan format kejohanan peminat pengaruh dan akan merangkumi 6 negara – Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam. Menampilkan jumlah hadiah sebanyak USD 10,000, kejohanan ini bertujuan untuk menggalakkan minat permainan dan meningkatkan pertumbuhan esport untuk rantau ini.

“Matlamat kami adalah untuk mewujudkan persekitaran di mana para profesional, peminat dan komuniti boleh berkumpul untuk meraikan minat mereka bersama untuk permainan,” kata Leslie Goh, Ketua Penyelesaian Paparan Serantau, Samsung Asia Tenggara & Oceania. Kami sudah bersedia untuk berbuat demikian dengan teknologi termaju yang ditawarkan oleh monitor permainan Samsung Odyssey.”

Samsung komited untuk menyampaikan pengalaman permainan terbaik dengan monitor permainan terbaharunya: Odyssey Neo G9 yang dianugerahkan Anugerah Inovasi Terbaik CES 2023 dan Odyssey OLED G9 untuk Anugerah Inovasi CES 2023.

Odyssey Neo G9 ialah monitor permainan skrin lebar berkembar UHD 57” pertama Samsung, memberikan visual yang menakjubkan dan masa tindak balas yang pantas, manakala Odyssey OLED G9 ialah DQ OLED pertama Samsung dalam skrin melengkung 49” dengan peningkatan AI dan kelabu 0.03ms pantas yang luar biasa. masa tindak balas -ke-kelabu (GtG). Pemantau ini bertujuan untuk memberikan visual dan kelajuan yang luar biasa untuk semua pemain kasual dan tegar.

Piala Odyssey akan diketuai oleh lapan influencer bagi setiap negara, masing-masing membawa pengetahuan dan set kemahiran mereka dalam Valorant, merangkumi permainan kompetitif, shoutcasting dan analisis. Untuk senarai penuh barisan pengaruh dan butiran kejohanan, lawati: www.odysseycup.gg

Setiap influencer ditugaskan untuk mencari empat ahli untuk menyertai pasukan mereka dalam komuniti masing-masing, untuk membantu membentuk dan mempengaruhi setiap individu untuk mencapai potensi terbaik mereka, membawa generasi baharu pemain berdaya saing, shoutcasters, penganalisis, hos dan banyak lagi. Peserta boleh direkrut ke dalam Piala Odyssey melalui platform media sosial influencer pilihan mereka. Sila rujuk Lampiran A untuk butiran lanjut mengenai Piala Odyssey.

Untuk meraikan pelancaran Odyssey Neo G9, Samsung menawarkan e-baucar RM300 dan penjimatan sehingga RM4,000 kepada pelanggan yang mendaftar minat mereka antara 28 Oktober hingga 8 November 2023. E-baucar boleh digunakan untuk menempah awal anda monitor serba baharu dari 9 November hingga 13 November 2023. 

Ia merupakan tawaran eksklusif untuk pelanggan di seluruh negara yang mendaftar minat mereka. Pastikan anda tidak melepaskan peluang ini untuk meningkatkan persediaan permainan anda!

Untuk mendaftar minat anda, sila layari: https://www.samsung.com/my/new-odyssey-g9-registration/

Tarikh Kejohanan:

• Fasa Pengambilan: 30 Oktober – 5 November, melalui platform media sosial setiap influencer

• Benih Serantau: 11 Nov Benih – MY, SG, PH (11 pagi GMT +8) & 12 Nov Benih – ID, TH, VN (10 pagi GMT+7) [siaran berlaku pada platform penstriman Influencer]

• Peringkat Kumpulan: 18, 19, 25, 26 November

• Playoff: 8, 9, 10, 16, 17 Disember

Format Kejohanan:

• Jumlah Kumpulan Hadiah: USD 10,000

• USD 5,000 – Perlawanan Akhir

• USD 2,500 – Naib Johan Pertama

• USD 1,500 – Naib Johan Kedua

• USD 500 setiap satu untuk 1 wanita dan 1 lelaki MVP

• Wilayah: Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand & Vietnam.

Perlawanan peringkat kumpulan dan playoff akan disiarkan di Saluran Twitch Samsung Odyssey rasmi – https://www.twitch.tv/samsungodyssey.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Raikan Deepavali di Suria KLCC Sambutan Multi Sensori Cahaya & Budaya

Diva AA Sebak Rambut Ditarik, Nak Saman Malu Aliff Syukri RM100 Juta