in , ,

Raikan Deepavali di Suria KLCC Sambutan Multi Sensori Cahaya & Budaya

Nikmati suasana yang mempersona di Suria KLCC dengan rekaan taman yang dihiasi bunga bungaan indah dan hayunan buaian yang pastinya menjadi tarikan untuk merakam detik indah.

Dekorasi “kolam” interaktif bersaiz 20 kaki bakal menyambut pengunjung di ‘Centre Court’. Ianya mampu berputar dan memancarkan cahaya mengikut interaksi pengunjung. Suasana bakal dimeriahkan lagi dengan hiasan sebuah replika burung merak setinggi tujuh kaki.

Raikan Deepavali di Suria KLCC Sambutan Multi Sensori Cahaya & Budaya

Ekor interaktif sepanjang 32 kaki mampu berkembang penuh gemalai dan begemerlapan mengikut interaksi pengunjung. Diilhamkan daripada bunga tiruan serta beras berwarna, ianya seolah olah hidup.

Hiasan berwarna warni beserta penataan lampu dan kesan bunyi bakal bakal membangkitkan semangat perayaan cahaya ini.

Pada hujung minggu pula, para pengunjung bakal disajikan dengan persembahan tarian tradisional kaum India di ‘Centre Court’. Alunan lagu lagu Deepavali terpilih juga boleh dinikmati di seluruh pusat membeli-belah untuk meningkatkan suasana perayaan ini.

Raikan Deepavali di Suria KLCC Sambutan Multi Sensori Cahaya & Budaya

“Deepavali ialah masa yang amat bermakna, ianya melambangkan kejayaan cahaya mengatasi kegelapan, kebaikan mengatasi kejahatan, dan pengetahuan mengatasi kejahilan.

Di Suria KLCC, kami bertekad untuk bukan sahaja menawarkan pengalaman membeli-belah sempena perayaan yang tidak dapat dilupakan, tetapi juga budaya yang memupuk hubungan dan persefahaman erat dalam komuniti kami,”

– Andrew Brien, Ketua Pegawai Eksekutif Suria KLCC Sdn Bhd.

Untuk memeriahkan lagi sambutan kempen sambutan Deepavali ini, pembeli yang membuat pembelian berjumlah RM600 atau lebih dalam dua resit di mana-mana kedai terpilih akan memperoleh e-Baucar membeli belah Suria KLCC bernilai RM50.

Pusat Beli-Belah Alamanda 

Sambutan Deepavali di Alamanda Putrajaya bermula pada 28 Oktober dan akan berakhir pada 13 November. Pengunjung bakal disajikan dengan hiasan yang meriah, termasuk “kolam” berwarna-warni yang dicahayai untuk mebangkitkan perasaan bertuah dan bernasib baik bagi penganut agama Hindu.

Raikan Deepavali di Suria KLCC Sambutan Multi Sensori Cahaya & Budaya

Bagi menambahkan keseronokan, pengunjung yang membelanjakan RM300 dan ke atas dalam dua resit di mana-mana kedai khusus, Baucar Beli-belah Alamanda bernilai RM30 bakal menanti.

Pusat Beli-Belah Mesra Mall

Raikan Deepavali di Suria KLCC Sambutan Multi Sensori Cahaya & Budaya

Dari 8 hingga 19 November, di Mesra Mall Kemaman, sentuhan perayaan Deepavali dijelmakan melalui hiasan reka bentuk “kolam” yang dihasilkan daripada tepung beras.

Terdapat juga tarikan lain seperti burung merak dan saree bagi meningkatkan suasana perayaan dan melahirkan semangat perayaan.

Untuk info lanjut, layari:

i. Suria KLCC – www.suriaklcc.com.my / www.facebook.com/SuriaKLCCMall

ii. Alamanda – www.alamanda.com.my / www.facebook.com/AlamandaShoppingCentre

iii. Mesra Mall – www.mesramall.com / www.facebook.com/MyMesraMall

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama DENTING CINTA Kongsi Cabaran Jaga Ibu Alzheimer

Samsung Electronics Anjur Piala Odyssey Sulung di Asia Tenggara