in ,

Rumah Terbuka GGR Motor Meriah, Berjaya Jual 100 Biji Motosikal Elektrik

GGR Motor (M) Sdn Bhd sentiasa menyokong penuh usaha pembangunan industri EV di Malaysia selaras dengan Skim Galakan Penggunaan Motosikal Elektrik yang dilancarkan pada Disember 2023.

Gelombang global dalam peralihan kepada Kenderaan Elektrik (EV) bakal menyaksikan pasaran dan industri EV di Malaysia bakal berkembang dengan sangat pesat dalam tempoh kurang dari lima tahun.

Oleh yang demikian, GGR Motor menyahut galakan dari Kementerian Pelaburan, Perdagangan dan Industri (MITI) dalam proses peralihan kepada kenderaan elektrik (EV) ini.

Syarikat yang diterajui oleh Pemenang Platinum bagi Anugerah Ikon Usahawan di dalam Bidang Automotif dan Mobiliti, Muhammad Musaddiq Mohamed Azmi dikenali sebagai Dekmat dan Prof Dr Nizar Abdul Jalil ini telah berjaya menjual sebanyak 100 biji motosikal elektrik (EV) dalam tempoh 2 hari.

Rekod jualan ini membuktikan peningkatan permintaan domestik bagi industri EV ini sangat mengagumkan disamping insentif pengecualian cukai yang diperkenalkan kerajaan yang meliputi cukai import, cukai eksais dan juga jualan penuh bagi EV yang dipasang secara tempatan sehingga 31 Disember 2027.

Tiada pencemaran udara dan berjaya mengurangkan kebergantungan kepada bahan api, merupakan dua faktor utama yang menjadikan tunggak utama GGR Motor yang dikenali sebagai Dekmat, komited meletakkan sasaran penuh jualan sebanyak 5000 unit bersamaan dengan nilai jualan sebanyak RM50,000,000.00 sehingga berakhirnya Disember 2024.

Ia sekali gus memacu pertumbuhan pekerjaan berkemahiran didalam teknologi baru di Malaysia serta berpendapatan tinggi di dalam sektor EV dan teknologi hijau.

Syarikat bumiputera yang mempunyai dua cawangan penuh iaitu di Damansara dan Johor Bahru ini akan meneruskan sesi penjualan mereka dengan lebih komited dalam memacu industri ini menerusi kerjasama erat dengan pelbagai industri yang realistik.

Dalam perkembangan sama, GGR Motor turut menjalinkan kerjasama dengan Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA) untuk menjadikan penggiat seni sebagai Duta jualan motosikal EV Bike Elektrik secara lansung kepada peminat-peminat mereka.

Satu memorandum persefahaman (MoU) turut dimeterai oleh Pengarah Urusan GGR Motor, Muhammad Musaddiq (Dekmat) dengan Presiden IRAMA, Ayob Abdul Majid pada hari ini.

Kerjasama ini membolehkan peminat dan bakal pembeli motosikal ini mempunyai akses lebih mudah mendapatkannya menerusi artis-artis pujaan mereka.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Amazing Concert 2024 D’Masiv & Mario G Klau Pada 29 Jun di MegaStar

Alif Satar & The Locos

Alif Satar & The Locos & Marriott International Lancar Lagu Kumandang