in , ,

Alif Satar & The Locos & Marriott International Lancar Lagu Kumandang 

Marriott International di Malaysia melancarkan lagu & muzik video KUMANDANG dalam kempen pertama kali di Malaysia.

Marriott International di Malaysia melancarkan “Kumandang”, kerjasama pertama seumpamanya dengan artis terkenal Malaysia Alif Satar & The Locos untuk mempamerkan kecemerlangan hospitaliti Marriott melalui kuasa muzik.

Kempen ini bermula sebagai pertandingan mencipta lagu yang penuh semangat untuk rakan kongsi portfolio hotel dan resort Marriott Bonvoy di Malaysia, diilhamkan oleh budaya perkhidmatan Marriott dan tujuh prinsip hospitalitinya iaitu Kehangatan dan Sambutan, Perhatian, Kecekapan, Empati, Komunikasi, Fleksibiliti dan Konsistensi. 

Alif Satar & The Locos Dilamar Marriott International Lancar Lagu Kumandang

Di tengah-tengah rangkaian lebih 35 penyertaan yang mengagumkan, Fairfield oleh Marriott Bintulu Paragon muncul sebagai pemenang dan dipaparkan dalam lagu dan video muzik “Kumandang” bersama Alif Satar & The Locos.

Majlis pelancaran, disokong oleh Global Payments, telah dihoskan oleh Ramesh Jackson, Naib Presiden Kawasan untuk Indonesia & Malaysia, Marriott International dan diserikan oleh Manoharan Periasamy, Ketua Pengarah Pelancongan Malaysia, bersama Alif Satar dan The Locos – Efry Arwis, Faliq Auri, dan Tam Cobain. 

Antara hadirin terkenal yang lain ialah Robin Rangel, Pengurus Negara Pembayaran Global; George Varughese, Naib Presiden Pelbagai Harta Putrajaya & Greater KL, Marriott International; dan Sabrina Abdullah, Pengarah Sumber Manusia Negara, Marriott International.

https://flic.kr/p/2pQqPrs

“Kami telah menjalankan perniagaan di sini di Malaysia sejak 1996, ketika hospitaliti Malaysia berada di puncaknya dan terkenal di seluruh dunia. Kami terkenal kerana pergi ke atas dan seterusnya untuk melayani tetamu kami. Dan semua yang kami lakukan adalah dari hati, dengan rasa bangga dan bersemangat…dan sentiasa, sentiasa dengan senyuman,” kata Ramesh Jackson, Naib Presiden Kawasan, Indonesia & Malaysia, Marriott International.

“Kami perlu diingatkan tentang kualiti yang menjadikan kami siapa kami di tempat pertama dan komited semula kepada nilai yang menentukan kami. Dalam erti kata yang lebih mudah, kami mahu menjadi yang terbaik dan menjaga tetamu kami sebagaimana yang sepatutnya. Malaysia mengalu-alukan ketibaan hampir 6 juta pelancong asing pada suku pertama tahun ini, pertumbuhan sebanyak 32.5% berbanding tahun lepas. 

Alif Satar & The Locos Dilamar Marriott International Lancar Lagu Kumandang

Pada 2025, 32 juta pelancong dijangka tiba, didorong oleh pengerusi Malaysia di ASEAN yang akan diadakan pada tahun itu. Kini, lebih daripada sebelumnya, adalah penting untuk menghidupkan semula semangat hospitaliti Malaysia dan kerjasama ini mencontohi komitmen berterusan hotel dan resort kami untuk melebihi jangkaan tetamu, memupuk hubungan yang mendalam, dan memperjuangkan kecemerlangan hospitaliti,”

Alami keharmonian ‘Kumandang’ dengan menonton video muzik di YouTube bertajuk “Kumandang X Alif Satar & The Locos.”

Alif Satar & The Locos Dilamar Marriott International Lancar Lagu Kumandang

#MarriottBonvoy #MarriottInternational #MarriottKumandang #MYKumandang

“Kumandang” akan diikuti dengan inisiatif penjenamaan majikan Marriott International yang akan datang, kempen Marriott Bonvoy Be Bus tidak lama lagi. Ini juga merupakan yang pertama bagi Malaysia kerana Marriott International memulakan jerayawara di seluruh negara untuk membawa peluang pekerjaan kepada bakat berpotensi.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Rumah Terbuka GGR Motor Meriah, Berjaya Jual 100 Biji Motosikal Elektrik

Konsert Feby Putri Vol.2, “Detik. Menit. Jam” Kuala Lumpur Pada 27 Julai