in , ,

Review RoomsDB.net – Rent A Room in Singapura & Kuala Lumpur

Adakah anda sedang mencari bilik kosong untuk disewa? Anda mahu menyewa bilik tetapi tidak tahu manakah yang lebih sesuai mengikut ciri-ciri yang anda inginkan?

Yea, kini anda boleh mendapatkannya di RoomsDB – rent a room in Singapore. Apa itu RoomsDB? RoomsDB ialah laman web yang menyediakan database atau senarai bilik sewa (room rental) yang terdapat di Singapura. Kini, RoomsDB sedang melebarkan sayapnya hingga ke pelusuk Kuala Lumpur.

Setelah mencipta sejarah kejayaan di Singapura dengan singapore.roomsDB.net, kini kepada anda yang ingin menyewanya di roomsDB.net – sewa bilik di kuala lumpur, anda bolehlah melayarinya kl.roomsdb.net in beta version. Pada pendapat saya, laman web ini cukup berkesan, mudah, cepat, padat dengan maklumat yang diperolehi dengan begitu cepat membantu anda dalam misi mencari bilik atau room yang sesuai untuk didiami. Sumbernya juga menyakinkan dan dipercayai selamat dan selesa.

Begitu senang untuk melayari sebuah laman web khusus untuk anda menyewa bilik ini.

Roomsdb

1. Pertama sekali, untuk mencari semua bilik kosong di Singapore yang tersedia, anda perlu klik “Read Offers“. Anda boleh melihat bilangan bilik yang kosong beserta dengan harga yang ditawarkan serta lokasi bilik kosong tersebut.

2. Anda boleh melayari dengan lebih lanjut dengan memilih jenis bilik, samada anda mahukan master room, common room, hdb, condo, apartment dan sebagainya ataupun lokasi daerah lokasi bilik tersebut dan sebagainya.

3. Letakkan petunjuk kursor pada mana-mana lokasi yang ada dalam database dan anda akan mendapati secara lanjut dengan lebih detail tanpa menekan klik pada lokasi tersebut.

4. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi, anda perlu klik pada ikon yang terletak di sebelah kanan. Detail disediakan begitu terperinci termasuklah lokasi atau kemudahan awam yang berhanpiran dengan bilik tersebut dan nombor telefon untuk anda hubungi bagi menyewa sesebuah bilik juga disediakan. Ciri-ciri bilik yang ingin disewa itu seperti kemudahan memasak, penghawa dingin, TV, mesin basuh disediakan atau sebaliknya.

5. Akhir sekali, anda boleh menghubungi tuan bilik sewa tersebut untuk bertanyakan dengan lebih lanjut lagi.

Senang bukan? Malah anda tidak perlu mendaftar bagi menyewa atau menghantar pos bilik untuk disewa. Ianya PERCUMA tanpa sebarang caj tambahan. Sekiranya rakan dan famili anda mencari bilik kosong, inilah masanya untuk memberitahu mereka bahawa apa yang mereka cari pasti akan dijumpai di RoomsDB. Hantarkan pos ini dan sebarkan juga kepada rakan dan famili anda. Suka Budiey ingatkan sekali lagi, kepada anda yang berada di Kuala Lumpur, roomsDB.net is now available for Kuala Lumpur as well in a beta version.

Anda juga boleh membaca dengan lebih lanjut lagi di petikan dari Strait Times di: singapore.roomsDB.net/roomsdbnet.pdf 

Review atau ulasan website RoomsDB ini ditampilkan dengan lanjutan pengenalan skim pengiklanan terkini dari Advertlets. Anda juga boleh mengikutinya di: Advertlets RoomsDB & Advertlets Present: Write A Review, Get A 1-3 Month Campaign + Bonus!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Marsha Milan | 14

Gambar Sekitar Konsert Mila AF5 & Frens di Planet Hollywood

Lefthanded | 15

Wah! Ada Konsert Gemilang Merdeka Lefthanded, Rusty Blade & Candy