in , ,

PU Riz Mengakui Ada Dapat Tawaran Untuk Misi Bantuan Ke Gaza Bersama Ebit Lew

Pendakwah bebas Ustaz Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz mengakui ada mendapat tawaran sekali gus perbincangan untuk menjalankan misi bantuan ke Gaza bersama isterinya, Neelofa, penyanyi, Heliza Helmi, Hazwani Helmi dan Ustaz Ebit Lew pada Jun lalu.

PU Riz, 26, berkata tawaran itu daripada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM Malaysia) dan sudah menjalankan perbincangan secara dalam talian.

“Sejujurnya, betul saya bersama isteri dan beberapa selebriti lain termasuk Ustaz Ebit Lew mendapat tawaran untuk ke Gaza. Dan pegerakan ke sana juga dijadual pada Jun.
Namun, saya dimaklumkan projek ini tidak dapat diteruskan atas beberapa sebab.

“Kemudian, saya dapat tahu Ustaz Ebit Lew bersama pasukan dapat ke sana bagi menjayakan misi mereka. itu adalah rezeki mereka,” katanya.

Terdahulu nama PU Riz, Neelofa, Heliza dan Hazwani disebut penyanyi rap, Caprice dalam hantaran di Instagram Story yang mendakwa mereka sepatutnya ke Gaza bersama Ebit Lew.

Pendedahan itu sekali gus menimbulkan pelbagai tanggapan selain ada yang mendakw Ebit Lew mengambil kertas cadangan berkenaan bagi tujuan menjayakan misi sendiri.

“Cukup untuk saya jelaskan yang mana memang saya bersama yang lain termasuk Ebit Lew dijemput untuk ke sana. Apa yang berlaku selepas itu, saya tidak ada pengetahuan apa-apa mengenainya.

“Saya harap perkara ini jelas dan orang ramai berhenti untuk membuat spekulasi. Saya berdoa semoga segala kebaikan yang kita kerjakan mendapat keredaan Allah,” katanya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Maxis Perkenal Hotlink Postpaid & Fibre, Kelajuan Internet Pantas Sehingga 800Mbps

Rangkaian Televisyen Media Prima Prihatin Sediakan Vaksin Kepada Kru Penggambaran