in ,

PRISM+ Lancar Soundbar PRISM+ Symphony & PRISM+ Flow

PRISM+ mencapai nota yang tepat dengan pelancaran barisan Soundbar ketika ia mengembangkan kategori produk sinematik rumahnya di Malaysia

Barisan ini akan menampilkan dua model, PRISM+ Symphony dan PRISM+ Flow. Kedua-dua bar bunyi akan menampilkan ciri terbaik dalam kelasnya dan sehingga dua puluh peratus.

Jenama teknologi pengguna PRISM+ hari ini mengumumkan penambahan terbaharu kepada barisan sistem hiburan rumah dengan pelancaran PRISM+ Symphony dan PRISM+ Flow Soundbars. Dengan pelancaran itu, jenama itu menyasarkan untuk menyediakan pengalaman sinematik rumah holistik – sambil membawa proposisi nilai premiumnya ke ruang audio.

PRISM+ Symphony, yang akan menampilkan teknologi terbaik dalam kelasnya seperti audio spatial Dolby Atmos®, 11 pembesar suara untuk pemisahan bunyi yang lebih baik, subwufer wayarles 8” dan bunyi sekeliling 3D akan dijual pada harga MYR 1,999.

Sementara itu, PRISM+ Flow akan dijual pada harga MYR 799 dan akan menjadi salah satu daripada segelintir dalam kelasnya yang menampilkan subwufer tanpa wayar.

Kedua-dua bar bunyi akan diprapesan hari ini di tapak web PRISM+, kedai Lazada, kedai Shopee dan kedai runcitnya – dan dijangka dilancarkan pada pertengahan November.

 Barisan terbaharu produk pawagam rumah PRISM+ datang daripada pelancaran yang sangat berjaya. Setelah memperkenalkan barisan penuh TV Pro Q-Series di Malaysia awal tahun ini, serta melancarkan kedai runcit pertamanya di Malaysia, jenama itu terus menunjukkan pertumbuhan yang luar biasa dalam pasaran. Tahun ini, jenama itu telah menyaksikan peningkatan pendapatannya melebihi 30% dari Q1 2022 (Januari – Mac) hingga Q2 2022 (April – Jun).

Eric Kam, Pengarah Negara PRISM+ Malaysia, berkata, “Kami melihat Malaysia sebagai pasaran yang luar biasa bagi kami dari segi peluang, dan ini telah dicerminkan oleh betapa kami telah menerima sambutan yang baik dalam pasaran. Pelancaran bar bunyi Symphony and Flow merupakan satu langkah ke hadapan dalam evolusi jenama sambil kami terus menjadikan pengalaman sinematik rumah premium lebih mudah diakses sambil turut menyokong teknologi audio mendalam yang terbaik dalam kelasnya seperti Dolby Atmos.”

Flow_V2

Bunyi Premium pada Harga Berpatutan

Kemunculan bar bunyi Flow dan Symphony akan menjadi tanda evolusi dalam sejarah jenama teknologi pengguna, kerana ini adalah perjalanan sulung PRISM+ ke dalam pasaran ruang audio. Disasarkan pada segmen khalayak yang berbeza, bar bunyi PRISM+ Symphony akan menampilkan Dolby Atmos untuk pengalaman sinematik rumah yang mengasyikkan sepenuhnya, manakala bar bunyi PRISM+ Flow akan menyokong Dolby Audio untuk pengalaman audio yang dinamik.

Ciri menonjol PRISM+ Symphony sudah pasti ialah Dolby Atmos – membenarkan bar bunyi premium untuk menyelami pengguna dalam hiburan kegemaran mereka dengan bunyi yang bergerak ke sekeliling dengan realisme yang menakjubkan. Berharga RM1,999, PRISM+ Symphony ialah bar bunyi premium paling berpatutan dalam kelasnya. Apabila digabungkan dengan pembesar suara yang menyala ke atas, bar bunyi 5.1.2 ini memecahkan sempadan baharu dengan dimensi ketinggian tambahan untuk bunyi.

Dolby Digital, Dolby Digital Plus dan Dolby TrueHD juga akan disokong oleh Symphony. Ini akan memberikan pengguna pengalaman optimum walaupun pada peranti atau platform yang tidak menyokong Dolby Atmos.

Symphony_Angle_V1

Selain itu, Symphony menampilkan port HDMI-eARC yang akan membolehkan pengguna memainkan audio kesetiaan tinggi, serta output kuasa puncak 760 watt – membolehkan pengguna menikmati prestasi audio berkualiti tinggi dan bass yang lebih dalam dan penuh tanpa herotan walaupun pada volum yang lebih tinggi.

Pengguna yang mencari persediaan audio peringkat permulaan tidak perlu melihat lebih jauh daripada Aliran PRISM+. Berharga RM799, Flow ialah pembesar suara 2.1 dengan output kuasa puncak 240W yang dikuasakan oleh Teknologi Audio Dolby. Bar bunyi serba boleh berukuran pada panjang 890mm x 82mm x 58mm, menjadikannya sesuai untuk tetapan desktop serta bilik tidur kecil. Selain daripada Dolby Audio, bar bunyi ini juga menyokong kedua-dua Dolby Digital dan Dolby Digital Plus.

  Kedua-dua bar bunyi akan menampilkan subwufer tanpa wayar, membolehkan tetapan yang lebih serba boleh, bermakna pengguna boleh meletakkan subwufer pada kedudukan optimum di rumah mereka. Selain itu, kedua-dua Flow dan Symphony dilengkapi dengan lima mod pratetap untuk Berita, Muzik, Sukan, Permainan dan Filem – serta kecerahan LED boleh laras, dan boleh dilayari melalui alat kawalan jauh TV untuk memastikan pengalaman sinematik rumah yang lancar.

Eric menambah, “Pelancaran PRISM+ Symphony dan PRISM+ Flow adalah merealisasikan matlamat kami untuk membawa rendaman sinematik sebenar ke ruang tamu pengguna kami. Kami bekerjasama rapat dengan rakan kongsi yang dipercayai seperti Dolby untuk mengoptimumkan produk kami untuk pengalaman pengguna yang lancar.”

Harga dan Ketersediaan

PRISM+ Flow dan PRISM+ Symphony akan tersedia untuk pra-pesanan mulai hari ini (28 Oktober 2022) dan dijadualkan dihantar pada pertengahan November 2022. Pra-pesanan boleh dibuat dari laman web PRISM+, kedai Lazada dan Shopee rasmi, serta kedai runcitnya di Sunway Pyramid.

For more information on price, details, and specifications, please see below or visit: https://prismplus.my 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Black Panther Wakanda Forever

Peraduan Filem Marvel Studios’ “Black Panther: Wakanda Forever”

Yhb Sleepsalot | 15

YHB Sleepsalot Lancar Single TUKAR CURRENCY Dedikasi Buat Kuala Lumpur