in , ,

Prime Video Umum Drama Siri Original Malaysia Pertama THAT COVER GIRL

Prime Video Mendedahkan Tarikh Tayangan Perdana & Poster Utama untuk Siri Asal Malaysia Pertamanya, THAT COVER GIRL

Prime Video bakal mengumumkan siri Amazon Original pertamanya dari Malaysia, That Cover Girl, yang akan tersedia secara eksklusif di Malaysia dan lebih 240 wilayah di seluruh dunia mulai 19 Oktober. Setiap episod akan disediakan pada hari pelancaran.

That Cover Girl mengisahkan Sofi Safwan (Siti Saleha), seorang tokoh yang berjaya dalam perniagaan fesyen dengan empayar yang luas dan seorang suami yang memberikan kasih sayang dan dorongan kepadanya. 

Malangnya, terdapat beberapa kejadian malang dalam usaha perniagaannya, yang melibatkan masalah skandal dan persekitaran kerja yang tidak menyenangkan.

THAT COVER GIRL

Walaupun menghadapi cabaran ini, dia tetap berdedikasi tanpa goyah untuk menyelesaikan masalah dan isu perkahwinan dan perniagaannya, walaupun dia berdepan dengan komplikasi lanjut yang timbul di sepanjang jalan.

Siri ini diterbitkan oleh Creative Stew, dan dibintangi oleh beberapa pelakon terkenal Malaysia, seperti Siti Saleha, Hisyam Hamid, Alicia Amin, dan Aiman Hakim.

“Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan Creative Stew untuk mempamerkan kandungan Malaysia kepada penonton global,” kata David Simonsen, pengarah Prime Video, Asia Tenggara.

“Ini adalah peristiwa penting untuk kami, dan kami tidak sabar-sabar menjangkakan bagaimana tajuk seperti That Cover Girl—yang menampilkan watak wanita yang berdaya tahan dan memberi inspirasi—akan memikat hati penonton kami.”

“Untuk mendapatkan That Cover Girl dilancarkan sebagai siri Amazon Original Prime Video yang pertama dari Malaysia merupakan satu penghormatan. Kami teruja kerana dapat menceritakan kisah Malaysia yang progresif bukan sahaja kepada penonton tempatan, tetapi kepada dunia,” kata pencipta dan pengarah siri, Abid Hussain, yang juga pernah menghasilkan kandungan untuk penyiar tempatan dan antarabangsa sebelum ini.

“Berlatarbelakangkan Paris dan Kuala Lumpur, siri ini bermula dengan niat untuk memperjuangkan pemerkasaan dan daya tahan dalam menakluki halangan hidup, dan sentiasa ada peluang untuk memperbaiki diri. Kami tidak sabar-sabar untuk menghasilkan lebih banyak cerita yang akan bergema dengan penonton di mana-mana sahaja.”

THAT COVER GIRL

That Cover Girl menyertai ratusan siri, filem dan rancangan lain yang tersedia pada katalog Prime Video seperti Imaginur, Juang, Tebus dan Coast Guard Malaysia: Ops Helang. Tajuk Korea seperti The Killing Vote, HeartBeat, Lies Hidden in My Garden, Battle for Happiness, Tale of The Nine Tailed 1938 dan Jinny’s Kitchen, hits anime seperti Rurouni Kenshin, selain daripada Amazon Originals yang memenangi anugerah dan mendapat pengiktirafan kritikal seperti Citadel , The Lord of the Rings: The Rings of Power, The Boys, Tom Clancy’s Jack Ryan, dan pemenang Emmy dan Golden GlobeFleabag dan The Marvelous Mrs. Maisel.

Pelanggan Prime Video boleh menonton filem dan rancangan di mana-mana dan pada bila-bila masa pada beratus-ratus peranti yang serasi.

Dengan RM25 sebulan, pelanggan di Malaysia boleh melanggan Prime Video dan menikmati pilihan hiburan yang hebat, daripada Originals tempatan dan tajuk berlesen tempatan kepada filem dan siri TV Amazon Original global.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pelakon & Pengarah Majed Saleh Meninggal Dunia, Shiha Seperti Tak Percaya

BAGINDAS

Bagindas Bakal Bikin Konsert Pertama di Malaysia Pada 30 November Ini