in , ,

Pendatang Baru Aamin Yusoff Pertaruhkan PENYAKIT HATI

Yakin dengan bakat yang ada, seorang lagi pendatang baru bergelar Aamin Yusoff mempertajamkan bakat beliau dalam menghasilkan sebuah lagu sulung berjudul PENYAKIT HATI. Adakah lagu ini berjaya mencipta nama beliau ke mercu jaya?

Rocketfuel Entertainment memperkenalkan seorang bintang muda iaitu Aamin Yusoff. Bakatnya itu dilihat menerusi sosial media Instagram yang mana beliau sangat aktif menyanyikan lagu “cover” di sosial media. Aamin Yusoff berasal dari Johor Bahru dan berumur 23 tahun. Single PENYAKIT HATI ini juga dicipta sepenuhnya oleh Aamin yusoff sendiri dan gubahan muzik oleh AG Coco. 

Beranikan Diri Mencipta Single Sulung

 “Single ‘Penyakit Hati’ ini mengisahkan tentang seorang remaja yang sudah serik bercinta kerana sering kali gagal. Tidak mahu gagal lagi, beliau berhenti dari mencari cinta agar hatinya tidak disakiti lagi. Lagu yang bengenre pop ini juga mempunyai melodi yang “catchy” ,mesra pendengar, dan mudah untuk dihafal, selari dengan evolusi muzik terkini . Melodi ke penulisan lirik untuk lagu ini mengambil masa yang lama kerana saya masih baru dalam bidang ini dan harus berhati hati. Proses rakaman di studio berjalan dengan lancar kerana di bombing juga oleh Ag Coco sebagai produser lagu ini. Saya berharap orang ramai dapat menerima hasil kerja pertama saya ini.”

Aamin Yusoff

Menurut FerosKetua Label Muzik,Rocketfuel Entertainment Sdn. Bhd.

“Apa yang boleh kita lihat, Aamin Yusoff seorang anak muda yang berbakat besar,ada keyakinan diri dan boleh mencipta lagu sendiri pada usia yang muda. Kita amat memerlukan bakat seperti ini didalam industri muzik tanah air agar boleh menjadi pelapis pada masa akan datang. Dengan buah tangan yang dihasilkan oleh Aamin Yusoff sendiri kami berharap lagunya “Penyakit Hati” dapat diterima baik penggemar muzik Malaysia.”

FerosKetua Label Muzik,Rocketfuel Entertainment Sdn. Bhd

Single ‘PENYAKIT HATI’ ini diterbitkan oleh Rocketfuel Entertainment Sdn. Bhd. dan bakal menemui peminat-peminat di corong-corong radio seluruh Malaysia bermula pada hari ini. 

Aamin Yusoff

Lagu ini juga boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Spotify, Joox dan Apple Music. 

Lirik Lagu PENYAKIT HATI

Dulu aku punya cinta
Tapi sekarang sudah berbeza..
Pernah dia yang ku cinta
Tapi sayangnya tak lagi sama..

Kerna ku tahu dia bukan untukku..
kerna ku tahu kita takkan menyatu..

Cukup dgn perasaan ini..
Aku tak mahu untuk bercinta lagi
Kau adalah penyakit hati
Aku tak mahu aku tak mahu
Bercinta dengan dirimu..

Kini hatiku merasa seriknya bercinta tuk
kali pertama..
Dan cuba untuk ku lupakan
Tapi sayangnya tak lagi sama..

Kerna ku tahu kau bukan untukku..
kerna ku tahu kita bukan begitu..

Cukup dgn perasaan ini..
Aku tak mahu untuk bercinta lagi
Kau adalah penyakit hati
Aku tak mahu aku tak mahu
Bercinta dengan dirimu.

Aamin Yusoff

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Wanita Ini Tular Gara-gara Wajah Seiras dengan Sufian Suhaimi

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem FIVE FEET APART