in

Pameran Jual Beli Rumah di ALAM IDAMAN

Minggu lepas, masa Budiey buat Movie Day Out Sensasi Selebriti – tengok filem Pisau Cukur, Budiey ada borak dengan sorang pembaca ni yang tengah cari rumah baru untuk dibeli. Tapi dia tak tahu kat mana yang sesuai. Dia suruh Budiey carikan.

Mmm… nampak macam susah nak cari rumah sekarang ni kan? Tapi Budiey rasa, rumah yang nak dijual tu ada, cuma kita je yang tak tahu nak cari kat mana.

Kemudian, selang dua tiga hari, ada sorang member ni ada TERIMA email… Nak baca email tu tak? Ini dia…

Dear Sir/Madam, 
We, Crest Builder Holdings Berhad, the developer of 3 Two Square, take great pleasure in inviting you to a private preview of our latest development – Alam Idaman located in the prime address of Batu 3, Shah Alam. 
 
 · Freehold sizes from 807 sq ft to 1,130sq ft 
 
 · Priced from RM183,083 after bumiputera discount 
 
 · Attractive discounts for early birds with a minimum RM1,000 downpayment 
 
 · The development comes with 24 hour security for peace of mind and a generously laid out facilities level 
 
 · Easy accessibility via the Federal Highway , HICOM-Puchong and Elite highways 
 
 · A host of amenities ranging from colleges, hypermarkets and golf clubs are minutes away. 
 
 Come experience the Alam Idaman lifestyle by visiting our sales gallery during our soft 
launch at the date and venue shown below. 
  
Date : 18 th – 22 nd November 2009 
Time : 9am – 6pm (weekdays) 
10am – 4pm (weekend) 
Venue : Crest Builder Holdings Berhad Sales Gallery 
Ground Floor, 28, Jalan SS24/13, Taman Megah,  47301, Petaling Jaya, Selangor 
Tel : + 603 – 7880 8889 for enquiries

Kemudian, nak senang, Budiey klik masuk website yang diberikan tu.

4108819679 7E72E34C15 O | 4

Katanya, ada satu pameran jual beli rumah di Sales Gallery kat Taman Megah yang akan dibuka pada 18 – 22 November 2009 ini. Diorang buka dari jam 9 pagi hingga 6 petang.

Nak tahu kat mana? Senang aje. Tengok peta ni:

4109582994 585C4E3363 O | 5

4108818861 Dae2964378 O | 6

Kira menarik gak tu. Untuk dapat best offer orang kata, elok jugak kita jenguk-jenguk pada hari pertama iaitu 18 November.

4109582876 7Af5Bb4F79 O | 7

Dengarnya, ada special package untuk hari pertama! Termasuklah potongan harga hingga 5% diskaun! Dan satu lagi, ada pulangan rebate pulak lebih RM8,000. Mmm… kira banyak dah tu. Mengikut info yang Budiey dapat tu, special package tu cuma disediakan untuk 100 unit rumah yang PERTAMA sahaja!

4108819015 F092Ee2410 O | 8

Jadi, siapa cepat, dia dapat! Ianya pegangan bebas!

Basic price-nya (sebelum potongan diskaun) dari RM21X,XXX.

4109582808 3Fe2B6F7F6 O | 9

Untuk unit paling kecil dan rendah pula (biasanya dari tingkat 6 dan 807sf) berharga RM26X,XXX untuk tingkat paling atas iaitu di level 21 – dengan 2 unit lebih tinggi dari RM300k – 1,100++ sf unit (2 sahaja).

4109583222 623684A41D O | 10

Basically, perumahan baru ini terletak dekat Shah Alam. Tapi takde la jauh sangat. Kira dekat dengan kawasan Batu 3… sepanjang Persiaran Jubli Perak.Lokasi yang sesuai untuk hidup tenang. Hanya beberapa minit sahaja dari Subang. Mmm… sape-sape nak buat rumah sewa pun okay gak ni. Sewa kat student. Kat situ kan banyak kolej dan juga kawasan perindustrian sebab dekat je dengan kawasan perindustrian HICOM. Hanya beberapa minit sahaja dengan Lebuhraya Persekutuan.

4109583914 6Fbbc90Ba6 O | 11

Ini dikira rumah idaman untuk first time pembeli. Maksud Budiey, kalau tengok pada harga tu, dikira berbaloi, berpatutan dan mampu dimiliki.

4108820041 B02Bcd6Fab O | 12

Tambahan pula, pemaju melonggarkan sikit syarat iaitu pada masa tempahan, pembeli cuma bayar RM1,000. Pinjaman sehingga 95% (tertakluk pada terma dan syarat).

4108819299 Ed0D7A7B83 O | 13

Tanpa yuran guaman perjanjian jual beli (SPA). Kemudian, hanya mengekalkan 10% – dan tak payah bayar apa-apa hingga proses tukar milik dijalankan. Dijangka siap untuk tukar milik pada awal 2011.

4108819853 3C0B0D4737 O | 14

Kalau kita beli semasa pra-pelancaran iaitu 18 – 22 November, 10% yang kekal tu hanya kurang dari RM5,000 sahaja.

Unit rumah yang disediakan dalam ukuran 807sf, 883sf, 926sf, 1,023sf dan 1,130sf. . Ada 326 buah unit kesemuanya dan setiap unit diberikan 2 car parks PERCUMA!

Kemudahan pun banyak disediakan. Antaranya… swimming pool!

4109584106 A7276D97A6 O | 15

Apa-apa pun, kena tunggu 18hb November ni. Untuk dapatkan gambaran yang lebih jelas lagi. Jom kita pergi serbu ramai-ramai.

Layari: www.alamidaman.com 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Quotes of the Day: Saya Tidak Kisah – Fasha Sandha

Aizat Perform Kau Aku di My Starz LG