in , , ,

OPPO Find X7 Ultra Ada Empat Kamera Setiap Satu Ada 50 Megapiksel

Tahun lepas, teknologi AI menceroboh dunia fotografi telefon pintar. Walau bagaimanapun, di sebalik perkembangan pada bahagian perisian, tiada apa yang mengalahkan kamera yang padat dengan lebih banyak perkakasan. Untuk melengkapkan kemasukan kamera berkuasa AI baru-baru ini, OPPO melancarkan Find X7 Ultra baharu.

Empat Kamera Dalam Satu

Walaupun kamera quad sudah menjadi satu perkara dalam industri, Find X7 Ultra mempunyai kelebihan. Keempat-empat kamera merakam pada 50 megapiksel yang hebat. Selain itu, dua daripadanya ialah kamera zum periskop.

OPPO Find X7 Ultra Ada Empat Kamera Dalam Satu 50 Megapiksel

Find X7 Ultra menampilkan empat kamera dengan penalaan Hasselblad, terdiri daripada penembak utama Sony LYT-900 50MP 1 inci dengan OIS, penembak ultra lebar Sony LYT-600 50MP yang berfungsi sebagai lensa makro, telefoto Sony IMX890 50MP snapper dengan zum optik 3x dan OIS, dan unit telefoto Sony IMX858 50MP dengan OIS, zum optik 6x dan zum digital sehingga 120x. Selain itu, jenama itu mengatakan bahawa mod RAW MAX 16-bit akan datang dalam kemas kini pada bulan Mac.

Pertama sekali, kamera lebar ialah sensor Sony LYT-900 1-inci. Oleh kerana kecekapan kuasa yang dipertingkatkan, kamera memanfaatkan fotografi pengiraan generasi akan datang. Ia mempunyai apertur f/1.8, OIS, dan panjang fokus optik 23mm.

OPPO Find X7 Ultra Ada Empat Kamera Dalam Satu 50 Megapiksel

Mengezum keluar, Sony LYT-600 mengambil alih untuk penangkapan ultralebar. Penderia 1/1.95” mempunyai panjang fokus 14mm, apertur f/2.0 dan jarak fokus 4cm.

Akhir sekali, dalam mengezum masuk, telefon pintar menggunakan dua kamera periskop. Yang pertama ialah kamera periskop 50 megapiksel 3x yang menampilkan penderia Sony IMX890 1/1.56″, apertur f/2.6, Prism OIS dan panjang fokus 65mm. Ia mempunyai jarak fokus hampir 25cm, menghasilkan foto yang jelas walaupun pada jarak dekat yang melampau.

Melengkapkan kamera jarak dekat, telefon pintar ini mempunyai penderia Sony IMX858 1/2.51″: kamera telefoto periskop 6x, merakam pada 50 megapiksel, Prism OIS dan jarak fokus 35cm.

Selain semua perkakasan itu, Find X7 Ultra mempunyai Enjin Imej HyperTone OPPO, yang menambah baik foto di belakang tabir dengan kuasa pengiraan. Hasselblad juga meminjamkan Mod Potret dan Mod Induknya untuk memastikan kawalan maksimum ke atas tangkapan, tidak kira keadaan.

OPPO Find X7 Ultra Ada Empat Kamera Dalam Satu 50 Megapiksel

Di dalam Find X7 Ultra

Di bawah kamera yang luas, Find X7 Ultra mempunyai skrin QHD+ yang besar, menggembar-gemburkan teknologi LTPO 1-120Hz, 1600nit di luar dan sehingga 4500nit apabila melihat kandungan HDR. Dolby Vision dan ProXDR meningkatkan lagi kualiti imej pada skrin.

Di bawah hud, telefon pintar ini mempunyai Snapdragon 8 Gen 3, 16GB LPDDR5X RAM, dan sehingga 512GB IFS 4.0 storan dalaman. Akhir sekali, ia mempunyai bateri 5000mAh yang besar, serasi dengan pengecasan berwayar 100W SUPERVOOC dan pengecasan tanpa wayar 50W. Yang pertama dilaporkan boleh mengecas bateri kosong dalam masa kurang daripada 30 minit. Sementara itu, yang terakhir boleh mengecas satu hingga penuh dalam sejam.

Harga dan ketersediaan

OPPO Find X7 Ultra hadir dalam warna Ocean Blue, Sepia Brown dan Tailored Black.c

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Apple Vision Pro Mula Dijual 2 Februari Dengan Harga Permulaan RM16,274

Bawa Imaginasi Yang Lebih Bertenaga Dengan Siri Samsung Galaxy S