in , ,

Once Seru Warga Indonesia Tinggal di Malaysia Undi Parti PDIP Yang Diwakilinya

Buat warganegera Indonesia yang tinggal di Malaysia, mereka akan keluar mengundi awal yang dijadualkan berlangsung esok.

Once Mekel, yang dulu terkenal sebagai penyanyi dalam kumpulan muzik Dewa-19, kini turut menyertai dalam pertandingan politik sebagai salah seorang calon untuk pemilihan umum 2024 (Pemilu 2024) di Indonesia. Pemilihan ini dijadualkan akan berlangsung pada 14 Februari ini.

Once, yang berusia 53 tahun, akan bertanding sebagai calon bagi Parti Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP) di kawasan Daerah Khas Ibukota (DKI) Jakarta II. Kawasan ini merangkumi wilayah Jakarta Selatan dan Jakarta Pusat. Nasib beliau akan bergantung kepada undi kira-kira 4.3 juta pengundi di kawasan tersebut.

ONCE

Seramai 125 calon yang bertanding di daerah DKI Jakarta II, termasuk selebriti, bekas menteri, ahli akademik dan pemimpin parti politik.

Tempoh kempen keseluruhan bermula pada 28 November tahun lalu dan akan berakhir pada 10 Februari dengan hari mengundi dijadualkan pada 14 Februari.

Bagaimanapun, buat warganegera Indonesia yang tinggal di Malaysia, mereka akan keluar mengundi awal yang dijadualkan berlangsung esok.

Once menyeru semua warganegara Indonesia yang berada di Malaysia untuk keluar mengundi dirinya, calon nombor 2 pada esok hari.

Once Seru Warga Indonesia Tinggal di Malaysia Undi Parti PDIP Yang Diwakilinya

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem RAIN TOWN Angkat Kisah Konflik Keluarga Arahan Tunku Mona

Dua Restoran Popular Anjur MAHA Buffet 2024 Lantik Karl Shafek Jadi Duta