in

ntv7 Siar Once Upon A Time In Wonderland

Berikutan penerimaan baik kisah siri dongeng popular Amerika, Once Upon A Time, Edward Kitsis dan Adam Horowitz menghasilkan sebuah lagi siri sampingan berjudul Once Upon A Time In Wonderland, yang merupakan drama fantasi yang bersiaran setiap hari Khamis jam 8.30 malam di ntv7 (Saluran 107) yang memberi tumpuan kepada sebuah lagi watak dongeng kegemaran. Watak yang dimaksudkan adalah Alice yang merupakan pendukung utama dalam karya – Alice’s Adventures in Wonderland – yang diperkenalkan oleh penulis Lewis Carrol pada tahun 1865.

Tidak seperti adaptasi lain daripada karya klasik ini, Once Upon A Time In Wonderland menjanjikan kelainan dan pilinan jalan cerita yang berbeza.

132937_0371

Siri ini dibintangi Sophie Lowe, Peter Gadiot, Michael Socha dan Emma Rigby, yang mengisahkan kisah Alice yang lengkap di mana para penonton akan dibawa ke dalam kehidupan peribadi Alice di mana lebih banyak rahsia dan kejutan bakal didedahkan di dunia Wonderland.

Seperti siri tunjang seangkatan dengannya seperti Once Upon A Time dan siri Lost yang merangkul anugerah Emmy, Once Upon A Time In Wonderland menggunakan latar dan pendekatan yang sama iaitu teknik imbas kembali dari dunia kini dan dunia sumpahan di Wonderland.

Jika anda benar-benar peminat siri Once Upon A Time, anda pasti gembira kerana beberapa watak yang terperangkap di Storybrooke, Maine juga akan diselitkan di dalam beberapa episod.
Peminat siri Lost pula akan gembira melihat pelakon kegemaran mereka iaitu Naveen Andrews memegang watak Jafar yang merupakan watak jelmaan di dalam kisah dongeng Aladdin. Selain dari Jafar, beberapa lagi watak dari siri klasik dan dongeng turut bakal muncul dalam kisah ini.

Once Upon A Time In Wonderland mengisahkan Alice yang dalam perjalanan mencari cintanya – yang merupakan seorang “genie” yang dikenalinya ketika jatuh ke dalam lubang arnab sebelum ini. Alice mengatakan bahawa dia pernah mengembara ke dunia Wonderland di mana pelbagai pengembaraan ajaib ditempuhinya.

Antara yang bakal ditemui dalam pengembaraan Alice adalah kucing halimunan, kad permainan yang boleh berbicara, makanan dan minuman yang boleh berubah rupa dan pelbagai lagi perkara pelik yang akan dialaminya setelah jatuh ke lubang arnab.

Setelah kembali ke dunia sekarang, Alice cuba meyakinkan ayahnya mengenai alam yang dijumpainya di mana tiada apa yang mustahil. Namun sukar bagi ayahnya memahami Alice dan meminta seorang ahli terapi, Dr Lydgate yang berjanji untuk menyembuhkan alice dengan sebuah rawatan yang menyebabkan Alice melupakan segalanya.

Alice yang hampir bersedia untuk melupakan segalanya serta kesedihannya terhadap memori bersama kekasihnya Cyrus (Peter Gadiot) tiba-tiba dipertemukan semula dengan Knave of Hearts (Michael Socha) dan White Rabbit (suara oleh John Lithgow) yang dating untuk menyelamatkannya. Mereka ketiga kemudiannya melompat ke lubang arnab dan kembali ke dunia Wonderland untuk mencari Cyrus, namun watak antagonis Jafar dan Red Queen (Emma Rigby) mempunyai rancangan lain buat Alice.

Kisah menarik ini bakal membawa anda ke pengembaraan yang misteri, cinta dan fantasi serta perbezaan dua dunia dalam Once Upon A Time In Wonderland. Saksikan siri baru menarik ini setiap hari Khamis jam 8.30 malam di ntv7 (Saluran 107).

Untuk maklumat lanjut layari www.ntv7.com.my dan www.tonton.com.my.

132937_1056

132937_0744_699

132937_1319

132937_GROUP_FINALr2

134417_1494

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Konsert CNBLUE LIVE Can’t Stop in Kuala Lumpur 2014

Sinopsis Telemovie Insyirah Lakonan Elmy Moin