in , ,

Netflix Kini Bekerjasama dengan Ubisoft, Cipta Tiga Permainan Mudah Alih

Hari ini, Netflix dan Ubisoft mengumumkan rancangan untuk mencipta tiga permainan mudah alih daripada beberapa francais permainan paling digemari di dunia kepada Netflix, bermula pada tahun 2023.

Pertama kali diumumkan hari ini di acara digital tahunan Ubisoft, Ubisoft Forward, ketiga-tiga permainan itu akan berkembang pada Valiant Hearts, Mighty Quest dan Assassin’s Creed universes, dan akan tersedia secara eksklusif pada mudah alih kepada ahli Netflix di seluruh dunia tanpa iklan atau pembelian dalam apl.

Permainan Valiant Hearts baharu, sekuel kepada permainan Ubisoft yang memenangi pelbagai anugerah, Valiant Hearts: The Great War, diarahkan oleh pasukan teras asal dan akan mengekalkan DNA yang sama sambil menampilkan cerita baharu. Ia akan tersedia kepada ahli Netflix pada Januari 2023.

Selepas permainan mudah alih The Mighty Quest untuk Epic Loot yang diiktiraf secara kritikal, The Mighty Quest akan hadir ke Netflix pada tahun 2023 dengan permainan baharu.

“Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan Ubisoft, yang rekod prestasinya mencipta dunia yang tidak dapat dilupakan untuk peminat tidak dapat ditandingi,”

“Perkongsian ini akan memberikan ahli kami akses eksklusif kepada beberapa francais permainan yang paling menarik sambil kami terus membina katalog permainan mudah alih yang hebat untuk ahli kami di seluruh dunia.”

– Mike Verdu, Naib Presiden Permainan, Netflix.

Kali ini, permainan ini akan mendapat inspirasi daripada genre seperti roguelike untuk menyampaikan pengalaman yang meraikan pertempuran hack-and-slash perdana siri ini dalam format yang segar dan boleh dimainkan semula.

“Sambil kami terus mencipta pengalaman hebat pada semua platform, kami gembira dapat bekerjasama dengan rakan kongsi yang inovatif dan kreatif seperti Netflix,”

“Saya percaya bahawa perkongsian ini akan menjadi peluang yang baik untuk ahli Netflix untuk meneroka lebih jauh dunia dan alam semesta kita pada mudah alih.”

– Jean-Michel Detoc, Ketua Pegawai Mudah Alih, Ubisoft.

Dan untuk peminat Assassin’s Creed, mereka akan dapat menyelami alam semesta Assassin’s Creed di Netflix dalam lebih daripada satu cara: sebagai tambahan kepada siri aksi langsung yang diumumkan sebelum ini, permainan mudah alih serba baharu sedang dibangunkan secara eksklusif untuk Netflix.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Yonnyboii Tak Sangka Diiktiraf Sebagai Album Terbaik AIM23

SHAMAINE OTHMAN

Shamaine Othman Bakal Persembahkan Komedi ‘Stand-Up’ Oktober Ini