in ,

“Nak #tetapbangga Apa Dengan Laknat Allah,” PU Syed Hentam LGBT

Kalau sebelum ini PU Syed lantang bersuara mengenai isu kilang arak, kini dia ‘menghentam’ pula segelintir rakuyat Malaysia yang menyokong golongan LGBT di Twitter.

Menerusi tanda pagar #tetapbangga yang trending di Twitter, PU Syed telah mendedahkan perbualannya dengan seorang individu mengenai isu tersebut.

Bangga Dengan Laknat Allah?

LGBT
Tangkap Layar Dari IG PU Syed

Nak bangga apa dengan laknat Allah dari perbuatan tersebut! Puak-puak ini wajar ditangkap dan dipenjara sampai bertaubat kepada Allah”, ujarnya.

Melihatkan #tetapbangga yang menjadi trending, PU Syed mempersoalkan tindakan segelintir rakyat Malaysia yang tidak takut dengan laknat Allah s.w.t.

Malah ada juga beberapa individu yang berani menghina Rasullulah s.a.w. dalam posting yang dibuat di Twitter.

LGBT

Netizen turut ‘menghentam’ golongan LGBT 

Di Twitter, rakyat Malaysia turut bersama-sama ‘menghentam’ tindakan golongan LGBT yang mahu menormalisasikan budaya ini dalam agama Islam.

Sekadar info tambahan, golongan LGBT tidak diiktiraf dan diterima dalam negara Malaysia. Malah golongan ini juga tidak boleh menuntut hak asasi manusia yang sama rata.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Vivy Yusof Sah Hamil Anak Ke-4, Sempat Usik Suami Bayi Akan Menyerupai Wajahnya

Kena Sedar, Kalian Bukan ‘REAL’ Artis, Penerbit Datuk Normashayu Puteh Sindir Influencer?